27 / 04 / 2024

Ceneviz Kalesi restorasyonu

Ceneviz Kalesi restorasyonu

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan tarihi Ceneviz Kalesi'nin restorasyonuna gelecek yıl başlanacak.

Çanakkale Bigalı Kalesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Çanakkale Savaşları esnasında muhabere merkezi ve silah tamirhanesi olarak kullanılan 201 yıllık Bigalı Kalesi’nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu hız kesmiyor!

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı (CATAB) tarafından 2015 yılında başlatılan restorasyon uygulaması devam ediyor. Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyon uygulamaları yüzde 98 oranında tamamlandı.

Sultanbeyli'de Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor!

Cenevizliler tarafından Karadeniz'den geçen ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetlenmesi için inşa edilen Ceneviz Kalesi'nde, restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor...

Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu meclis gündeminde!

Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu kapsamında yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gelibolu Seddülbahir Kalesi yaşayan müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu tamamlandığını söyledi. Kalenin yaşayan müze ve kale olacak.

Akçakoca Ceneviz Kalesi restore edilecek!

Düzce Akçakoa'nın turizmden daha fazla pay alabilmesi için tarihi Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Erzurum Kalesi restore edilecek!

Erzurum Kalesi’nin restorasyonu için imzalar atıldı. Kale, (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın finansmanıyla yenilenecek.

Tarihi Ceneviz Kalesi restore edilecek!

UNESCO tarafından tescillenmiş tarihi Ceneviz Kalesi restore edilecek. Yapının restorasyon ihalesi tamamlandı.

Osmancık Kalesi restorasyon çalışmalarında son durum!

Osmancık Kalesi tarihi surların restorasyonu ve Koyunbaba Köprüsünün restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Kayseri Kalesi'ne 40 milyon liralık yatırım yapıldı!

Tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan ve ovaya kurulmuş nadir kalelerden Kayseri Kalesi'nin kültür ve sanat merkezi haline getirilmesi için dış cephe restorasyonu da dahil 40 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.

Kütahya Hisar Kalesi restore edilecek mi?

Kütahya Belediye Başkan Kamil Saraçoğlu, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt'u ziyaret etti. Hisar Kalesi burçların restorasyonu ışıklandırma ve çevre düzenlemesi işleri görüşüldü.

Çorum'daki Bilaller Kültür Merkezi Konağı restore ediliyor!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum'da tarihi kale ile 4 konağı restore edecek. İskilip Redif Kışlası Restorasyonu ve Osmancık Kandiber Kalesi restorasyonu da OTA tarafından desteklenecek.

Ceneviz Kalesi restorasyonu Haberi

Ceneviz Kalesi restorasyonu

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 asır önce Cenevizliler tarafından yapılan kalenin eski görünümüne kavuşturulması için ilgili bakanlığın çalışma başlattığını söyledi.



Kalenin görünümünün düzeltilmesine yönelik restorasyonla ilgili ön hazırlıkların tamamlandığını bildiren Yemenici, "Restorasyon için 2016'nın ilk yarısına kadar ihaleye çıkılacak. Çalışmalarda kullanılacak malzemeler belirlendi" dedi.



Yemenici, UNESCO tarafından Dünya Miras Geçici Listesi'ne alınan tarihi Ceneviz Kalesi'nin restorasyonuna gelecek yıl başlanacağını kaydetti.Bu kapsamda 2017'nin yaz aylarına kadar kalenin turizme açılmasının planlandığını anlatan Yemenici, Kültür ve Turizm Bakanlığıyla temaslarının süreceğini...