25 / 04 / 2024

bursa Geleceğin Yaşam Alanları Yeşil Binalar Söyleşisi

bursa Geleceğin Yaşam Alanları Yeşil Binalar Söyleşisi

İMO Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu, 'Geleceğin Yaşam Alanları, Yeşil Binalar Söyleşisi'ni gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Yüksek Mimar Çelik Erengezgin, ahşap yapıların hem çevreci hem de depreme dayanıklı olduğunu belirtti.

Bursa Yıldıztepe Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Bursa İli Mudanya Belediye Başkanlığı, Yıldıztepe Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi için kiralama ihalesi düzenliyor. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı ile ilgili detaylar...

İnşaat sektörü için Yaşam Döngüsü Rehberi hazırlandı!

Dünya genelinde binaların insan kaynaklı karbondioksit (CO2) salınımındaki payını azaltmak için inşaat sektörüne yönelik Yaşam Döngüsü Rehberi  hazırlandı. 

İHH, İdlib'de Yaşam Evleri projesiyle briket ev inşa edecek!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki iş savaş sebebiyle İdlib'e göç eden Suriyelileri daha iyi imkanlara kavuşturmak için  "Yaşam Evleri" projesi kapsamında 40 metrekarelik briket evler inşa edecek.

Bursa Yenişehir modern yaşam alanına kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılacak olan ve bünyesinde 154 araçlık otopark, düğün salonu, bebek bakım odası, fuaye alanı ve bir de dükkan yer alan Yenişehir Pazar Yeri, Otopark ve Sosyal Yaşam Alanı projesinin inşaatına başlandı.

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni yaşam merkezi!

Bursa'da Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, uzun zamandır sadece söz verilen ve kağıt üzerinde kalan tarihi bir projenin daha startını verdi. Başkan Kanar, ilçenin yaşam merkezi haline geleceğini söyledi.

Adana'da tarım işçileri için Yaşam Merkezi inşa ediliyor!

Adana'da mevsimlik tarım işçileri için "Yaşam Merkezi" hayata geçiriliyor. Merkez tamamlanma aşamasına geldi.

Yusufeli Barajı'nın şantiyesinde 4 bin 500 işçiye yaşam alanı hazırlandı!

Artvin Yusufeli Barajı’nda, çalışmalar hızla sürüyor. Koronavirüs salgını önlemlerinin en üst seviyede uygulandığı şantiyeye giriş çıkışlar kapatılırken, 4 bin 500 işçinin konaklaması için yaşam alanları hazırlandı...

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib'e yetim ve engelliler için yaşam merkezi!

Türkiye Diyanet Vakfı İdlib'de yetim ve engelli aileleri için yaşam merkezi inşa ediyor. İnşa edilecek rojede, 100 ailenin barınacağı 100 konutun yanı sıra cami, okul, sağlık ve kültür merkezi de olacak...

Bursa Mustafakemalpaşa yaşam merkezine kavuşuyor!

Bursa Mustafakemalpaşa ilçesi Etibank'ın karşısındaki yaklaşık 37 dönümlük alan ilçeye kazandırılacak dev yaşam merkezinde ikinci etap çalışmaları başlıyor.

Bursa Mustafakemalpaşa yaşam merkezine kavuşuyor!

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yıllardır yapılması beklenen Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'nin bir an önce ilçeye kazandırılması için çalışmalara başlandı.

Bursa Demirtaş Kaliteli Yaşam Merkezi'nin inşaatı yükseliyor!

Bursa'nın Demirtaş ilçesinde inşaat çalışmalarına hızla devam ediliyor. Bölgede yapımı süren Demirtaş Kaliteli Yaşam Merkezi'nin inşaatı yükseliyor.

Bursa Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi'nin inşaatı başladı!

Bursa Nilüfer Belediyesi ve hayırseverler tarafından inşa edilecek Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi'nin inşaatı başladı. 8 bin 700 metrekare inşaat alanına sahip projenin yakın zamanda açılması planlanıyor.

Engelsiz Yaşam Evleri geliyor!

SERÇEV ailelerini kaybeden engellilere miras olarak kalan menkul değerler, ailelerinin çocukları için biriktirdiği fon ve devlet desteğini kapsayan sandık ile engelliler için "Yaşam Evleri" kurulmasını öngören bir projeye başlıyor. 

bursa Geleceğin Yaşam Alanları Yeşil Binalar Söyleşisi Haberi

bursa Geleceğin Yaşam Alanları Yeşil Binalar Söyleşisi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu, 'Geleceğin Yaşam Alanları, Yeşil Binalar Söyleşisi' adıyla, geleceğin yaşam alanlarını, dünyada ve Türkiye'de gelinen süreci ele aldı. 


'EZBERLERİ BOZMALIYIZ' 

Ulusal Enerji ve Ekoloji Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Çelik Erengezgin, ahşap yapıların hem çevreci hem de depreme dayanıklı olduğunu belirterek. "Ahşap yapılar sağlık ve deprem riski taşımıyor, yanma ve çürüme tehlikesi de kalmadı. Doğru yer, yön, malzeme ve tasarımla tasarruf sağlayabiliriz. Geleceğin yaşam alanlarından söz edeceksek bazı ezberleri bozmalıyız" diye konuştu. 


ÇEVRE DOSTU MALZEMELER

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Fatih Er de, Bursagaz'ın yeşil binasının proje yöneticiliğini yaptığını belirterek, binanın inşaatı sırasında yaşadığı deneyimleri öğrencilere aktardı. Fatih Er. "Malzemelerin hem çevre dostu hem de en son teknolojik ürünler olmasına özen gösterdik....