19 / 04 / 2024

çed izinleri alınmış arsa

çed izinleri alınmış arsa

Şartları yerine getiren yatırımcıya ÇED izinlerinin bile devlet tarafından alındığı hazır arsa teslim edilecek. İhalelerde de vatandaş yararı gözetilecek, en çok para veren değil, en ucuz elektriği satacak firmalar öne geçecek.

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

1934'te Adalar için yeni karar alınmış: Oteller sınıflara ayrılacak, fiyatlar kontrol edilecek!

1934 yılında Adalar'ı güzelleştirmek için yeni bir karar alınmış. Karara göre oteller sınıflara ayrılacak ve fiyat listeleri sıkı şekilde denetlenecekmiş. 

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

İlber Ortaylı: İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirler alınmıyor! Anadolu'ya taşınma başlamalı!

Beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili yorumlar peş peşe geliyor. Türk tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı da İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirlerin alınmadığına dikkat çekerek, yapılması gerekenleri tek tek açıkladı.

Dikkat! EYT kapsamına alınmış olabilirsiniz! Hemen kontrol edin

Sigorta girişi 8 Eylül 1999 tarihinden evvel olanların emeklilik başvuruları sürerken yeni bir açıklama yapıldı. Buna göre 2008 senesinden sonra ilk defa 4C bağlamında çalışmaya başlayanlar da EYT düzenlemesinden faydalanabilecek.

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

Siz de kara listeye alınmış olabilirsiniz! Milyonlarca kişiye bankalardan büyük şok! Şimdi bakın!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 2022'nin ilk 9 ayında 1,2 milyon kişinin bankalara olan borcunu ödeyemediği için kara listeye alındığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Kayseri'de geçici ruhsatı alınmış, projesi hazır 112 daire 6 dükkan satılıyor!

Kayseri İli Kocasinan Belediyesi Kocasinan İmar A.Ş., Kayseri'de Geçici Ruhsatı Alınmış Projesi Hazır 112 Daire 6 Dükkan için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Veraset ilamı nedir? Veraset ilamı nasıl alınır?

Veraset ilamı, diğer bir ifadeyle mirasçılık sözleşmesi, Türk Medeni Kanun’u Madde 598’de düzenleme altına alınmıştır. Veraset ilamının amaçladığı husus, mirasçıların hangi oranda mirasa ortak olduklarını gösteriyor. Peki, Veraset ilamı nasıl alınır? İşte tüm detaylar..

Bitfinex'in hacklenmesiyle çalınan 3,6 milyar dolarlık kripto paralar ele geçirildi!

ABD Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para borsası Bitfinex'in 2016 yılında hacklenmesi esnasında çalınmış olan yaklaşık 3,6 milyar dolar değerine sahip kripto paranın ele geçirildiğini belirtti.

Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

Taşınmaz mal tapu sorgulamalarında zaman zaman "Taşınmaz pasife alınmıştır" ibaresi ile karşılaşılabiliyor. Peki, Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! O tarih değişti

Koronavirüsle mücadele kapsamında çalışan işçileri korumak için bazı kararlar alınmıştı. Şu an için bir yıla yakın bir süre uygulanması öngörülen yasakla, iş hukukundaki normal fesih sisteminden farklı bir süreç işlemeye başladı. Fesih yasağı 17 Mart 2021'e kadar uzatıldı.

Reysaş GYO Düzce deposunun iskanı alındı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Düzce İli Merkez İlçesi Arapçiftliği Mahallesi 2177 Ada 2 Parsel'deki 15.253,87 metrekarelik arsa üzerine inşa edilen 3.781 metrekarelik üç bloktan oluşan deponun Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskan) alınmıştır.

çed izinleri alınmış arsa Haberi

çed izinleri alınmış arsa

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi bir dizi düzenlemeyi birlikte getiriyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı vatandaş odaklı düzenlemeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre ilk düzenleme maden sahaları hakkında olacak. Sahalar, geçmişte en çok parayı teklif edene veriliyordu. Şimdiyse yeni bir model devreye giriyor. Artık termik santral kurma şartını yerine getiren yatırımcıya Çevresel Etkisel Değerlendirme (ÇED) izinlerinin bile devlet tarafından alındığı hazır arsa teslim edilecek. 


VATANDAŞ ODAKLI POLİTİKA 

Maden özelleştirilmesi konusunda yapılacak düzenleme hakkında bilgi veren Bakanlık yetkilileri, eskiden maden sahalarının ihalede en çok parayı verene tahsis edildiğini belirtti. Eskiden önemli olanın devlet geliri olduğunu kaydeden yetkililer, artık kamunun önceliğinin vatandaş temelli politika olduğunu söylediler. 


UCUZ ELEKTRİK SATANA 

Yapılacak...