19 / 04 / 2024

Çatının teras olarak kullanılması

Çatının teras olarak kullanılması

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatı katını teras olarak kullanan kat maliklerinin şikayet edilip edilemeyeceği sorusunu yanıtladı.

Çatı teras olarak kullanılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında çatı teras olarak kullanılabilir mi sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Emeklilere o bankadan son dakika Mart müjdesi! Akbank emekli promosyon 2024 ne kadar? Şimdi rakamlara göz atın!

Yeni aya girilmesiyle beraber de bankalar bir bir emekli promosyon ödemelerini açıkladı. Peki Akbank emekli promosyon 2024 ne kadar? Şimdi rakamlara göz atın! 

Benzin, motorin ve LPG litre fiyatları bugün kaç TL oldu? Sürücüler bu rakamlara göz atın! İl il yeni fiyatlar!

Son olarak KDV ve ÖTV’de yapılan değişiklikler, akaryakıt fiyatlarını yükseltti. Peki benzin, motorin ve LPG litre fiyatları bugün kaç TL oldu? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 18 Temmuz 2023 fiyat listesi…

Evde bakım maaşları hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşı Temmuz zammında son durum! Hemen göz atın!

Evde bakım maaşları hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşı Temmuz zammında son durum... Hemen göz atın...

Benzin, motorin, LPG'de yeni zam ya da indirim var mı? Sürücüler hemen göz atın! Akaryakıtta son dakika!

Brent petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanma, akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Peki benzin, motorin, LPG'de yeni zam ya da indirim var mı? Sürücüler hemen göz atın! Akaryakıtta son dakika!

Benzin, motorin, LPG litre fiyatlarında son dakika! Akaryakıt alacaklar şimdi rakamlara göz atın! 

Brent petrol ile dolar kurunda yaşanan yükselişler akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyor. Peki bugün güncel benzin, motorin, LPG litre fiyatları hangi ilde ne kadar? İşte BP, Opet, Total, Shell, Petrol Ofisi 21 Haziran 2023 fiyat listesi...

TOKİ kuraları tek tek çekiliyor! TOKİ kura sonucu Mart 2023 sorgulama! Hemen il il isim listesine göz atın!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında ara verilen "İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" projelerinin kuralarında son dakika gelişmeis yaşandı. TOKİ kuraları tek tek çekiliyor! TOKİ kura sonucu Mart 2023 sorgulama! Hemen il il isim listesine göz atın!

Elinizdeki altınları sakın bozdurmayın diyen İslam Memiş resmen açıkladı! Gram altın tam olarak bu kadar olacak

Elinizdeki altınları sakın bozdurmayın diyen İslam Memiş resmen açıkladı! Gram altın tam olarak bu kadar olacak!

İŞKUR evden çalışmak isteyenlere iş imkânı sunuyor! Herkesin hayalindeki meslek! Acilen göz atın!

İŞKUR, aktif olarak iş hayatında yer alamayan kadınların evlerinden iş hayatına dahil olabilmeleri için farklı iş imkanları sunuyor. Kadınların da kendi ekonomik özgürlüklerine sahip olabilmesi amasıyla sunulan bu iş imkanları, evden çalışma sisteminde bulunuyor.

İpotekli miras kime kalır? Hisseli olarak mı bölünür? Borcu ödeyen mi alır?

Gayrimenkulün teminat olarak verildiği durumlarda mirasçılar arasında  nasıl pay edilir? İpoteği ödeyen tek başına malik olur mu?

e-Devlet'ten başvuran anne babalar PTT'den hemen alıyor! Çocuk desteğine 2023 zammı geldi mi? Şimdi siz de göz atın! 

Aile Bakanlığı dar gelirli hanelere destek amacıyla çocuk yardımı sağlıyor. e-Devlet'ten başvuran anne babalar PTT'den hemen alıyor! Çocuk desteğine 2023 zammı geldi mi? Şimdi siz de göz atın! 

Asgari ücrete ara zam gelir mi? 2023'te asgari ücrete ikinci zam bombası! Şimdi göz atın! 

Asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Asgari ücrete ara zam gelir mi? 2023'te asgari ücrete ikinci zam bombası! Şimdi göz atın! 

Memur ve memur emeklileri dikkat! Rakamlar peş peşe açıklandı! Temmuz 2023 zammı ne kadar olacak? Şimdi göz atın! 

Memur enflasyon farkı ve memur zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri sık sık araştırılan konular arasında yer alıyor. Memur ve memur emeklileri dikkat! Rakamlar peş peşe açıklandı! Temmuz 2023 zammı ne kadar olacak? Şimdi göz atın! 

EYT'liler şimdi siz de göz atın! Peş peşe ödenecek rakamlar açıklandı! Kıdem tazminatı buz kestirdi!

Emeklilikte yaşa takılanların (EYT’li) beklediği düzenlemede resmen sona gelindi. EYT'liler şimdi siz de göz atın! Peş peşe ödenecek rakamlar açıklandı! Kıdem tazminatı buz kestirdi!

Çatının teras olarak kullanılması Haberi

Çatının teras olarak kullanılması

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatı katını teras olarak kullanan kat maliklerinin şikayet edilip edilemeyeceği sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

"Sitemizdeki apartmanlardan birinin en üst katındaki kat maliki, çatıyı teras yaparak kullanıyor. Buna engel olabilir miyiz?"

Çatı katı mülkiyet kanuna göre ortak alan olarak kabul edilir ve kat maliklerin açık rızası olmadan tek bir kat  malikaneye özgü olamaz bu nedenle bu alanlar terasa çevrilemez.

Böyle bir durumun yaşanması durumunda diğer kat malikleri kurul tarafından verilen yetki ile site veya bina yönetimi tarafından müdahalenin men'i ve ecrimisil davaları açılabilir. Bununla beraber yapılan değişikliğin eski haline getirilmesi için talepte bulunabilir.
Çatı teras olarak kullanılabilir...