20 / 04 / 2024

boğaz geçişinde internet kabloları koptu

boğaz geçişinde internet kabloları koptu

Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz, hasar gören kabloların interneti olumsuz etkilemeyeceğini açıkladı. İstanbul Boğazı'nda makine arızası nedeniyle demirleyen ve denizin altından geçen kablolara takılan tankerle ilgili çalışmalar devam ediyor...

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Boğazlardan zamlı geçiş bugün itibariyle başladı!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile boğazlardan bugünden itibaren  zamlı geçiş süreci başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, boğazlardan geçiş ücretinin bugünden itibaren net ton başına 4,42 dolar olarak açıkladı.

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

Dolar 30 gün içinde net bu kadar olacak! Duyduk duymadık demeyin! Doların piri Selçuk Geçer resmen duyurdu!

Milyonlarca kişi 2023 yılında doların ne kadar olacağını merak ederken, 2023 yılı dolar tahminleri gelmeye başladı. Konu ile ilgili  Doların piri Selçuk Geçer resmen duyurdu! Dolar 30 gün içinde net bu kadar olacak! Duyduk duymadık demeyin...

Dolar 20 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Selçuk Geçer son kez rakam verdi! Herkes hazır olsun!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların 20 gün içinde geleceği seviyeyi rakam vererek açıkladı. Herkes hazır olsun!

Dolar 1 saat içinde bu rakamı görecek! Selçuk Geçer'den korkutan açıklama! Çok pişman olursunuz

Yaptığı dolar yorumları ile ekonomi gündeminde ismi sıkça karşımıza çıkan Selçuk Geçer'den korkutan açıklama geldi. Geçer ''Dolar 1 saat içinde bu rakamı görecek''  diyerek elinde dolar olanları uyardı.

Avva mevsim geçişlerinin en cool parçalarını sizlere sunuyor. Üstelik sepette yüzde 20 indirim. 8 Eylül 2022 fiyatları

Avva mevsim geçişinde zorlanan erkekler için, sezona yönelik ürünlerde yüzde 20 indirim kampanyası başlattı. İşte Avva'nın 8 Eylül 2022 fiyatları

Boğaz geçiş ücreti açıklaması! Vergi ve harçlara güncelleme yapıldı! İşte detaylar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından boğaz geçiş ücreti açıklaması yapıldı. İşte detaylar!

İstanbul Boğazı'nın ortasından '8 katlı apartman' geçti! Görenler şaşkına döndü

İstanbul Boğazı'nda bir geminin geçişi esnasında objektiflere yansıyan görüntüler görenlere şaşkınlık yaşattı. Panama bandıralı bir geminin taşıdığı apartman blokları andıran yük merak uyandırdı.

Boğaz trafiği Kanal İstanbul ile rahatlayacak!

Çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul'da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dev proje tamamlandığında boğaz trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. 

Çanakkale Boğazı için deprem uyarısı!

Jeoloji Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale depremlerine ilişkin, "Bütün bu veriler Çanakkale Boğazının deprem potansiyeli olduğuna işaret ediyor. Bulgularımızı yetkililere sunuyorum. Dikkate alınmasını öneririm" diye konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü ile İstanbul Boğazı geçişine yeni alternatif!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nin yapımını üstlenen ortaklık Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. (ÇOK A.Ş.) proje ile ilgili açıklamalar yaptı.  

Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli!

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin yaptığı açıklamada, "Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli" dedi.

boğaz geçişinde internet kabloları koptu Haberi

boğaz geçişinde internet kabloları koptu


İstanbul Boğazı'nda makine arızası nedeniyle demirleyen ve denizin altından geçen kablolara takılan tankerle ilgili çalışmalar devam ediyor.


Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, 3 adet kablonun demir tırnaklarına takılı olduğu bilgisini paylaşırken, 1 adet fiber optik kablonun kopuk, diğer 2 kablonun ise ağır hasarlı olduğu bildirdi.


Bu arada Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz, hasar gören kabloların interneti olumsuz etkilemeyeceğini açıkladı. Yılmaz, twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Boğaz fiber geçişinde oluşan bu hadiseden dolayı trafik, yedekli altyapımızdan aktarılmıştır, internette bir yavaşlama olmayacak” ifadelerine yer verdi.


Tanker, FSM altında demirledi


Malta bandıralı boş tanker, makine arızası nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altında demirledi. Demir atılan bölgeden geçen kablolara takılan tankerin kurtarılması için Kıyı Emniyeti'nden yardım istendi.


Olayla ilgili olarak, tankerin bulunduğu bölgeye römorkörler gönderildi. Geminin kablolara zarar verip vermediğinin...