19 / 04 / 2024

Bodrumdaki yapı kirliliği

Bodrumdaki yapı kirliliği

Yeni Birlik Gazetesi yazarı Alican Değer bugünkü yazısında Bodrum'da yoğun şekilde inşa edilen konutları ele aldı. İşte Değer'in o yazısı...

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Marmaris'te gecekondu ve moloz kirliliği tepkisi!

Muğla'nın Marmaris bölgesinde gecekondu tarzı yapılar ve inşaat molozları görüntü kirliliği oluşturduğu iddia edilerek tepkilere neden oldu.

İmar kirliliği idari para cezası!

Yapı ruhsatı alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişilere idari yaptırımlar uygulanıyor. Peki, imar kirliliği idari para cezası ne kadar? İşte, imar kirliliği idari para cezası!

İmar kirliliği eski hale getirme nedir?

İmar kirliliği kapsamına giren yapılar arasında imar planına uygun olmayarak inşaa edilen ya da yapı ruhsatı alınmadan inşaatına başlanan yapılar giriyor. Peki, imar kirliliği eski hale getirme nedir?

İmar kirliliği cezası nedir?

Yapı ruhsatı alınmamış ya da imar planına göre inşaa edilmemiş yapılar imar kirliliği kapsamına giriyor. Yapının imar kirliliği kapsamına girmemesi için bu hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, imar kirliliği cezası nedir?

İmar kirliliği suçunun unsurları nelerdir?

İmar kirliliği, yapıların ruhsatsız olarak ya da ruhsatı alınan yapılar da ruhsata aykırı olarak inşaa edilmiş olması anlamına geliyor. Peki, imar kirliliği suçunun unsurları nelerdir?

İmar kirliliği suçu nedir?

İmar kavramının kelime anlamı 'şenlendirme, mamur, abadan etme' olarak ifade ediliyor. İmar kirliliği yapı ruhsatı alınmadan ya da ruhsata aykırı olarak yapılan binalara deniyor. Peki, imar kirliliği suçu nedir?

İmar kirliliği davası!

İmar planına aykırı ya da ruhsat alınmadan inşaa edilen yapılar imar kirliliğine neden oluyor. Yapı sahiplerine cezai yaptırımlar uygulanıyor. Peki, imar kirliliği davası nasıl açılır?

İmar kirliliği etkin pişmanlık nedir?

Bir yapının inşaatına başlanabilmesi için yapı ruhsatı alınmış olması gerekiyor. Yapı ruhsatı alınmamış yapılar imar kirliliğine sebep oluyor. Peki, imar kirliliği etkin pişmanlık nedir?

İmar kirliliği ne demek?

İmar kavramının kelime anlamı 'şenlendirme, mamur, abadan etme' olarak tanımlanıyor. İmar kirliliği nasıl olur? İmar kirliliğine neden olan yapılara cezai yaptırımlar söz konusu oluyor. Peki, imar kirliliği ne demek!

Musa Duruk: Erzurum'da hava kirliliği denetimi yapılmıyor!

Konut İş Sendikası Şube Başkanı Musa Duruk, Erzurum’da hava kirliliğinin artış göstermesine rağmen, hava kirliliği denetiminin yeterince yapılmadığını söyledi. Duruk, ortak bir çalışma ile hava kirliliğinin önüne geçilebileceğini ifade etti...

Işık kirliliği semineri düzenleniyor!

Işık Kirliliği ve sonuçlarının inceleneceği ve Türkiye özelinde yapılan çalışmaların paylaşılacağı "Türkiye'de Işık Kirliliği Semineri" 24 Eylül 2013 tarihinde saat 19.00'da, Tasarım Atölyesi Kadiköy'e gerçekleşecek...

TOKİ afet ve acil durum hizmet binası inşaat yapım işi ihalesi bugün!

TOKİ afet ve acil durum yönetimi başkanlığı hizmet binası ile alt yapı ve çevre düzenleme inşaatı yapım işi ihalesi 2. oturumu 9 Eylül 2013 tarihinde (bugün) yapılacak...

Bodrumdaki yapı kirliliği Haberi

Bodrumdaki yapı kirliliği



Turgut Özal, Boğaziçi İmar Kanunu’nu çıkarttığında biz aklı evvel çevre korumacılar ayağa kalkmıştık. Yasa kısaca şöyleydi: Boğazda yasanın çıktığı 1986’ya kadar yapılan yapılmıştı. Artık bunu telafi etmek mümkün değildi. Ama bu tarihten sonra boğaziçinde imar faliyetleri donuyordu. Yapılacak her şey, çakılacak tek bir çivi için bile izin alınacaktı. Bunu denetlemekle de Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkili olacaktı. Biz karşı çıkmıştık çünkü eskiden imara aykırı olarak yapılanların da yıkılması gerektiğini savunuyorduk. Aradan 30 yıl geçti. Ufak tefek aksayan yönleri olsa da yasa temelinde hala iyi uygulanıyor.Tabii gönlüm ister ki tüm boğaz temizlensin. Ama mümkün değil. Böyle olmayacak hayallerim kalmadı artık.


Şimdi aynı şeyi Bodrum yarımadası için ben öneriyorum. Bodrum sahillerini denizden görme şansım oldu. Lafın gelişi “Bodrum sahilleri” dedim. Aslında gördüğüm sahil...