26 / 04 / 2024

Çankaya Köşkü kullanılmayacak mı

Çankaya Köşkü kullanılmayacak mı

Avukat Sedat Vural, Çankaya Köşkü'nün bundan sonra Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanılmayacak olmasıyla ilgili Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu. Çankaya Köşkü artık Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanılmayacak mı?

Ahara temlik nedir?

Ahara temlik belirli bir hukuki terimdir. Bunun için öncelikle ahara ve temlik kelimelerini bilmek önemlidir. Bu terim günümüzde çok sık kullanılmasa da bazı alanlarda duyabiliriz. Peki ahara temlik nedir, hangi süreci ifade eder ve nasıl gerçekleşir? İşte ahara temlik ile ilgili kapsamlı bilgiler..

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

5 TL ve 10 TL parası olanlar dikkat! Artık kullanılmayacak mı? Flaş gelişme

5 TL ve 10 TL'lik kağıt paraların yerini aynı miktarda madeni paraların alacağı iddiası büyük yankı uyandırdı.

Telefonundan bankacılık işlemi yapanlara uyarı! Hemen buraya bakın, paranızdan olmayın!

Samsun Emniyet Müdürlüğü, mobil bankacılık kullanıcılarını dolandırıcılık tehditlerine karşı uyarıyor. Banka işlemlerini telefonlarından gerçekleştiren vatandaşlar, güvenlik önlemlerini ihmal etmemeli ve dikkatli olmalı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy görevlerine devam ederken, diğer isimler değişti. İşte ayrıntılar...

İphone almak artık sadece hayal! Türkiye fiyatları o kadar uçtu ki artık satılmayacak!

Türkiye'de yakın zamanda uygulanan zamlar ve vergi oranlarındaki artış, hizmetler ve ürünlerin durumunu köklü bir şekilde değiştirdi. Bu durum, piyasa dinamiklerini tamamen yeniden şekillendirdi. İphone modellerinin fiyatlarının Türkiye’de neden bu kadar pahalı olduğu dikkat çekiyor.

Yüzde 400 oranında zam geldi. 25 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak

Enflasyonun artmasıyla birlikte vatandaşların kullandığı her şeye zam gelmeye devam ediyor. Son olarak sık kullanılan bir hizmete daha yüzde 400 oranında zam geldi.

Bu deliller artık boşanma davalarında kullanılmayacak! Avukat tüm detayları ile bahsetti

Boşanma davalarında sunulan deliller tarafların haklı çıkması konusunda oldukça yardımcı unsurlar. Fakat boşanma avukatı olan isim boşanma davasında delil olarak kullanılmayacak şeylerden bahsetti. İşte detaylar...

1 TL'ler artık kullanılamayacak. Hepimizin cebinde var. Acil bakın

Sosyal medyada dolaşan bazı iddiaların gerçek olması vatandaşların dikkatini çekti. Yeni basılan 1 TL'lerdeki gramaj düşüklüğü nedeniyle paralar otomatlarda kullanılamadı.

Sağlam yapı kalitesi ile Kia Sorento uygun fiyatla satışta! İşte 10 Nisan 2023 fiyat listesi

Sağlam yapı kalitesi: Kia, yüksek kaliteli araçlar üretme konusunda bir üne sahiptir ve Sorento da bir istisna değildir. Günlük kullanım taleplerine dayanacak şekilde üretilmiştir ve çeşitli koşullarda test edilmiştir.

İstanbulluları şok eden bir gelişme... O İstanbulkartlar'ın hepsi iptal edilecek, artık kullanılmayacak

İstanbul'da ulaşım fiyatları ciddi şekilde arttı. Vatandaşlar da ceplerine göre ya abonman ya da tek binişlik ödemeler yapılıyor. Ancak vatandaşlardaki bazı kartlar hakkında flaş bir gelişme yaşandı.

Geniş iç mekanıyla popüler Skoda Sacala Mart zammı ne kadar oldu? 24 Mart 2023 fiyat listesi

SKODA Scala, çeşitli motor seçenekleri, geniş bir iç mekan ve iyi bir ekipman seviyesi ile pratik ve güvenilir bir kompakt hatchback'tir. Günlük kullanım için çok yönlü ve ekonomik bir araç isteyenler için iyi bir seçenektir. Peki 24 Mart 2023 fiyat listesi nedir?

Beko CM 8058 I Dem Otomatik Çay Makinesi kaç TL, özellikleri ne? 10 Mart 2023 fiyat listesi...

Çay tiryakilerine büyük kullanım kolaylığı sunan Beko Dem Çay Makinesi; otomatik çay demleme özelliği ve zamanlama fonksiyonu ile öne çıkıyor. Soğuk havalarda sağlıklı bitki çayları ile iç ısıtıyor. Peki, Beko çay makinesi kaç litre? İşte detaylar...

Çankaya Köşkü kullanılmayacak mı Haberi

Çankaya Köşkü kullanılmayacak mı


Avukat Sedat Vural, Çankaya Köşkü'nün bundan sonra Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanılmayacak olmasıyla ilgili Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu. Başvuruda, işlemin durdurulması talep edildi.


Başvuruda, Cumhurbaşkanlığının internet sitesindeki "Çankaya yerleşkesi" bölümünde, Köşk'ün, Cumhuriyet'in varlığıyla özdeşleşmiş bir simge olarak nitelendiği belirtildi.


Köşk'ün 1932 yılından ölümüne kadar Atatürk'ün ikametgahı ve çalışma alanı olmasının yanı sıra, istek ve uyarıları dikkate alınarak tasarlandığı için onun zevkini ve öngördüğü yaşam tarzını göstermesi yönünden de değer ve önem taşıdığı anlatılan başvuruda, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin canlı tanığı özelliğini taşıdığı ifade edildi.


Tarih bilimi ve tarihçilere göre, her ulusun kendi tarihinin hafızasını oluşturduğu, milli kimlik bilincinin oluşmasında bu tarihin rolünün büyük olduğu değerlendirmesine yer verilen başvuruda, "Hafıza mekanı olarak Çankaya Köşkü, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun inancı olarak ülkenin ve...