24 / 04 / 2024

batık kredi

batık kredi

Hükümetin ekonomik kalkınma modeli tehlike sinyalleri vermeye başladı. Yaklaşık 250 sektörü besleyen, hükümetin de ekonomik kalkınmada ilk sıraya koyduğu gayrimenkul sektöründe batık kredi oranları inanılmaz derecede arttı.

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!

Yüksek seyreden enflasyon ve artan hayat pahalılığı ile beraber vatandaşlar kredi kartlarına yüklendi. Kredilerin frenlendiği 2023'te bireysel borçlanmada ağırlık kredi kartlarına kaydı. BDDK tarafından açıklanan verilere göre vatandaşların kredi kartı borcu geçen sene 2,5 kat artış göstererek, 1 tr

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Son günlerde fahiş konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri sık sık gündem oluyor. Yapılan hesaplamalara göre,  asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla birikim yaparak ortalama bir konut alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Acil nakde ihtiyacı olanlar artık kredi çekemiyor! Faizler zirveye oynuyor

Kredi faizleri son dönemde fırladı. İhtiyaç kredisinde 70 bin lira üst sınırının devam ettiği ifade edilirken, kredi faiz oranları ise yıllık yüzde 61’in üzerine yükseldi.

Amerikan hükümetinden Şekerbank'a deprem bölgesi için 100 milyon dolarlık kredi!

Şekerbank ile ABD hükümetinin finansal kuruluşu olan US International Development Finance Corporation (Amerikan Uluslararası Kalkınma Finans Kuruluşu-DFC), şubatta meydana gelen büyük deprem felaketinden etkilenen bölgenin kalkınmasına yönelik 100 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzaladı.

QNB Finansbank ve EBRD deprem bölgesi için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı!

QNB Finansbank ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), depremden etkilenen kişi ve kurumlara kullandırılmak için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

Bireysel emeklilik yönetmeliğinde önemli değişiklik! BES katılımcıları birikimlerine karşılık kredi kullanabilecek!

SEDDK, bireysel emeklilik sistemine ilişkin yönetmelikte değişikliğe giderek katılımcılara avantajlı kredi kullanma imkanı sağlanacak. Böylece eskiden ‘Paraya ihtiyacım var’ deyip birikimlerini çekmek isteyenlere ‘kredi’ seçeneği sunulurken, sistemden çıkışların da önlenmesi hedefleniyor.

Kağıthane ve Sarıyer ilçeleri Büyükdere Caddesi Batı Kısmı imar planı askıda!

Kağıthane-Sarıyer ilçeleri, Büyükdere Caddesi Batı kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kredi notu düşük olanlar dikkat! Bu bankadan bomba kampanya! 50 bin TL krediyi düşük kredi notuyla almak mümkün!

Türkiye’nin öncü bankalarından olan bu banka, ekonomik zorlukların sürdüğü bu dönemde, düşük kredi notu olan vatandaşlara yönelik yeni bir kampanya başlattı. 50 bin TL’lik kredi kampanyasının detayları...

Kredi başvurusu yapacakların dikkatine… Düşük kredi notu nasıl yükseltilir?  

Enflasyondaki baş döndürücü yükselme ev, araba almak isteyenleri kredi almaya yönlendiriyor. Fakat bankaların başvurularına onay vermesinin ilk şartı kişinin kredi notu oluyor. Peki kredi notu neden düşük olur, nasıl yükseltebilirsiniz? İşte ayrıntılar…

İhracatçı 13 milyar liralık kredi çekti

Türkiye İhracat Kredi Bankası, 2022 yılında 19,6 milyar dolar kredi ve 25,4 milyar dolar sigorta desteği sağladı. 2.500’ü aşkın ihracatçıya ise kefaletle 13 milyar liradan fazla kredi kullandırıldı.

batık kredi Haberi

batık kredi

Hükümetin ekonomik kalkınma modeli tehlike sinyalleri vermeye başladı. Yaklaşık 250 sektörü besleyen, hükümetin de ekonomik kalkınmada ilk sıraya koyduğu gayrimenkul sektöründe batık kredi oranları inanılmaz derecede arttı. Konutta balon yok söylemleriyle günü kurtarmaya çalışan hükümeti rakamlar da yalanladı. Tüm sektörler ve bireysel krediler dahil takipteki kredi rakamı Ankara’da 3 milyar 589 milyon lira iken bu rakamın yüzde 21,54’üne denk gelen 773 milyon 157 bin lirası inşaat batığından oluştu.


İstanbul’da da tüm batık rakamı 10 milyar 786 milyon iken, inşaat batığının oranı yüzde 13.7 ile 1 milyar 481 milyon lira olarak kayıtlara geçti. Rakamlar bugüne kadar borçlarla çevrilen ekonominin daralmaya gittiğinin de en önemli göstergesi. ABD’de patlayan ve bütün dünyayı etkileyen finansal krizin konut sektörü nedeniyle olduğu düşünülürse Türkiye için de...