26 / 04 / 2024

bin imar denetçisi

bin imar denetçisi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni bin imar denetçisinin eğitim programında yaptığı konuşmasında, " Ankara, İzmir, Bursa, Muğla ve Antalya gibi metropol ve kaçak yapılaşmayla ciddi anlamda mücadele eden şehirlerimize kentin ihtiyacına göre denetçilerimiz olacak.” dedi…

Beykoz Çubuklu'daki 149 bin 200 metrekarelik riskli alanın imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul, Beykoz, Çubuklu Mahallesi B Bölgesi'ndeki 149 bin 200 metrekarelik riskli alana ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı askıya çıkarıldı.

13 bin kişinin yaşayacağı yeni imar alanı için start verildi! Akçaovalılar yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Muğla'ya Bağlı, Menteşe Belediyesi,  13 bin kişinin yaşayacağı yeni kentsel yerleşim alanı için Akçaova Mahallesi'nde yeni imar alanı oluşturuyor. 

Kemer Country’deki golf sahaları için yeni imar planı geldi: İnşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü!

Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen ve villa inşaatlarına başlanan Kemer Country’nin golf sahaları için yapılan imar planlarının yürütmesi durdurulmuştu. Bakanlık'tan yeni plan hazırlandı. Bu kapsamda, inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü.

Silivri'deki 63 bin metrekarelik parsel TOKİ tarafından konut imarına açıldı! 

Silivri’de “ağaçlandırılacak alan” şeklinde ifade edilen 63 bin metrekare büyüklüğe sahip parselin TOKİ tarafından konut imarına açıldığı gündeme geldi. 

Kamu işçileri dikkat! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak? Kamu işçisi zamlı maaş ödeme takvimi belli oldu mu?

700 bin kamu işçisi ''Kamu işçisi zamlı maaşlar ne zaman yatacak?'' sorusunun araştırıyor. Zamlı maaşlarla birlikte birikmiş ödemelerin yatacağı tarih araştırılıyor. Peki Kamu işçisi zamlı maaş ödeme takvimi belli oldu mu?

Bakanlıktan flaş karar! Beşiktaş ve Sarıyer sınırındaki 58 bin metrekarelik hazine arazisinin imar planı askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul’da Beşiktaş ve Sarıyer sınırındaki 58 bin metrekarelik hazine arazisinin imar planlarını askıya çıkardı.

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

2023 Kamu işçi zammı! 700 bin kamu işçisi zam oranı belli oldu mu? 700 bin kamu işçisine ne kadar zam yapılacak?

Kamu işçisine yapılacak zam oranı gündemde yer alan konulardan biridir. Peki 700 bin kamu işçisi zam oranı belli oldu mu? İşte detaylar!

Kanal İstanbul çevresine yapılacak 27 bin 250 konutun imar uygulaması askıda!

Kanal İstanbul’un çevresinde, Arnavutköy Baklalı’da yapılacak toplam 27 bin 250 konutun net arsa tapularının belirlenip inşaat ruhsatı alınmasının önünü açacak imar uygulaması askıya çıkarıldı.

Güngören Tozkoparan'daki 104 bin metrekarelik riskli alanın imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul Güngören Tozkoparan'daki toplamda 104 bin metrekarelik riskli alanın imar uygulaması askıya çıkarıldı... İşte detaylar...

Yılbaşı öncesi hesaplara yatacak! 700 bin çalışan en az 2000 lira alacak

Milyonlarca çalışana yılbaşı öncesi ilaç gibi ödeme yapılacak. En az 2.004 TL hesaba geçecek. Ödemeler maaşa göre değişiklik gösteriyor. Merakla beklenen ödeme takvimi netleşti. Ödemelerden yaklaşık 700 bin kamu işçisi yararlanacak. İşte tüm detaylar...

Arnavutköy'deki 67 bin metrekarelik alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Yeşilbayır Mahallesi 247 ve 62 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. İşte  67 bin metrekarelik alanın imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Tuzla'da 168 bin metrekarelik askeri alan için yeni imar planı hazırlandı! Yeni konutlar inşa edilebilecek!

Tuzla’da 168 bin metrekarelik askeri alanı; AVM, konut, otel imarına açan planların yürütmesi mahkemece durdurulunca yeni plan devreye alındı. İşte ayrıntılar...

bin imar denetçisi Haberi

bin imar denetçisi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'nın Kemer ilçesinde bir otelde düzenlenen, imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadele kapsamında Bakanlık bünyesinde görev alacak yeni bin imar denetçisinin eğitim programında, önemli bir toplantı için bir araya geldiklerini ifade etti.

Dünyada ve Türkiye'de konuşulan konuların başında şehirleşmenin olduğunu söyleyen Kurum, hem genç nüfusun artışı hem köyden kente göç nedeniyle şehirleşme nüfusunun yüzde 92 oranlarına geldiğini belirtti.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre,  çarpık kentleşmeyle kararlı şekilde mücadele edeceklerini söyleyen Kurum, imar denetçilerinin millete ve şehirlere hayırlı olması dileğinde bulundu.

Hızlı nüfus artışından kaynaklı, şehirlerdeki iklim değişikliğiyle mücadele, çevre kirliliği, kimliksiz mimari ve ulaşım problemleri, çarpık yapılaşma gibi büyüyen sorunlar yaşandığını belirten Kurum, denizden kot alma sürecini de başlattıklarını ifade etti.

İmar uygulamalarını sıkı takipte olduklarını söyleyen Kurum,...