19 / 04 / 2024

Bursada binaların yüzde 15i yenilenmeli

Bursada binaların yüzde 15i yenilenmeli

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi konuk ettiğimiz röportaj sayfamızda Başkan, kentsel dönüşüm konusunda Bursa’da örnek uygulamalara imza attıklarını, 4 mahalleyi de kaldırarak, önemli bir dönüşümü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

O ilde yaşayanlara korkutan açıklama! 7 şiddetindeki depremlerde binaların yüzde 60'ı yıkılacak!

Ülke genelinde depremler olmaya devam ediyor. Artçı depremler vatandaşları korkuturken o il için de uzmanlardan uyarı geldi. 7 şiddetinde deprem olması halinde binaların yüzde 60'ının yıkılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Son dakika aktarılan detaylara göre, depremden etkilenen Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yüzde 46'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'daki ağır hasarlı binaların yüzde 46'lık kısmı yıkıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Bahçelievler'deki 1999 öncesi binaların yüzde 35'i yenilendi: Acil dönüşmesi gereken 150 civarında bina var! 

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, ilçede 1999'dan önce inşa edilen binaların yaklaşık yüzde 35'inin yenilendiğine dikkat çekti ve acil dönüştürülmesi gereken bina sayısının ise 150 civarında olduğunun altını çizdi. 

Ümraniye'deki riskli binaların yüzde 65'i yenilendi!

İstanbul Ümraniye'deki 1999 öncesi inşa edilen binaların yüzde 65'i depreme dayanıklı hale getirildi.

Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Uzmanların senelerdir uyarılarda bulunduğu büyük İstanbul depremi yeniden gündemde. Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Deprem bölgesindeki binaların yüzde 99'unun taraması tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada binaların yüzde 99'unun taramasını tamamladıklarını söyledi.

İstanbul'daki binaların yüzde 70'i 1999'dan önce yapıldı: 7.5 şiddetli depremde 491 bin bina hasar görecek!

Mevcut binaların yüzde 70’inin 1999'dan önce yapıldığı İstanbul'da riskli binadan kurtulmak zor. Kiracılar, “Bu kiralarla nereye gideceğim?” derken; ev sahipleri de daire başı ortalama 1 milyon liralık yenilemeyi karşılayamıyor...

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

Türkiye'deki binaların yüzde 80'i yalıtımsız!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de yer alan binaların yüzde 80'inin ısı yalıtımı olmadığını söyleyerek enerji verimliliği ve iklim değişikliği konusunda yapılması gereken çalışmaları anlattı. 

Türkiye'de binaların yüzde 80'inde zafiyet var!

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz ve VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin binalarda enerji verimliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağdaş Korkmaz, Türkiye'deki binaların yüzde 80'ninde zafiyet olduğunu dile getirdi.

Bursada binaların yüzde 15i yenilenmeli Haberi

Bursada binaların yüzde 15i yenilenmeli

Dünyada en hızlı gelişen şehirler arasında ilk sıralarda yer alan Bursa, aldığı göçlerle de büyümeyi tetikliyor. Buna paralel olarak inşaat sektörü de kentte son yıllarda hızlı bir gelişim sağladı. Büyükşehir Belediyesi spor tesisi, sosyal donatı alanı, park ve yeşil alan için 6,5 yılda bini aşkın riskli binayı yıkarken, 0,5 emsal artışı uygulaması ile de kentsel dönüşüme ivme kazandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediye Meclisi'nin dönüşüm alanlarında emsal artışını öngören kararı ile il genelinde riskli binaların tespit edildiğini belirterek, “Kentsel dönüşüm yapılması halinde 0,50'ye kadar emsal artışı uygulaması kapsamında ilk dönüşüm, 180 daireden oluşan Nilüfer Sitesi'nin yenileme projesiyle start aldı” dedi. 


İşte Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan çalışmalardan 0.50 emsal artışına, kentte parsel bazında...