28 / 03 / 2024

bostancı dudullu metro hattı inşaatında son durum

bostancı dudullu metro hattı inşaatında son durum

Dudullu Bostancı Metro Hattı'nın inşaatı hız kesmeden devam ediyor. İnşaatı 11 Nisan 2019'da tamamlanacak olan metro hattının saatte 70 bin kişi taşıması planlanıyor.

Dudullu-Bostancı Metro Hattı açıldı!

Mega kent İstanbul'da yapımı tamamlanan Dudullu-Bostancı Metro Hattı törenle hizmete açıldı....

İstanbullulara müjde! Dudullu-Bostancı Metrosu yıl sonunda açılıyor!

İstanbul’un Anadolu yakasında inşaatında sona gelinen Dudullu-Bostancı Metrosunun bu yılın son aylarında hizmete girmesi hedefleniyor. 2.2 milyon vatandaşa kolaylık sağlayacak metro hattı saatte 44 bin yolcu taşıyacak.

Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nda ilk test sürüşü yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 ilçeden geçecek 13 istasyona sahip Dudullu-Bostancı Metrosu'nun ilk test sürüşünü gerçekleştirdi.

Dudullu - Bostancı Metrosu'nda deneme sürüşleri başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Dudullu - Bostancı Metrosu'nda deneme sürüşlerinin başladığını müjdeledi.

Dudullu- Bostancı Metro Hattı inşaatında sevindiren gelişme!

2022 yılında hizmete girmesi planlanan Dudullu- Bostancı metro hattının inşaatında tamamlanma oranı yüzde 75 oldu.

Meral Akşener: Esnafın kiralarını kaldırın!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Dudullu Metro Hattı Kayışdağı Durağı'nda yaptığı incelemelerden sonra dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Dudullu-Bostancı Metro Hattı 2022'de hizmete açılacak!

2016'da inşasına başlanan Dudullu Bostancı Metro Hattı'nın 2022'de hizmete açılacağı açıklandı.

Dudullu-Bostancı metro hattı ne zaman açılacak?

İstanbulluların merakla beklediği Dudullu-Bostancı metro hattı inşaatında son durum ne?

Dudullu-Bostancı Metro Hattı 2021'de açılacak! 

Anadolu Yakası'nda ulaşımını önemli şekilde rahatlatması planlanan Dudullu-Bostancı Metro Hattı 2021'de açılıyor...

Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nın yapımına yeniden başlandı!

Dudullu-Bostancı Metro Hattı Başlangıç Töreni, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Dudullu-Bostancı Metro Hattı 2021'de açılıyor!

Bostancı – Dudullu arasını 21 dakikaya düşürmesi planlanan Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nda çalışmalara yeniden başlandı. Saatte tek yönde 44 bin 400 yolcu taşınabilecek hattın 2021'de açılması planlanıyor.

İBB'ye 6 metro hattı için 437 milyon avro borçlanma yetkisi!

İBB tarafından "Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı inşaat ve araç alım işi" için 98 milyon 631 bin 803 avro ve "Dudullu-Bostancı Metrosu inşaat işleri" için de 188 milyon 325 bin 406 avro tutarında dış borçlanma yetkisi verildi...

Hazine’nin onay vermediği 3 metro hattı hangisi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kredi buldukları halde Hazine onayı alamadıkları için başlanamadığını açıkladığı 3 projenin; Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı, Bostancı-Dudullu Metro Hattı ve Yenidoğan- Hastane Hattı olduğu belirtildi.

bostancı dudullu metro hattı inşaatında son durum Haberi

bostancı dudullu metro hattı inşaatında son durum

14 kilometre uzunluğundaki Dudullu -  Bostancı Metro Hattı'nın inşaatı 11 Nisan 2019'da tamamlanacak. 13 istasyonun yer aldığı hat için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

90 saniyede bir sefer yapacak olan Dudullu-Bostancı Metro hattının saatte 70 bin kişi taşıması bekleniyor Sürücüsüz olarak hizmet verecek olan metro hattının sözleşmesi 26 Şubat 2016 tarihinde imzalanmıştı.


Dudullu-Bostancı Metro Hattı'yla Modoko’dan Eminönü’ne 28 dakikada, İçerenköy’den Taksim’e 35 dakikada, Kayışdağı’ndan Kadıköy’e 19 dakikada ve Parseller Mahallesi’nden Bostancı’ya da 21 dakikada ulaşılabilecek.

Dudullu Bostancı Metro Hattı inşaatında son durum:


Türk-İş Blokları Durağı



Depo Durağı

Türk-İş Blokları istasyonunun kabaca belli olmaya başladığı metro hattının depo durağında ise çalışmalar derinleşiyor. Dudullu Metro Hattı için kurulan 4 TBM(tünel açma makinası) günde 80 metre ilerliyor.


Dudullu Bostancı Metro...