24 / 04 / 2024

çay fiyatı zam

çay fiyatı zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir hafta önce 2022 çay alım fiyatlarına yüzde 73 oranında yapıldığını açıklayarak yaş çayın kilogram fiyatının 7 lira olacağını duyurdu. Erdoğan'ın açıklaması sonrası ÇAYKUR da kuru çaya zam yapmıştı. Çaya ikinci bir zam haberi daha geldi.

Kia Picanto’nun kasım ayı fiyat listesi belli oldu! Picanto’ya son 3 ayda zam gelmedi!

Eylül ve ekim aylarında olduğu gibi kasım ayının da ilk günlerinde fiyat listelerini bir bir güncellemeye başlayan Kia, ilk olarak Picanto’nun fiyat listesini paylaştı. Sevilen modeli Picanto’nun güncel fiyatını resmi internet sitesinde paylaşan Kia, bu modele bu ay zam yapmadı.

Honda City’in ekim ayı fiyat listesi belli oldu! City’e bu ay da zam gelmedi!

Honda, en çok tercih edilen modellerinden City’in ekim ayı fiyat listesini yayımladı. Yayımlanan fiyat listesine bakıldığında City modeline bu ay da zam gelmediği görüldü.

Honda Accord’da son 3 ayda zam yok! Accord’da temmuz ayı fiyat listesiyle satışlara devam!

Honda’nın en çok sevilen ve tercih edilen modellerinden biri olan Accord’da ağustos ve eylül aylarında olduğu gibi bu ay da zam gelmedi. Honda, yaptığı açıklamada Accord modelinin satışlarında temmuz ayı fiyat listesiyle yola devam edileceğini açıkladı.

2023 model Citroen C3'e bu ay zam gelmedi! Citroen C3 ne kadar, kaç TL? İşte Ekim ayı fiyat listesi

Citroen C3 modeline bu ay fiyat artışı uygulanmadı. 2023 model Citroen C3 araçlar, zamdan etkilenmeden bayilerde satışa sunuldu. Şimdi gelin, 2023 model Citroen C3'in güncel fiyatına ve detaylarına bir göz atalım. İşte ayrıntılar...

Ekim ayı girer girmez Skoda’dan müjde geldi! Fabia modeline ekim ayında zam yok!

Skoda, ekim ayı kapsamında tüm modellerinin güncel fiyat listesini bir bir yayımlamaya başladı. Yayımlanan fiyat listelerine bakıldığında Skoda’ya ekim ayında zam gelmediği görüldü.

Seat İbiza’nın ekim ayı fiyatı belli oldu! İbiza’ya eylülün ardından bu ay da zam gelmedi!

Seat, ekim ayına girer girmez tüm modellerinin yeni fiyat listesini yayımlamaya başladı. İbiza modelinin de yeni fiyat listesini paylaşan Seat, bu modele ekim ayında zam yapmadığını duyurdu.

Yaş çay fiyatına zam gelecek mi? Üreticilerden ÇAYKUR'a çağrı: Çay alım fiyatı 20 TL olmalı! 

Çay üreticisi, üçüncü sürgün hasadının yapıldığı şu günlerde yaş çay fiyatlarından memnun değil. Üreticiler, çay fiyatında zam bekliyor. İşte ayrıntılar...

Opel Mokka-e'ye bu ay da zam uğramadı! İşte 0,99 faizli Mokka-e Eylül 2023 fiyatları!

Opel Mokka-e'ye bu ay da zam uğramadı. Peki elektrikli Mokka'nın güncel fiyatları ne kadar? İşte 0,99 faizli Mokka-e Eylül 2023 fiyatları...

Kia Picanto’ya eylül ayında zam gelmedi! Picanto’da ağustos fiyatıyla yola devam!

Kia’dan Picanto modelini satın almak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Kia, Picanto’ya eylül ayında zam yapmadığını ve ağustos fiyatıyla satışlara devam ettiğini duyurdu.

Otomobil alacaklar dikkat! Peugeot 5008 modeline bu ay zam gelmedi! Eylül ayı fiyat listesi...

Peugeot 5008'in Eylül ayı fiyatları belli oldu. Yeni açıklanan fiyat listesine göre bu ay Peugeot 5008'e zam gelmedi. 

Renault Taliant'a bu ay hiç zam yapılmadı! 18 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Fransız otomobil üreticisi Renault, kompakt sedan sınıfında uygun fiyatı ve pratik özellikleriyle bilinen Taliant'a bu ay hiç zam yapılmadı. İşte 18 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Volvo'dan akıl almaz liste: Ağustos ayı fiyat listesi görenleri şoke etti

Türkiye'de otomobil fiyatları yükselmeye devam ederken Volvo da Ağustos ayı fiyat listesini paylaştı. İşte ağızları açık bırakacak Volvo otomobil fiyatları...

Az önce açıklandı! 2023 model Toyota Corolla'ya dev zam; İşte şoke eden Ağustos ayı fiyat listesi...

Toyota'da Ağustos ayı fiyatları açıklandı. Zamlı liste görenleri şoke etti. Peki Toyota Corolla'ya ne kadar zam geldi? İşte  Toyota Corolla 2023 Ağustos fiyat listesi...

çay fiyatı zam Haberi

çay fiyatı zam

Bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak taban fiyatı yüzde 73’ün üzerinde bir artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını yüzde 130 üzerinde artışla 30 kuruşa çıkartıldı. 

Çay üreticileri çaylarını geçen yıla göre destekleme ile birlikte ortalaması yüzde 75’e gelen bir artışla kilogramı 7 liradan fabrikaya verebilecek.

Yaş çay alım fiyatının açıklanmasından sonra kuru çay fiyatlarına da zam geldi. ÇAYKUR kuru çayın kilogramına yüzde 43 oranında zam yaptı. Kilogramı 31,95 lira olan ÇAYKUR marka kuru çayın fiyatı 44,95'e çıktı.

ÇAYKUR, çaya yaptığı yüzde 43.71 oranında zammı toptan satış yapan şirketlere göndermişti.

Şirketin Haziran ayında çaya yüzde 10-15 oranında bir zam daha yapabileceği gündeme geldi.

TÜİK'in enflasyon sepetinde yüzde 0,5464 ağırlığa sahip olan çayın yapılan yüzde 43.7'lik zam ile manşet enflasyona 0.24 puanlık etkisi olacak.

ÇAYIN KİLOGRAMI 50...