25 / 04 / 2024

ÇEDBİK konut eğitimi

ÇEDBİK konut eğitimi

Türkiye'nin ilk ve tek Yeşil Bina Sertifika Sistemi olan ÇEDBİK-Konut Sertifika tanıtım toplantıları devam ediyor. ÇEDBİK Konut ve EDGE Yeşil Bina Sertifika Programı 28 Şubat'ta yapılacak. 

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

Konut fiyatları mercek altında! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor!

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığıyla hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Ocak raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı. 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Kiralık konut için kefil olacakları ilgilendiriyor! İşte tüm detaylarıyla merak edilenler!

Kiralık konut için eşine dostuna kefil olan kişiler de anlaşmazlıklarda arabulucunun yolunu tutuyor. Kefil olarak imza atan kişiler yalnızca kira değil hasar, zarar, aidat borçları ile de karşı karşıya kalabiliyor. İşte kiralık konut için kefil olacak kişilerin kontratı imzalamadan önce dikkat etmes

Kiralık konut piyasasında kısır döngü!

Türkiye’de son dönemlerde kiralık konut piyasasında yaşananları “Penrose Merdiveni” yapısına benzeten Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, Penrose merdiveninin tanımını ve neden konut piyasasını buna benzettiğini bugünkü köşe yazısında anlattı.

Sahte ev ilanları bir bir siliniyor! 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu! 

İlan sitelerine gelen düzenleme sonrası sahte ilanlar peş peşe siliniyor. Açıklanan rakamlara göre, 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu. İşte ayrıntılar...

İnternetten kiralık konut arayanlar dikkat! Dolandırıcıların akılalmaz oyun ortaya çıktı!

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber kiralık konut arayanlara öğrenciler de eklenince emlak dolandırıcılarına resmen gün doğdu. İşte internetteki ilanlardan bulduğu İstanbul Beylükdüzü'ndeki konut için 20 bin TL depozito ödemesine rağmen anahtarı teslim alamayan öğrencinin yaşadıkları..

Satılık konut fiyatlarındaki artış yıl sonunda yüzde 50 bandında düşüşe geçecek!

Emlakjet, Türkiye genelinde hem satılık hem de kiralık konutlardaki artışa değerlendirerek, yıl sonunda satılık konut fiyatlarındaki artışın yüzde 50 bandında gerileyeceğini aktardı.

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi TUS sonuçları açıklandı! 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 1. dönem yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklandı.

Kiralık konut fiyatları nasıl düşer? Uzman isim tek tek açıkladı: Kontratlar e-Devlet'ten yapılsın!

Uzman isimlerden sık sık kira fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili öneriler geliyor. Peki kiralık konut fiyatları nasıl düşer? İşte ayrıntılar...

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

Büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderler nasıl hesaplanır?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderin nasıl hesaplanacağını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın o yazısı...

ÇEDBİK konut eğitimi Haberi

ÇEDBİK konut eğitimi

Yeşil binalar alanındaki araştırmalara ve çalışmalara devam eden Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği, yeni konut projelerinde uygulanmak üzere Türkiye koşullarına uygun sertifika sistemi ÇEDBİK-Konut'u oluşturdu.

ÇEDBİK-Konut Sertifika Kılavuzu, 100`den fazla akademisyen, sivil toplum kuruluşu ve sektör temsilcisinin ortak aklı doğrultusunda Türkiye`de geliştirilip şekillendirildi. 

ÇEDBİK, bugüne kadar LEED sertifikası sistemini anlatan birçok teknik eğitim gerçekleştirdi. ÇEDBİK eğitimlerine bir yenisini ekleyerek 28 Şubat Çarşamba günü LEED sertifikasının ana hatlarıyla anlatılacağı bir tanıtım toplantısı...