28 / 03 / 2024

Büyükçekmece belediyesi dönüşüm projeleri

Büyükçekmece belediyesi dönüşüm projeleri

Kentsel dönüşümde önemli bir yol kaydeden İstanbul Büyükçekmece’de son 5 sene içerisinde 1.200 bina yenilendi.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Büyükçekmece'de depremde yıkılma riski bulunan ve kentsel dönüşüm kapsamına alınan binaların yıkım ve yenilenme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 1,5 milyar TL’lik Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci etabı için harekete geçti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ödüllü projesi Oruçreis Kentsel Dönüşümde 2’nci etap uzlaşma görüşmeleri için harekete geçti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı! O ile 1315 adet yeni konut geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışması kapsamında harekete geçti. Belediye, kentsel dönüşüm projesinde 3 etapta depreme dayanıklı toplam 1315 konut, 118 ofis ve 148 ticari alan inşa edecek.

Büyükçekmece Belediyesi Tepecik Şenol Güneş Stadı'nı kiraya verecek!

Büyükçekmece Belediyesi Tepecik Şenol Güneş Stadı Spor Tesisleri ve Saydağ Parkı içerisinde yer alan iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. Kiralama ihalesi 10 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi ucuz konut müjdesini verdi! 120 ay vadeyle indirimli ev sahibi olabilirsiniz!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm için ilk somut adımını KONUT A.Ş ile attı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ilk etapta inşa edilecek 240 konuttan 150 tanesini uygun ödemeyle satışa sunacaklarını açıkladı.

Hilal Hill Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 1. etap teslimleri başladı!

FKG İnşaat’ın, Bahaş Holding ve Stta İnşaat’la ortaklaşa Büyükçekmece’de inşa ettiği Hilal Hill Büyükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi 1. etabındaki konutlar teslim edilmeye başladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden son dakika müjdesi! Bu kişilere 500'er lira verilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi depremzedelere yardım ederek askıda fatura uygulamasını hayata geçiriyor. Bu uygulama, ihtiyaç sahibi kişilere büyük bir destek sağlayacak. Aşağıda detayları bulabilirsiniz.

Hilal Hill Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabında teslimler Mart sonunda! 

Kentsel dönüşüm projelerine verdiği önem ile dikkatleri çeken FKG İnşaat, Hilal Hill Büyükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. etabını teslim etmek için geri sayımı başlattı. Hilal Hill Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabında teslimler Mart sonunda! 

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Büyükçekmece Belediyesi yer altı otoparkı inşa ettirecek! İhalesi 16 Ağustos'ta!

İstanbul İli Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Büyükçekmece İlçesi sınırlarında yer alan ve mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi'ne ait olan taşınmazda yer altı otoparkı inşa ettirecek. İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi memur alımı yapacak! İBB memur alımı başvuruları ne zaman? İşte İBB memur alımı şartları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  resmen memur alımını açıkladı. Peki, İBB memur alımı başvuruları ne zaman? İBB memur alımına nasıl başvurulur? İşte merak edilen ayrıntılar...

Büyükçekmece belediyesi dönüşüm projeleri Haberi

Büyükçekmece belediyesi dönüşüm projeleri

2014'ten bu yana yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediyesi, vatandaş ve müteahhitlerle güç birliği yaparak, riskli yapıların yıkım ve yenileme çalışmaları yapıyor.

26 Eylül tarihinde Marmara’da yaşanan 5.8 şiddetindeki deprem gözleri yeniden kentsel dönüşüm çalışmalarına çevirdi. Büyükçekmece Belediyesi'nde yer alan habere göre, 2014'te 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu’nu kapsamında yerinde yenileme çalışmalarını başlatan Büyükçekmece Belediyesi, 5 sene içinde riskli bin 200 binadaki 15 bin konutun yıkılarak yenilenmesine öncü oldu.

Riskli yapılar çağdaş yaşam alanlarına dönüşüyor

Büyükçekmece'de1975 yılı deprem yönetmeliğine göre projelendirilmiş olan, proje tekniği, yapım tekniği, kullanılan malzeme, işçilik ve verilen mühendislik hizmetleri açısından günümüz teknolojisine göre yetersiz kalan yapılar yenileniyor. Büyükçekmece Belediyesi yetkilileri risk arz eden bu yapıların dönüşümü konusunda vatandaşları bilgilendirerek, gerekli desteği sağlıyor. Geçmiş yönetmeliklere göre projelendirilmiş bu yapılar ...