25 / 04 / 2024

bu yılın konut verileri

bu yılın konut verileri

Bu yılın ilk 4 ayında 415 bin konut satıldığım belirten GYODER Başkan Vekili Haluk Sur, yıl sonunda bu rakamın 1 milyon 200 bine ulaşacağım söyledi.

Polat Holding imzası taşıyan Duna Pearl yılın konut projesi seçildi!

Polat Holding'in Macaristan’daki Gayrimenkul Geliştirme şirketi olan Polat Hungary tarafından hayata geçirilen Duna Pearl ''Yılın Konut Geliştirme” projesi seçildi.

İpotekli konut satışları 14 yılın dibinde! Konutta yüksek faiz ve kısıtlı kredi etkisi!

Faizlerdeki ve fiyatlardaki yükselişlerle beraber, toplam konut satışları içinde ipotekli payı aralıkta yüzde 4,4'e kadar gerileyerek 14 yılın dibine geriledi. Bu oran üç sene önce yüzde 57'ye kadar çıkmıştı. İşte ayrıntılar...

Son 3 yılın rekoru: Yeni konut projeleri satılmıyor mu?

Rusya'nın federal bölgelerinde müşteri bulamayan yeni konut oranları 3 yılın rekorunu kırdı. Ülkede satılamayan konut hacmi 2020 Ocak ayından bu yana ilk kez 71 milyon metrekareyi aştı.

Dacia'dan bu yılın en çılgın kampanyası! Duster fiyatları otomobil sektörünü yıktı geçti! 

Yeni otomobil almak isteyen kişiler otomotiv markalarının kampanyalarını mercek altına aldı. Dacia'dan bu yılın en çılgın kampanyası! Duster fiyatları otomobil sektörünü yıktı geçti. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO'dan yılın üçüncü çeyreğinde 46.4 milyar TL'lik satış! 

Emlak Konut GYO tarafından, 2023 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin satış ve karlılık rakamları tek tek açıklandı. Şirket, bu senenin üçüncü çeyreğinde 46 milyar 452 milyon 778 bin 367 TL'lik satış yaptı. İşte ayrıntılar...

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

Akiş GYO, bu yılın ilk yarısında gelirlerini yüzde 93 artırdı!

Akiş GYO'nun 2023 birinci yarıyıl finansal sonuçları açıklandı. Bu kapsamda Akiş GYO, bu yılın ilk yarısında gelirlerini yüzde 93 artırdı. İşte detaylar...

Trend GYO bu yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Trend Gayrimenkul Geliştirme 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, Trend GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Nurol GYO bu yılın ilk çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, Nurol GYO bu yılın ilk çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

DAP Gayrimenkul bu yılın ilk çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

DAP Gayrimenkul Geliştirme 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, DAP GM yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Emtia Uzmanı açıkladı: ‘Ne altın ne dolar... Bu yılın sürprizini bu yatırım aracı yapacak!’

Emtia uzmanı Haluk İzzet Mutlu, bu yılın banko emtia ürünlerini sıralayıp, gümüşe göz kırptı: “Altın kötü olmaz. Fakat ne kadar iyi olur onu bilemeyiz. Lityum, rodyum ve nikel, önümüzdeki bir senenin gözdeleri. İki kriter gerçekleşirse gümüş kazanç ürünü olabilir.”

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde son 11 yılın rekorunu kırdı! Hedef dünya birincisi olmak!

Zeytincilik sektörü son 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımların meyvelerini topluyor. Sektör özellikle zeytinyağı üretiminde 2012 yılının ihracat rekorunu, bu yılın ilk yarısında kırdı. Sektörün hedefi ise zeytin üretiminde dünya birincisi, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikincisi olmak.

bu yılın konut verileri Haberi

bu yılın konut verileri

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haluk Sur, 2015'in ilk 4 ayında 415 bin konut satıldığını belirterek, "2015'te 1 milyon 200 binin üzerinde konut satılacağını tahmin ediyorum. Böylece önceki yıllarda rekor denilen rakamlar da kınlmış olacak" dedi. Gayrimenkul sektöründe altın yılın 2013 olduğunu, o yıl 1 milyon 153 bin konut satıldığını anımsatan Sur, '"2013'te rekor kırıldı bir daha böyle bir başarı elde edilemez' diyenler oldu. Oysa 2014'te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından 1 milyon 153 binlik rekor satış geçilerek 1 milyon 167 bine ulaşıldı. Kınlamaz denen rekor kırıldı. Bu yıl için bir nprsnpktif vanmak arlına son 3 yılın ocak- nisan dönemi konut fiyatlarını kıyasladığımızda, 2013'te 4 aylık süreçte 370 bin, 2014'te aynı dönemde 340 bin, 2015'te...