19 / 04 / 2024

Cari açık ne kadar

Cari açık ne kadar

Cari işlemler açığı, temmuzda 2.63 milyar dolarla beklentilere yakın geldi. 7 aylık cari açık 26.77 milyar dolar olurken, bu dönemde 8.23 milyar dolar 'kaynağı belli olmayan' para girişi yaşandı

Ali Babacan: Yüzde 6 cari açıkla karşılaşacağız!

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Bu yıl sonu itibarıyla yüzde 6, belki biraz daha altında cari açıkla karşılaşacağız. Tabii yüzde 8 gibi rakamlardan sonra 6 fena rakam değil" dedi.

Osman Özberk: Cari açık, yenilenebilir enerjiyle kapatılabilir!

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) Başkan Yardımcısı Özberk: "Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması hem cari açığın azalmasını hem de enerji bağımsızlığımızı elde etmemizi sağlayacaktır"

Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor! Fiyat açıklandı: Yeni Kona Elektrik fiyatları ne kadar?

Tarzı ve donanım özellikleriyle, B-SUV segmentinde iddialı konuma gelecek olan Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor. Peki Hyundai Yeni Kona Elektrik fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve fiyat bilgisi...

Hem vasıflı çelik üretimi artırılacak hem de cari açık azaltılacak!

Vasıflı çelik üretimini artırmayı hedefleyen Hasçelik, iki yeni tesis ve modernizasyon için 200 milyon euro yatırım yapacağını duyurdu. Hasçelik CEO’su Adnan Naci Faydasıçok, “Her iki yatırımımızla bir taraftan vasıflı çelik üretimini artıracağız ve bir taraftan da cari açığın azaltılmasına katkı ve

12 milyonu aşkın kişi bu tarihi bekliyor! 5 bin TL'lik 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatırılacak? 

12 milyonu aşkın kişinin merakla beklediği 29 Ekim 2023 ikramiyesi geçtiğimiz günlerde yasalaştı. Peki 5 bin TL'lik 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatırılacak, kimler yararlanacak? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Cari açık OVP tahminini 8’inci ayda aştı! Rezervlerde 18,6 milyar dolar erime yaşandı!

Cari işlemler dengesi ağustosta 619 milyon dolar açık verdi. OVP’de yılın tümünde 42,5 milyar dolar öngörülen cari açık ilk sekiz ayda 43,1 milyar doları buldu. Cari açığın finansmanı nedeniyle döviz rezervleri de eriyor.

Cari işlemler ağustosta 619 milyon dolar açık verdi

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, ağustos ayında 619 milyon dolar açık verirken, enerji ve altın hariç cari işlemler piyasasında altı milyar yüz kırk dokuz milyon dolarlık fazla meydana geldi. İşte haberin ayrıntıları...

Cari açık çığ gibi büyüyor! Yıllık olarak beklenen açığa 7 ayda ulaşıldı!

Türkiye’nin 19 aylık kesintisiz açık sürecinin ardından haziranda 651 milyon dolarla fazla veren cari işlemler dengesindeki iyileşme temmuzda durdu ve aylık olarak 5,5 milyar dolar açık verildi.

Hazine cari açığa karşı altın ithalatına kota koymayı planlıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı altın ithalatına kota getirmeye hazırlanıyor. Bakanlık kota ile ithalatın cari açık üzerindeki olumsuz etkilerini azaltılmaya çalışırken, sektör temsilcileri kayıt dışının artmasından endişeli.

Cari açıkta büyük tehlike! Son 11 yılın rekoru kırıldı!

Cari işlemler dengesi mayısta 7,9 milyar dolar açık verirken, kesintisiz açık verilen dönem 19 aya, beş aylık açık 37,7 milyar dolara ulaştı. Yıllık cari açık yaklaşık 60 milyar dolarla son 11 yılın en yüksek düzeyine çıktı.

Bakan Kacır: ‘Yıllık 7,1 milyar dolar cari açığı kapatacağız’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İSO’nun meclis toplantısında konuştu. Kacır, Teknoloji odaklı sanayi hamlesi hedeflediklerini ifade eden Kacır, “Projeleri uygulamaya başladığımız zaman yıllık 7,1 milyar dolar cari açığı kapatıyor olacağız” şeklinde konuştu.

Cari açık 2012’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Merkez Bankası verilerine göre aylık cari açık nisanda geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 112,4 artarak 5 milyar 404 milyon dolar oldu. Yıllık cari açık da 57 milyar 806 milyon dolara yükseldi.

Merkez Bankası: Cari açık nisanda 5,4 milyar dolar!

Merkez Bankası (TCMB) verileri kapsamında Nisan ayında cari işlemler hesabında açık, 5 milyar 404 milyon dolar oldu.

Opel Crossland'in Haziran 2023 zammı resmen ağızları açık bıraktı! Crossland'in güncel Haziran 2023 fiyatları ne kadar?

Opel Crossland'in Haziran 2023 zammı resmen ağızları açık bıraktı! Crossland'in güncel Haziran 2023 fiyatları ne kadar? İşte Crossland 2 Haziran 2023 fiyat listesi...

Ünlü bankadan inanılmaz açıklama: Seçim öncesi ekonomide zorlu dönem! Cari açık ve para politikaları ön planda!

Türkiye ekonomisindeki endişeler artıyor. Sürdürülemez para politikaları ve yüksek cari açık sorunu nedeniyle Türk Lirası zayıflama riskiyle karşı karşıya. Cari açığı finanse etmek için kaynak bulmak zor, azalan döviz rezervleri sorunu daha da karmaşıklaştırıyor.

Cari açık ne kadar Haberi

Cari açık ne kadar


Cari işlemler dengesi, temmuzda 2.63 milyar dolar açık verdi. Piyasada beklenti 2.7 milyar dolar seviyesindeydi. İlk 7 aylık 'açık' ise 26.77 milyar dolar oldu. Cari açık, temmuzda yıllıklandırılmış bazda ise 48.5 milyar dolar olarak gerçekleşti.


Net hata noksan temmuzda 1.99 milyar dolar olurken, Ocak-Temmuz döneminde 8.23 milyar dolar 'kaynağı belli olmayan' para girişi yaşandı.


Bu arada haziran ayına ilişkin cari açık, 4.09 milyar dolardan 4.1 milyar dolara revize edildi.


Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, cari işlemler açığı, bir önceki yılın Ocak-Temmuz dönemine göre 16 milyar 581 milyon dolar azalarak 26 milyar 767 milyon dolara geriledi.


Bu gerilemede, ödemeler dengesi tablosundaki dış ticaret açığının 14.670 milyon ABD doları azalarak 34.271 milyon ABD dolarına düşmesi, net hizmet gelirlerinin 1.163 milyon ABD doları artarak 12.269 milyon...