26 / 04 / 2024

Çatıya teras yapılır mı

Çatıya teras yapılır mı

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatıya teras yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. Peki çatıya teras yapılabilir mi?

Baba vefat edince miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras paylaşımları aileler arasında yaşanan en çok anlaşmazlık nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte, miras paylaşımı nasıl yapılır? Kim, ne kadar miras payı alır? 

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Çıkma kat nedir? Çıkma kat hesabı nasıl yapılır?

Binaların zemin katından dışarıya doğru uzanabilen ve yasal düzenlemelere uygun olarak inşa edilen ek yapı elemanlarına çıkma denir. Ancak çıkma kat için gereken bazı prosedürler ve kurallar vardır. Peki çıkma kat nedir, çıkma kat hesabı nasıl yapılır? İşte çıkma kat ile ilgili bilinmesi gerekenler…

İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır?

Konut almak isteyenler alacakların binanın ya da dairenin iskanı olup olmadığını araştırıyor. Peki, İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

İpotek nedir? İpotek nasıl yapılır?

Banka ya da farklı alacaklı taraflar, alışveriş konusunda satılan ürünleri garanti altına almak için ipotek yöntemine başvururlar. Sıklıkla duyulan bir kavram olan ipotek, önemli bir işlemdir. Peki ipotek nedir, nasıl yapılır ve kaldırılır? İşte ipotek ile ilgili bilinmesi gerekenler…

EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) artık düzenlemein bir önce yapılmasını ve aldığı şekillenme üzerine hayatımıza devam edelim görüşünde. Fakat  akıllara takılan en büyük soru, EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?  

e-Devlet ile EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte sorgulama ekranı...

Emeklilikte Yaşa Takınlar (EYT) yasasına ilişkin detaylar netleşmeye devam ederken vatandaşlar e-Devlet ile EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT başvuru tarihleri belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor.

EYT emeklilik başvurusu başladı mı? e- Devlet ile EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin detayları belli olmaya başladı. Peki, EYT emeklilik başvurusu başladı mı? e- Devlet ile EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

EYT başvurusu nereden, nasıl yapılır? e-Devlet EYT başvuruları nasıl olacak? İşte başvuru ekranı...

Milyonlarca emeklilikte yaşa takılanların (EYT) gündeminde başvuruların nasıl ve nereden yapılacağı var. Peki, EYT başvurusu nereden, nasıl yapılır? EYT başvuruları nasıl olacak? İşte başvuru ekranı...

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapu, bir arazi ya da evin kimin üzerine olduğu yani sahipliğini gösteren hukuki bir belgedir. Peki Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Tapu devri noterden oluyor mu? İşte o detaylar!

65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?

Tapuda satış nasıl yapılır? 65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır? soruları tapuda satış yapacak kişi veya kişilerce araştırılmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?

Tapu satışı belli başlı şartların yerine getirilmesinden gerçekleşebilir. Peki 65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Çatıya teras yapılır mı Haberi

Çatıya teras yapılır mı

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatıya teras yapılıp yapılamayacağını yazdı. Peki çatıya teras yapılabilir mi?

İşte Feride Hilal İmal'in konuyla ilgili o yazısı...

Çatı, herkes tarafından bilinen kat mülkiyeti kanunu gereği ortak alan şeklinde belirtilir ve tüm kat maliklerinin açıkça rızası olmadığı müddetçe tek bir kat maliki kullanamaz ve buraya teras vb. yapılar yapılamaz.

Böylesi bir durumun varlığında kat malikleri kurulunun verdiği yetkiyle site veya bina yönetimi tarafından müdahalenin men'i ve ecrimisil davaları açılabilir, eğer o alana inşa edilmiş olan bazı yapılar varsa, eski durumuna getirilmesi de talep edilebilir.

Çatıya teras yapılabilir...