19 / 04 / 2024

Bursa imar planı düzenlemesi

Bursa imar planı düzenlemesi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Elazığ depreminin ders olarak alınması gerektiğini anlatarak, artık bu konunun üzerinde daha fazla durulmasının önemli olduğunu kaydetti. 

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Yıldırım Şirinevler Mahallesi'nde imar planı değişikliği!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesi’nin kaderini değiştirecek imar planı çalışmaları sürüyor. İmar planı ve uygulaması ile bölgenin sosyal donatıya ve alt yapı hizmetlerine sahip olacak.

Cargill’in imar planına 11 yıl sonra iptal kararı!

Amerikan Cargill firmasının Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde hukuksuz bir şekilde kurduğu fabrikanın uygulama imar planı, 11 yıl sonra iptal edildi.

Bursa'da Cargill'in mısır işleme tesisi imar planı iptal oldu!

Bursa'da Gemiç köyünde Cargill tarafından kurulan mısır işleme tesisi imar planı 11 yıl sonra mahkeme kararıyla iptal edildi. Bursa Barosu “Cargill tesisinin hiçbir hukuki dayanağı kalmıyor” dedi.

Bursa Gemiç köyünde kurulan tesisin imar planı iptal edildi!

Bursa'nın Orhangazi ilçesi Gemiç köyünde tarım arazisi üzerine Cargill tarafından kurulan mısır işleme tesisinin küçük ölçekli imar planı 11 sene sonra iptal edildi

Bursa Gökdere için yeni imar planı hazırlanacak!

Yıldırım Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi arasında imzalanan protokolle Gökdere’de 84,88 hektarlık alan için yeni imar planı hazırlanması için imzalar atıldı. 

Yıldırım'da 6 mahallenin imar planı onaylandı!

Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki 6 mahallenin yeni imar planı onaylandı. Yeni planlarla bölge halkının yaşam standardı artırılacak.

Bursa Kestel OSB'de imar planı değişikliği!

Bursa Kestel Organize Sanayi Bölgesi’ne ilişkin 1/2000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıya 26 Ekim 2016 tarihinde çıkarıldı. İmar planı 26 Kasım 2016 tarihinde askıdan indirilecek.

İznik Belediye Meclisi yeni imar planını onayladı!

Bursa’nın İznik ilçesinde 4 kat yapılaşmaya imkan tanıyan imar değişikliği Belediyesi Meclisi’nden geçti.Sur dışı kuzey ve güney kısmı nazım imar plan revizyonları 1/5000’lik nazım imar planı Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Cumalıkızık imar planına Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay!

Bursa'nın 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ı tarihî dokuya zarar vermeden yeniden şekillendirecek imar planına Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu onay verdi.

SGK Yıldırım Karapınar arsası imar planı askıda!

Bursa Yıldırım İlçesinde, Karapınar Mahallesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına ait muhtelif parsellerde kamuya daha fazla mali kaynak oluşturmak amacıyla hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıktı...

Bursa Yıldırım Baruthane spor ve otopark imar planı askıda!

Bursa Yıldırım İlçesi, Baruthane Mahallesi ‘Otopark Alanına’ 1299 ada 1 parselin ‘Spor Alanı’ ve ‘Genel Otopark Alanı’na alınmasına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıda...

Bursa Nilüfer'de kat artırımı imar planı görüşüldü!

Nilüfer Belediye Meclisi, Başkan Bozbey başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda Büyükşehir Belediye Meclisi'nden gelen kentsel yenileme amaçlı kat artırımını öngören imar planı değişikliği talebi de görüşüldü.

Bursa imar planı düzenlemesi Haberi

Bursa imar planı düzenlemesi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da deprem hakkında gerçekleşen çalışmalarla ilgili konuştu. Hürriyet'te yer alan habere göre; bölgede 21 yıl önceki Gölcük-Adapazarı Depremi’ni yakından yaşadığını hatırlatan Aktaş, ülke ve bölgede böyle bir tehdidin oluştuğunu belirtti.

HERKES TESTİNİ YAPTIRSIN

Elazığ Depremi değerlendirildiğinde yıkılan veya hasarlı binaların 1999 öncesi yapılarda oluştuğundan bahseden Aktaş, bu tarihten sonra yapılan binalarda çizik dahi olmadığını ifade etti. Bursa olarak depo stoku bulup, çıkarmanın gerekliliğinden bahseden Aktaş, “Bununla ilgili olarak yakında başlayacak bir çalışmamız var. Büyükşehir belediyesi olarak ilçe belediyelerimiz dönüşümle alakalı çalışma yapacaklar ama benim buradan vatandaşa çağrım olacak. Herkes kendi evinden mesuldür, sorumludur. Bu manada herkesin kendi testlerini yaptırması veya bu noktada bize müracaat etmesi ve bu anlamda çıkan karneye göre bir yol haritasını kendilerine...