29 / 03 / 2024

Bina yapmak için iki arsa birleştirilebilir mi

Bina yapmak için iki arsa birleştirilebilir mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Müteahhit bizim arsaya bina yapacaktı. İki arsayı birleştirdi, sonra da ortadan kayboldu. Şimdi ortada birleşmiş iki arsa ve birkaç ortak var. Ne yapabiliriz?'' sorusunu yanıtladı. 

1940 yılında hükümet fakir halkı ev sahibi yapmak için harekete geçmiş!

1940 yılında hükümet, fakir halkın ev sahibi olabilmesi için düğmeye basmış. Vatandaşları ev sahibi yapmak isteyen hükümet belli şartlar dahilinde fakir vatandaşların ev sahibi olmasına destek olmuş. İşte o haber...

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı! Yeni düzenleme geliyor

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi sisteminin sadeleştirilmesine yönelik beklentinin olduğunu söylemişti. Hazırlanan düzenlemeye göre vergi türlerinin azaltılması için düğmeye basıldı.

Yatırım yapmak için can atanlar beklesin! İslam Memiş altın fiyatları için kritik açıklama yaptı!

Gram altın 1650 TL seviyesini geçerek rekor kırarken yatırım yapmak için can atan vatandaşlara İslam Memiş'ten uyarı geldi. Bekleyin...

Borsaya yatırım yapmak için doğru zaman mı? BİST 100 endeksi ucuz mu, pahalı mı?

Borsa üç haftalık düşüş trendinin ardından yeniden yönünü yukarı çevirdi. BİST 100 endeksi haftaya pozitif bir hava ile başlarken, yatırımcılar borsaya yatırım için zamanlamanın doğru olup olmadığını merak ediyor. Şu sıralar sorulan bir başka soru ise borsanın ucuz mu pahalı mı olduğu…

Asgari ücretliye 8008 TL nakit destek verilecek! Başvuru yapmak için son 1 ay, kaçırma!

Yeni yılın başlamasıyla birlikte asgari ücrette değişiklik yapıldı ve işsizlik maaşı da buna paralel olarak arttı. 2023 asgari ücret tespit Komisyonu toplantıları sonucunda belirlenen asgari ücret, işsizlik maaşı için de referans alınacak.

İBB'den İstanbul’daki hasarlı bina tespitleri için yeni karar!

İstanbul’da depreme karşı riskli kabul edilen 2000 senesinden önce yapılmış binalar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz şekilde yaptığı hızlı tarama testinin kapsamı, 6 Şubat tarihindeki depremlerde çok sayıda yeni binanın da yıkılması nedeniyle genişletildi.

AFAD Deprem Bölgeleri İçin Öncelikli İhtiyaç Listesini Paylaştı!

AFAD, ağırlıklı olarak deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan malzemelerin listesini paylaştı. Yardım etmek isteyen vatandaşlar bunu yapmak için bu listeyi kullanabilirler.

Bankalar EYT’liler için şaha kalktı! EYT'lilere özel promosyon yarışları tozu dumana katacak!

EYT düzenlemesinin ardından bankalar milyonlarca vatandaşı müşterileri yapmak için harıl harıl çalışmaya başladı. İşte detaylar!

İslam Memiş'ten altın alımı için 'Millet İttifakı' uyarısı! Bakmayan kaybeder

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar konusunda önemli tahminler yaptı. Memiş, Millet İttifakı'nın adayının henüz açıklanmadığını ve alım yapmak için beklemede kalınması gerektiğini ifade etti. İşte tüm ayrıntılar...

İslam Memiş altın alamayanlar için '' Altın gibi getirisi var, gümüş alın'' dedi. Yatırımcılar dikkat!

Altın fiyatlarının yükselişe geçmesi ile altın alamayıp, yatırım yapmak için elindeki parasını değerlendirmek isteyenlere Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş gümüş alın diyerek yatırımcıları uyardı. 

Bütün bankalar müşterilerini uyardı! ATM’den para çekerken dolandırılmamak için bunlara dikkat edin!

Bütün gün işlem yapmak için bankalarda sıra beklemek istemeyen vatandaşlar, işlemlerini daha kolay ve daha hızlı bir şekilde ATM’ler üzerinden yapmayı tercih ediyor. Ancak bankalardan vatandaşlara uyarı geldi. ATM’den para çekerken dolandırılmamak için dikkat edilmesi gereken kritik noktalar var.

Özel sektör Temmuz zammı için harekete geçti! Maaşlar artıyor! Milyonlarca çalışana zam geliyor...

Çalışanlar hükümetin asgari ücrete ilişkin yeni kararını beklerken, bundan bağımsız olarak birçok firma çalışanlarına zam yapmak için hadım attı. Kimi firmalar ücretlere seyyanen bin TL ile 1.500 lira arasında zam uyguladığını duyurdu...

Bina yapmak için iki arsa birleştirilebilir mi Haberi

Bina yapmak için iki arsa birleştirilebilir mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Müteahhit bizim arsaya bina yapacaktı. İki arsayı birleştirdi, sonra da ortadan kayboldu. Şimdi ortada birleşmiş iki arsa ve birkaç ortak var. Ne yapabiliriz?'' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı... 


Müteahhit bizim arsaya bina yapacaktı. Kendisi ile anlaşmamızdan sonra “Bitişikteki arsayı da alalım, daha geniş bir bina yapalım” dedi.

İki arsayı birleştirdi, sonra da ortadan kayboldu. Şimdi ortada birleşmiş iki arsa ve birkaç ortak var. Ne yapabiliriz? ● C. S.

Okuyucumun anlattığı husus onlar için avantaj da olabilir dezavantaj da. Avantaj nasıl olur?

Bina yapmak için imar durumu alma safhasında arsaların belli alanlara sahip olma şartı aranır. Belki bu birleştirme ile bu imkan sağlanmış olabilir, tabii bu tahmin.

Dezavantaj olabilir, şimdi arsanın birkaç...