19 / 04 / 2024

bursa deprem öncesi yapılar yenilenecek mi

bursa deprem öncesi yapılar yenilenecek mi

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, 1999 depreminden sonra Bursa'nın 1. derece deprem bölgesinde olduğu ve deprem öncesi yapılan bütün yapıların yeniden yapılması gerektiğini söyledi.

Uzmanlardan Marmara'daki 4 il için deprem uyarısı: O fay hattı incelenmeli, yapı stoku zemine göre yenilenmeli!

Yaklaşık 6 milyon kişinin yaşadığı Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova için deprem uzmanları önemli uyarılarda bulundu. İşte Güney Marmara'yı bekleyen deprem riski...

Uzmanından 7.3 büyüklüğünde deprem uyarısı: 'Fayların üzerinde yerleşimler var, eyvah dememek için harekete geçilmeli!'

Son günlerde Bursa ve Gemlik'te peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratırken, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan 7.3'lük deprem uyarısı geldi. İşte o açıklama...

Uzmanlar İstanbul, Balıkesir, Bursa'da da hissedilen 4.9'luk depremi değerlendirdi: 7 ve üzeri deprem üretebilir...

Dün akşam Çanakkale'deki 4.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Balıkesir, Bursa'dan da hissedildi. Akıllara Marmara depremi geldi. Peki deprem uzmanları neler söyledi? İşte o açıklamalar...

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı! Bursa için uyardı, tehlike devam ediyor!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Bursa için 7'den büyük deprem ile ilgili olarak uyarı yaptı. Buna göre, deprem tehlikesinin yükseldiğine dikkat çeken Sayın Bektaş, "İstanbul- Bursa deprem çifti modeline göre sırada Bursa var" ifadelerini kullandı.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan 'Bu yanlışı halk canıyla ödeyecek' dedi! 7,2 şiddetinde deprem sinyali verdi!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Bursa'daki fay hattının yanı sıra aktif bir fay hattı olduğunu söyleyerek 7,2 şiddetinde depremin olabileceğinin sinyalini verdi. 

Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan korkuttu! Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var! İkinci 6 Şubat mı geliyor?

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bugün 4,1 şiddetinde deprem oldu. Paniğe neden olan depremin hemen ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama geldi. Ercan ''Türkiye'de Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var'' dedi.

Deprem uzmanından son dakika Bursa açıklaması: Bursa fay zonu 3-5 milyon yıldır orada! 7.3'lük deprem olur mu?

Marmara Denizi'nde peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratırken, Bursa'da 7.3'lük deprem üretebilecek aktif bir fay olduğu gündeme geldi. Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım...

Haritalarda yer almayan aktif fay keşfedildi: 7.3'lük deprem üretebilir!

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yapılan çalışmada daha önce haritalarda yer almayan yeni bir fay keşfedildi. Söz konusu bu fayın, 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği  belirtiliyor. 

Japon deprem uzamanı Yoshinori Moriwaki'den deprem öncesi ve sonrası hazırlık programı!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Japonya'da önceki gün meydana gelen depremle Şubatta Türkiye'de meydana gelen depremleri karşılaştırmış, ülkesinin başarılarını açıklamıştı. Bugün de deprem öncesi ve sonrası deprem hazırlık programı gerçekleştirecek.

İstanbul'da 'her an deprem olma ihtimali' açıklandı! Deprem uzmanı resmen oran verdi: Neredeyse yazı tura atacaksın!

Geçtiğimiz günlerde Bursa'nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 5.1'lik depremin ardından, Prof. Dr. Naci Görür'e göre, İstanbul'da her an deprem olma riskini açıkladı. Resmen oran veren Görür, "Neredeyse yazı tura atacaksın" dedi. 

Prof. Dr. Ahmet Serbes uyardı: Erken uyarı sistemi bir deprem tahmini değildir!

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki deprem öncesi bazı cep telefonlarına deprem olacağı yönünde uyarı mesajı gitti. Telefonlara giden erken uyarı mesajıyla ilgili Prof. Dr. Ahmet Serbes, bu uygulamanın bir deprem tahmini olmadığını söyledi. 

Çiftlikköy'de kentsel dönüşümün önü açılıyor: 5-6 kata kadar imar verilmesi planlanıyor!

Çiftlikköy Belediye Başkan aday adayı olan Adil Yele ilçede deprem öncesi binaların kentsel dönüşüme girmesini sağlamak için 5-6 kata kadar imar vereceklerini açıkladı.

O ildeki konut fiyatları 5-6 milyon TL’den 1 milyon TL’ye kadar düştü!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi'nde 6 Şubat deprem felaketinin ardından konut satışları resmen dibe vurdu. Deprem öncesi 5-6 milyon TL’ye satılan daireler şimdilerde 1 milyon TL’ye alıcı bulamaz hale geldi.

bursa deprem öncesi yapılar yenilenecek mi Haberi

bursa deprem öncesi yapılar yenilenecek mi

1999 depreminden sonra Bursa'nın 1. derece deprem bölgesinde olduğu ve bütün statik projelerin ve beton sınıflarının 1. kalitede yapılması gerçeğinin ortaya çıktığının hatırlatmasını yapan Namık Ziya Mescioğlu, konuya ilişkin," 1999 öncesi yapılan bütün yapıların yeniden yapılması gereği doğdu. Bu kadar geniş bir alanı kapsayan iş durumunda bu alanın aktörlerinin rekabet içinde zor duruma düşmelerine gerek yok. Çünkü göç alan, büyüyen ve yenilenen Bursa'da iş alanı çok geniş ve meslektaşlarımızı sahiplenerek kontrollü çalışmamız gerekiyor. Nitekim en iyi ihtimalle hiç durmadan çalışırsak Bursa'yı en az 20 yılda yenileyebiliyoruz" şeklinde konuştu. 


FUARLARDA KATILIMCIYIZ 

İnşaat fuarlarıyla Bursa'ya ilkleri kazandırdıklarının bilgisini veren Mescioğlu, "Üyelerimizi yurt dışı fuarlarına götürüyoruz. Bizim organize ettiğimiz fuarlarda da yabancı firmaları getiriyoruz ve üyelerle tanıştırıyoruz. Şehrimizde müteahhitler, inşaat firmaları fuarlara ziyaretçi konumunda...