27 / 04 / 2024

bursa da konut fiyatları arttı mı

bursa da konut fiyatları arttı mı

Son dönemlerde konut satışlarında ciddi bir artış gösteren Bursa’da, satılık konut fiyatları yüzde 23,95 oranında arttı. En çok tercih edilen bölgeler  İznik, Gemlik, Nilüfer, Orhangazi ve Kestel oldu.

Sahte ilanları engelleyen düzenlemenin devreye girmesi Bursa'da konut fiyatlarını düşürdü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığının sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek için getirmiş olduğu ilan yasağının uygulanmaya başlamasıyla Bursa'da konut fiyatlarında gerileme görüldüğü kaydedildi.

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

Depreme karşı dirençli şehir hedefiyle Bursa’da adeta bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar kentsel dönüşümünde de 1. etap inşaatını başlattı.

TOKİ Bursa Sosyal Konut 2022 Projesi hangi ilçelerde yapılacak? Ucuz konut başvuruları ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını bugün açıkladı. Peki Bursa’da toplam kaç adet konut yapılacak? Bursa TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

Bursa'da 226 dönüm arazi üzerine konut projesi geliyor!

Olay Gazetesi yazarı Mustafa Özdal bugünkü yazısında Bursa'da 226 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan konut projesini kalame aldı. İşte Özdal'ın o yazısı...

Bursa'da konut satışları ne durumda? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan şubat ayı konut satış verileri hakkında değerlendirme yapan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, Bursa'da konut satışlarının negatif ayrıştığını dile getirdi. 

Bursa'da konut projelerinin maketleriyle katma değerli ihracat!

Bursa'da faaliyet gösteren bir firma  CNC işleme, lazer kesme ve 3 boyutlu yazıcı yöntemi kullanarak milimetrik ölçümlerle konut projeleri için maket hazırlıyor. 

Bursa'da 2020'de 144 bin konut satıldı!

Bursa'da 2020'de 144 bin konut satıldı. Satışlarda aslan payı 38 bin 195 konut satışı ile Nilüfer'de. Peki 2021'in ilk ayında Bursa'da konut satışları ne oldu?

Bursa’da ikinci el konutlara rağbet arttı!

Pandemiye rağmen 2020'yi rekorla kapatan Türkiye konut satışlarını rekor seviyede kapattı. Bursa’da 55 bin 222 konutun satıldığı geçen yılda, dikkat çeken ise ikinci el konut satışları oldu.

Bursa'da iki asırlık bina restore edildi!

Bursa'da 19. yüzyılda tüm özellikleriyle inşa edilen, Devlet Misafirhanesi ve Rus Konsolosluğu olarak kullanılan sonrasında konut özelliği taşıyan bina restore edildi.

Bursa’da konut fiyatları son 1 senede yüzde 23,95 arttı!

Son dönemlerde konut satışlarında ciddi bir artış gösteren Bursa’da, satılık konut fiyatları yüzde 23,95 oranında arttı. En çok tercih edilen bölgeler  İznik, Gemlik, Nilüfer, Orhangazi ve Kestel oldu.

Bursa'da konut fiyatları yükselişe geçti!

Bursa'da son zamanlarda sanayileşme, göç ve hızlı nüfus artışıyla birlikte konut piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Özellikle Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve Mudanya olurken, özellikle Doğu-Batı aksında fiyatlar yükselişe geçti. 

Bursa'da 20 bin riskli konut dönüşüyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ekonomi gazetecileriyle bir araya geldiği basın toplantısında, Bursa'da hayata geçirdikleri projeleri ve devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.

Bursa'da 2020 Şubat'ta 4 bin 477 konut satıldı! 

Bursa'da Şubat ayında 4 bin 477 konutun satıldı. TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, geçen yılın aynı dönemine göre konut satışlarında yüzde 48,3 artış meydana geldi...

bursa da konut fiyatları arttı mı Haberi

bursa da konut fiyatları arttı mı

Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme Ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksacom’un verilerine göre, Bursa'da konut fiyatları ortalama 339 bin 154 TL, geri dönüş süresi 20 yıl oldu.

Bursa’da Kasım 2020 sonu itibarıyla, son bir sene içerisinde konut fiyatları yüzde 23,95 oranında artarak, ortalama konut satış fiyatı 339 bin 154 lira oldu.

 
Bursa'da ortalama geri dönüş süresi 20 yıl

Endeksacom’un verilerine göre, Bursa’da ortalama konut metrekare satış fiyatı Kasım 2020 sonu itibarı ile 2 bin 531 lira olurken, geri dönüş yani amortisman süresi 20 yıl seviyelerinde.


Bursa'da konut fiyatları en fazla artan ilçeler

Yıllık ortalamalara bakıldığında son bir senede Bursa kentinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla İznik, Gemlik, Nilüfer, Kestel ve Orhangazi oldu. Endeksa’nın güncel verilerine göre son bir senelik değer artışı İznik’te yüzde 39,40, Gemlik’te...