12 / 03 / 2025

binali yıldırım Gebze İzmir Otoyolu

binali yıldırım Gebze İzmir Otoyolu

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesine ilişkin, "İnşallah 2015'in ortalarında İstanbul-Bursa arasını tamamen bitirmiş olacağız" dedi. Köprü inşaatı kapsamında kule keson temellerinin yüzdürülmesine başlandı...

Binali Yıldırım, Gebze-Halkalı Banliyö trenini kullandı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım,  Gebze-Halkalı Banliyö trenini kullandı... 

Binali Yıldırım: 5 bin vakıf eserini metruk durumdan çıkardık!

Başbakan Binali Yıldırım, Hamamönü'ndeki Mehmet Akif İnan Vakfı hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar 15 yıllık iktidarımız döneminde 5 bin vakıf eseri, metruk durumdan çıkarıp başta büyük camilerimiz olmak üzere ihya ettik" dedi.

Binali Yıldırım: Depreme hazır olmak için çok sıkı çalışmalıyız!

Başbakan Binali Yıldırım "Deprem öldürmüyor da depreme hazırlıksız olmak öldürüyor. Depreme hazır olmak için de çok ama çok sıkı çalışmamız lazım." dedi.

Binali Yıldırım'dan kentsel dönüşüm mesajı!

Başbakan Binali Yıldırım Başıbüyük'ün Anadolu Yakasının yıllardan beri bilinen en eski muhitlerinden olduğunu dile getirerek, mahallelilere kentsel dönüşüm mesajı verdi.

Binali Yıldırım'dan yabancı yatırımcılara davet!

Londra'daki temaslarının son günü gerçekleşti. Başbakan Binali Yıldırım, yabancı yatırımcılarla buluştu. Yıldırım, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti.

Binali Yıldırım'dan Sahara Tüneli müjdesi!

16 Nisan Referandumu öncesinde Artvin halkına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatmak üzere Artvin’e gelen Başbakan Binali Yıldırım Artvin’e doğalgazın geleceğini ve Sahara Tüneli’nin de yapılacağını müjdeledi.

Binali Yıldırım: 3 ayda 85.5 milyarlık yatırım yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım 3 ayda 85.5 milyar TL'lik yatırım yapılacağını söyledi.

Binali Yıldırım: Faiz arttırımını doğru bulmuyoruz!

Başbakan Binali Yıldırım, Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı için, “Faiz arttırımını doğru bulmuyoruz ama TCMB faiz kararını kendi verdi; aceleci bir karar” dedi.

Aziz Yıldırım, Gebze'de arazi gezdi!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım, Gebze'de yeni yapmayı planladıkları tesisin arazisinde birtakım incelemelerde bulundu. Başkan Yıldırım: "Fenerbahçe buraya 10 yıl içinde yerleşmiş olur " dedi.

Göztepe Stadı projesini Binali Yıldırım açıklayacak!

15 Ekim Cumartesi günü Dokuz Eylül Üniversitesi akademik yılı açılış törenine katılacak olan Başbakan Binali Yıldırım, cumartesi günü geleceği İzmir'de Göztepe Stadı projesini açıklayacak.

Binali Yıldırım: Tersaneler 49 yıllığına kiralandı!

Başbakan Binali Yıldırım, tersanelerin tekrar 49 yıllığına kiralandığını açıkladı. Yıldırım, Tuzla'da gemi indirme töreninde konuştu.

Binali Yıldırım: Yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz!

2017-2019 dönemine ilişkin Orta Vadeli Program, “düşük enflasyon, yüksek büyüme” hedefine odaklandı. Başbakan Binali Yıldırım, “Yüzde 3-4 bandındaki bir büyüme kabul edilemez. Yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz” dedi

Binali Yıldırım'dan Erzurum yatırımlarına tam not!

Başbakan Binali Yıldırım, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde yürüttüğü yatırım, hizmet ve projeleri hakkında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den brifing aldı. Başbakan Yıldırım brifing sonrası Büyükşehir’in yatırımlarına tam not verdi.

binali yıldırım Gebze İzmir Otoyolu Haberi

binali yıldırım Gebze İzmir Otoyolu

Yıldırım, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü inşaatı kapsamında kule keson temellerinin yüzdürülmesine başlanması dolayısıyla Hersek Köyü Şantiyesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük otoyol projesinin, yeni bir dönüm noktasında olduğunu söyledi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen mart ayında köprü temeline ilk harcı koyduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:


"6 ay sonunda bu temeller bitti. Şimdi donatı yapılmak üzere Kaytazdere'ye çekilecek. Önümüzdeki şubat ayı sonuna kadar donatıları tamamlanıp daha sonra da körfezin içerisinde biri güneyde, biri kuzeyde olmak üzere denizin 40 metre dibinde hazırlanan temellere yerleştirilecek. Bunlar temellere yerleştirildiği zaman donatılarla birlikte deniz yüzeyine 2 metre çıkmış olacak. Yani önümüzdeki mart ayı sonuna kadar denizin 40 metre dibinden denizin üzerinde 2 metreye kadar 42 metrelik yükseklikte şu ayakları görmüş olacağız. Köprünün...