29 / 03 / 2024

Çatı sektörü ne durumda

Çatı sektörü ne durumda

Yaklaşık 3 milyar dolarlık büyüklüğü ile dünya pazarının yüzde 1,3' ünden fazlasını oluşturan Türk çatı sektörü, KDV indirimi gibi teşviklerle rekabet gücünü artırmak istiyor...

Çatı sektörünün büyüklüğü 3 milyar dolar!

İnşaat sektörünün en önemli kollarından biri olan ve de kentsel dönüşüm süreci ile daha da hızlı büyüyeceği öngörülen çatı sektörü, 3 milyar dolar büyüklüğe ulaştı...

Getir ve İş Bankası’ndan dev iş birliği! Getir, GetirFinans ile bankacılık sektörüne adım atıyor!

Mobil uygulama aracılığıyla yemek ve market siparişleri teslimat hizmeti sunan Getir, İş Bankası iş birliğiyle hizmete girecek GetirFinans ile bankacılık sektörüne giriyor. İş birliği kapsamında İş Bankası, GetirFinans’a yüzde 20 ortak olurken, GetirFinans, yasal izin ve onayların ardından hizmete b

Hayko Cepkin Kuşadası'nda gayrimenkul sektörüne atıldı! 

Rock müziğin efsane isimlerinden Hayko Cepkin gayrimenkul sektörüne atıldı. Cepkin Kuşadası'nda restorasyon işine girecek. 

FLO, inşaat sektörüne adım atıyor!

1960 yılında Ahmet Ziylan tarafından küçük bir atölyede temelleri atılan FLO Mağazacılık bugün, inşaat sektörüne adım atıyor. İşte yeni şirketin detayları...

Türk Gayrimenkul Sektörüne Genel Bakış paneli düzenlendi!

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) İnşat Mühendisliği tarafından "Türk Gayrimenkul Sektörüne Genel Bakış" konulu panel gerçekleştirildi. 

Şişecam ile EBRD, geri dönüşüm sektörüne giriyor!

Şişecam Topluluğu ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye’de cam geri dönüşüm sektörüne sanayileşme yolunda büyük ivme kazandıracak önemli bir ortaklığa imza atıyor.

Nazım Yavuz: Gençleri çatı sektörüne bekliyoruz!

Yavuz, "Türkiye’nin her yerinde iş imkânı barındıran, istikrarlı ve kazancı tatminkar bir meslek olan çatıcılık sektöründe, eğitimli iş gücü açığı var." dedi.

Kentsel dönüşüm çatı sektörüne yeni soluk getiriyor!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz, çatı sektörünün son yıllarda istikrarlı bir büyüme performansı ortaya koyduğunu, zorluklara rağmen 2015 yılında da büyümesini sürdürdüğünü belirtti.

Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı inşat sektörüne büyük katkı sağlayacak!

İnşaat sektörüne büyük katkı sağlayacak fuar 4 Ekim'e kadar açık kalacak olan fuar, imalatçı ve satıcıları bir araya getirmeyi, akademisyenlerle uygulamacıları buluşturmayı hedefliyor.

Paktaş Çorap konut sektörüne yöneldi!

Yarım yüzyılı aşkın süredir çorap üretimi yapan Paktaş, sektörün önde gelen sanayicilerinden biri. Son dönemde kendi markalarına dönük üretim ve pazarlama stratejisi izledi. Paktaş Çorap konut sektörüne yöneldi.

Deniz Harita inşaat sektörüne giriş yaptı!

2011 yılında Erdem Deniz tarafından Deniz Harita adı altında kurulan mühendislik firma, 2014 yılının ilk çeyreğinde inşaat sektörüne de geçiş yaparak "Denizer Harita İnşaat Taah. İth. İhr. San ve Tic. Ltd. Şti." olarak faaliyet alanlarını genişletti.

Ali Babacan: Kimse inşaat sektörüne engel olmasın!

GYODER 7. Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gayrimenkul yatırımcısının işinin kolaylaştırılması gerektiğini belirterek "Kimse inşaat sektörüne engel olmasın" dedi..

Ergün Turan: İnşaat sektörüne gözümüz gibi bakmalıyız!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "İnşaat sektöründeki hadise çok geniş ve hızlı şekilde katmanlara ulaşan bir sektör. Ekonomik büyüme olduğunda itici güç olarak ortaya çıkıyor. İnşaat sektörüne gözümüz gibi bakmalıyız" diye konuştu.

Türk inşaat sektörüne yabancı yatırımcının ilgisi artıyor!

Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, yabancı yatırıcının Türk inşaat sektörüne olan ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi.

Çatı sektörü ne durumda Haberi

Çatı sektörü ne durumda

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörün, son 10 yılda batılı ülkeler kalitesinde üretilen yeni çatı kaplama malzemeleri ve sistemleriyle tanıştığını söyledi.


Çatı kaplama malzemelerinin özellik, kalite ve çeşit açısından çok geliştiğine işaret eden Yavuz, Avrupa standartlarının da yakalandığını belirtti.


Enerji Verimliliği Kanunu ve Enerji Kimlik Belgesi'nin, çatı sektörü için olumlu gelişmeler olduğuna dikkati çeken Yavuz, "Ancak çatı yalıtımının öneminin çok daha iyi anlatılması, yasa ve yönetmeliklerde çatı yalıtımının zorunlu olması, uygulama ve ürün konusunun da firmaların inisiyatifine bırakılmadan belirli standartlar ve yükümlülükler getirilmesi gerekiyor" dedi.


-"KDV indirimi uygulanmalı"


Yavuz, başka sektörlere tanınan KDV indirimi gibi teşviklerin çatı sektörüne sağlanmaması, tüketicilere çatı-cephe kaplamalarını yenilemeleri ve binalarını enerji verimli hale getirebilmeleri için devlet tarafından...