25 / 04 / 2024

çekmeköy belediyesi imar davası

çekmeköy belediyesi imar davası

Mimarlar Odası’nın Çekmeköy Belediyesi’ne açtığı dava sonucunda 5 mahallede 1/1000’lik imar planları iptal edildi. Gerekçe olarak, su toplama alanlarındaki yoğunluk artışından dolayı 1/1000’lik planlar ile 1/5000’lik plan arasındaki uyumsuzluk gösteriliyor.

Çekmeköy Belediyesi'nden ticaret imarlı arsa!

İstanbul İli Çekmeköy Belediye Başkanlığı, Çekmeköy'de yer alan ticaret alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın muhammen bedeli 38 milyon 47 bin 500 TL olarak açıklandı.

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Çekmeköy'de konut imarlı 364 metrekarelik arsa satılıyor! Megakentte son dakika fırsatı! 

İstanbul Çekmeköy Belediyesi, Çekmeköy'deki 364,08 metrekarelik arsayı satıyor. Peki Çekmeköy'de yer alan arsanın muhammen bedeli kaç TL? İşte o satış ile ilgili ayrıntılar...

Çekmeköy Belediyesi arsa satacak! Megakentte imarlı arsa fırsatı!

İstanbul İli Çekmeköy Belediye Başkanlığı, Çekmeköy Taşdelen'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa ticaret ve hizmet alanı imarlı.

Çekmeköy'deki askeri kışlaya yeni imar planı: TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilecek!

Çekmeköy'deki Şehit Onbaşı Azim Özdemir kışlasında TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilmesi için yeni imar planı hazırlandı. İşte o planın detayları...

İstanbul Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı. İşte söz konusu imar planı ile ilgili detaylar...

Arsa yatırımı yapmak isteyenlere Çekmeköy Belediyesi'nden büyük fırsat! Resmi Gazete'de yayımlandı!

İstanbul İli Çekmeköy Belediye Başkanlığı, Çekmeköy Hüseyinli'de yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Merakla beklenen ihale bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çekmeköy imar planlarına şerh konuldu!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında Çekmeköy ilçesi 1/5000 ölçekli nazım imar planına konulan şerhi kaleme aldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çekmeköy Taşdelen imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Çekmeköy İlçesi Taşdelen Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Çekmeköy sakinlerinden imar tepkisi!

İstanbul'un Çekmeköy Merkez Mahallesi sınırlarında yer alan Serindere'de İSKİ tarafından gerçekleştirilen ıslah çalışmasının ardından vatandaşlar bazı mağduriyetler yaşadı. Çekmeköylülerden konuya ilişkin altı talep geldi. 

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 3580 ve 3581 Parsellere İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çekmeköy Nişantepe Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Çekmeköy ilçesi, Nişantepe Mahallesi, 102 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

çekmeköy belediyesi imar davası Haberi

çekmeköy belediyesi imar davası

Çekmeköy’ün M. Akif, Çamlık, Mimar Sinan, Hamidiye ve Merkez Mahalleleri’nde imarlar durduruldu. Mimarlar Odası’nın Çekmeköy Belediyesi’ne açtığı dava sonucunda bu 5 mahalledeki 1/1000’lik imar planları iptal edilmiş oldu. Su toplama havzasındaki yoğunluk artışından dolayı İski’nin olumsuz rapor vermesi bu kararda etkili oldu.

Önceki senelerde Taşdelen’de aynı durum olmuş ve 5 ay kadar imar planları durdurulmuştu. Çekmeköy mahallelerindeki bu durumun ne kadar süreceği bilinmiyor. Yoğunluk artışından dolayı 1/1000’lik planlar ile 1/5000’lik plan arasındaki uyumsuzluk olduğu gerekçesi ile ilgili verilen kararla ilgili belediyenin hukuk birimi harekete geçmiş durumda. Öte yandan bu mahallelerde ruhsat aşamasında olan veya proje aşamasındaki müteahhitler ise tedirgin...