24 / 04 / 2024

çed onayı nedir

çed onayı nedir

Zaman zaman önemli projelerle birlikte tartışmalı bir şekilde gündeme gelen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın karnesi belli oldu...

Türkiye İş Bankası'ndan Marmaris'e 844 milyonluk otel yatırımı!

Türkiye İş Bankası A.Ş. Muğla Marmaris'te Turizm Konaklama/OtelTesisi Projesi için harekete geçti. ÇED onayı alan proje resmen başlıyor.

Apostil nedir, nasıl yapılır?

6 Ekim 1961 yılında Lahey Konvansiyonu tarafından alınan karara göre apostil bazı belgelerin onaylanmasını sağlayan önemli bir sistemdir. Uluslararası nitelikte olması bu onayın önemini daha da artırır. Peki apostil nedir, nerede yapılır ve ücreti ne kadardır? İşte ayrıntılar...

Bursa Nilüfer'e 400 milyonluk dev proje! Double Tree By Hılton için ilk adım atıldı!

Yafa Otelcilik Gıda San. Ve Ttic. A.ş'nin Bursa-Nilüfer'de gerçekleştirilmeyi planladığı "Double Tree By Hılton" projesi ÇED onayı oldu. Proje resmen hayata geçiyor. İşte projeye ilişkin detaylar..

Koza Altın harekete geçti! O kentte yeni altın ocağı açıyor: Beş yılda 506.250 ton cevher hedefi!

Türkiye'nin önemli maden şirketlerinden Koza Altın İşletmeleri A.Ş., yeni bir altın madeni işletmesi için ÇED onayı aldı. Bu kapsamda senede 101.250 ton, ayda 8437,5 ton ve yaklaşık günde 324,5 ton cevherin üretilmesi planlanıyor.

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Nakit avans nedir? İhtiyaç kredisi ile nakit avans çekimi arasındaki farklar nelerdir? İşte, nakit avans tüyoları!

İhtiyaç kredi faiz oranlarındaki yükseliş ve kredi onay süreçlerinin uzunluğu nedeniyle nakite ihtiyacı olanlar nakit avansa yöneldi. Peki, nakit avans kullanımı nedir? Tüketici kredilerine göre maliyeti gerçekten daha mı uygun? Detayları haberimizde…

Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul'un ÇED raporuna onay verenleri de eleştirdi!

Çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili basın toplantısı düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ÇED raporuna onay verenleri de eleştirdi. İmamoğlu, bu kişiler aralarında, "Nuh Peygamber benimle cep telefonu ile konuştu" diyen uzmanların olduğunu söyledi.

Kanal İstanbul nedir? Kanal İstanbul nereye yapılacak?

Son günlerde sıkça tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesinin ÇED raporu yayınlandı. Kanal İstanbul projesi güzergahı herkes tarafından merak ediliyor. Peki Kanal İstanbul nedir? Kanal İstanbul nereye yapılacak?

ÇED yönetmeliğinde değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ÇED Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle ÇED kararı alınacak projelere ilişkin "teşvik, onay, izin ve ruhsat süreçleri" için eş zamanlı başvuru yapılabilecek

Aydın Kuşadası'nda jeotermale ÇED onayı!

Aydın Kuşadası'nda 375 hektarlık alanda Bozyazı Körfez Turizm ve İnşaat A.Ş., jeotermal enerjinin dağıtımı için gerekli olan ÇED izinleri ve işletme ruhsatları için onay verildi.

Körfez Geçiş Projesi’nin ÇED raporu onaylandı!

İzmir'in gerdanlığı olacak Körfez Geçiş Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda ÇED raporu onayı alındı.

Alsancak Limanı ÇED onayını aldı!

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yapacağı, İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyonu Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ÇED raporuna onay!

Mersin Gülnar'da kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ÇED raporuna itiraz edilmişti. ÇED raporunun kurallara uygun olduğu gerekçesiyle itiraz iptal edildi.

çed onayı nedir Haberi

çed onayı nedir

Zaman zaman önemli projelerle birlikte tartışmalı bir şekilde gündeme gelen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın karnesi belli oldu. Bakanlık 2014'te 25 milyar TL değerindeki 130 faaliyet için mevzuata uygunsuzluk sebebiyle iptal kararı verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri kamuoyunda her faaliyete ÇED onayı veriliyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekerken, gerçeğin ise böyle olmadığını belirtiyor. Bakanlık 2014'te, 154 milyar değerindeki 469 faaliyet için de ÇED onayı verdi. ÇED başvurularının dörtte biri uygunsuzluk nedeniyle iptal...