26 / 04 / 2024

çekme mesafesi ne demek

çekme mesafesi ne demek

Bina inşaatları çekme mesafesine göre konumlandırılarak inşa ediliyor. Binalarda çekme mesafesi hesaplamaları İmar yönetmelikleri ile belirlenen oranlar dahilinde yapılıyor. Peki, binalarda çekme mesafesi nedir?

Çekme mesafesi nedir?

Çekme mesafesi nedir? Çekme mesafesi ne kadar olmalıdır? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Çekme kat ne demek?

Çekme kat bir yapıda önemli kısımlardan biridir.  Bu kısım yapının önemli bir unsurudur ve inşaat alanında kullanılan bir terimdir. Aynı zamanda tapuda da önemli bir yer teşkil eder. Peki çekme kat ne demek, çekme kat imar affına girer mi? İşte çekme kat hakkında kapsamlı bilgiler...

A101'e 4.00 Çekme karavan geliyor! A101 26 Ekim Perşembe online aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi

A101'in 26 Ekim 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğu belli oldu. Yayımlanan katalogda 4.00 Çekme karavan dikkat çekiyor. Peki, A101 aktüel ürünler ne kadar, kaç TL? İşte A101 aktüel ürünler kataloğu...

Son Dakika! Ekmeğe yüzde 30 zam geldi: İşte ekmeğin yeni fiyatı

Ekmeğe yüzde 30 zam geldi. Peki ekmek fiyatları ne kadar oldu? İşte ekmeğe gelen zam sonrası yeni fiyatlandırma...

Bankalarda saatlerce sıra beklemeye son! Artık ATM'den çekebilirsiniz! Limitler artırıldı...

Bankalarda yaşanan yoğunluğun önüne geçebilmek için yeni bir karar alındı. Bankalarda saatlerce sıra bekleyen vatandaşın yüzü nihayet gülecek. ATM'lerden para çekme limiti yükseltildi. Peki ATM'den en üst para çekme limiti ne kadar oldu? ATM'den en fazla kaç lira çekilebilir? İşte ATM para çekme üst

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

Halk ekmeğe yüzde 70 zam!

Manisa’da halka daha ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırmak için Yunusemre Belediyesi tarafından üretilen halk ekmeğe yüzde 70 oranında zam geldi. Peki, Halk ekmeği fiyatı ne oldu? İşte detaylar...

Ekmeğe zam geldi! Bakın ekmek fiyatları ne kadar oldu!

Sonunda beklenen zam ekmeğe de geldi. Uzun süredir tartışılan konulardan biri olan ekmek zammı nihayetinde açıklığa kavuştu. Belirlenen ekmek fiyatı temmuz ayının başından itibaren geçerli olacak. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ekmek fiyatını açıkladı. 

Fındık fiyatları '100 TL' olmalı çağrısı! Güncel fındık fiyatları ne kadar? 17 Mayıs 2023 fındık fiyatları

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, “2 liralık ekmeğin 10 lira olduğu yerde fındığın 100 lira olmaması hepimizin sorumluluğundadır.” diyerek fındık fiyatlarının değerinin altında kaldığını söyledi. Peki  Güncel fındık fiyatları ne kadar? 17 Mayıs 2023 fındık fiyatları.

Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur? Kiracıyı çıkarmak için haklı sebepler nelerdir?

Ev sahipleri ve kiracılara dair pek çok soru sorulmaktadır. Bunlardan en bilineni de ihtar çekme konusudur. Kiracıların bir kısmı Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur? sorusunu sormaktadır. İşte o ayrıntılar!

Buğday fiyatı 9 TL’ye dayandı! Ekmeğe okkalı zam mı geliyor! İşte 27 Şubat 2023 fiyat listesi…

Buğday fiyatı 9 TL’ye kadar geldi. Ekmeğe okkalı zam tartışmaları da beraberinde geldi. Peki şimdi ne olacak? İşte 27 Şubat 2023 fiyat listesi…

Olsun be soğan ekmek yeriz diyorduk! Ona da zam geldi! Vatandaş ne yiyeceğini şaşırdı

Ekonominin git gide zorlaştığı ve  her ürüne gelen zamlardan dolayı vatandaş doğan ekmeğe talim ederiz kıvamına geldi. Ama ne yazık ki garibanın kebabı olarak bilinen soğan da zamlardan nasibini alan ürünler arasına girdi.

Ankara’da ekmeğe zam geldi! Ankara’da ekmek ne kadar oldu?

Artan enflasyon sonrası başkent Ankara’da ekmeğe beklenen zam geldi! Peki Ankara’da ekmek ne kadar oldu?

Ekmeğe zam gelecek mi? Ekmek ne kadar olacak?

Ekmeğe zam iddiası sosyal medyada gündem oldu. Peki ekmeğe zam gelecek mi, ekmek ne kadar olacak? İşte detaylar!

çekme mesafesi ne demek Haberi

çekme mesafesi ne demek

Binalarda çekme mesafesi nedir?

Bina inşaatları çekme mesafesine göre konumlandırılarak inşa ediliyor. Bina çekme mesafesi, iki bina arasında olması gereken mesafe olarak tanımlanıyor. İki bina arasındaki yapı yaklaşma payı olarak da ifade ediliyor.


İskan alanlarında yapılacak binaların ön bahçe ve yol kenarına rastlayan bahçe mesafelerinin en az 5 metre olması gerekiyor. Binalarda çekme mesafesi hesaplamaları İmar yönetmelikleri ile belirlenen oranlar dahilinde yapılıyor.


Çekme mesafeleri:

Taban alanının imar parseli alanına oranıdır. Taban alanı kat sayısı, arazi eğimi nedeniyle tabii veya tesviye edilmiş zeminin üzerinde kalan tüm bodrum katlar ile zemin kat izdüşümü birlikte değerlendirilerek hesaplanır. Uygulama imar planında çekme mesafeleri verilip TAKS verilmemiş ise çekme mesafelerine, bina cephe hatlarına ve ilgili imar yönetmeliklerine göre uygulama yapılır.


Bina yüksekliği hesabında, arkasında kullanılan hacim oluşturulmamış istinat duvarları...