25 / 04 / 2024

Çevre Temizlik Vergisine zammı gelecek

Çevre Temizlik Vergisine zammı gelecek

Çevre Temizlik Vergisi’ne yüzde 100 zam geliyor. Tartışmalı İmar Kanunu Tasarısı’na eklenen maddeyle, su faturalarına yansıtılan ve Çöp Vergisi olarak bilinen Çevre Temizlik Vergisi 2 katına çıkacak.

Emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar!

1 Mart itibarıyla başlayan emlak, çevre temizlik ve kira vergisi ödemeleri için bazı bankalar ekstra taksit imkanı sunuyor. İşte emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar...

Çevre temizlik vergisi artış oranı 2017!

Çevre temizlik vergisinde yapılan artış her sene tebliğ ile duyuruluyor. Peki, bu sene çevre temizlik vergisine ne kadar zam geldi? Çevre temizlik vergisi artış oranı 2017 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi sorumlusu kimdir?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, çevre temizlik vergisi sorumlusu kimdir? İşte yanıtı..

Çevre temizlik vergisi kimlerden alınır?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi bulunmaktadır. Peki, çevre temizlik vergisi kimlerden alınır?

Çevre temizlik vergisinden muaf olan kurumlar!

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Ancak bazı kurumlar muaf tutuluyor. İşte evre temizlik vergisinden muaf olan kurumlar...

Boş binalarda çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, boş binalarda çevre temizlik vergisi ödenir mi? İşte yanıtı..

Çevre temizlik vergisinde KDV var mı?

Belediye sınırlarında bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, çevre temizlik vergisinde KDV var mı?

Kiracı çevre temizlik vergisi öder mi?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, kiracı çevre temizlik vergisi öder mi?

Çevre temizlik vergisi 1.taksit 2015!

Çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, çevre temizlik vergisi 1.taksit 2015 ödemesi ne zaman?

Çevre temizlik vergisi affı için son 3 gün!

Mesken ve işyerleri için ödenmesi gereken çevre temizlik vergisine yapılandırma hakkı tanındı. Başvuruların 1 Aralık'ta sona ereceği çevre temizlik vergisi affı için son 3 gün bulunuyor...

Mesken çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, mesken çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

İndirimli çevre temizlik vergisi nedir?

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetine istinaden ödenmesi gereken vergide indirimli çevre temizlik vergi uygulaması da bulunuyor. Peki, İndirimli çevre temizlik vergisi nedir? İndirimli çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

İşyeri çevre temizlik vergisi ne kadar?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, 2014 yılı işyeri çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre Temizlik Vergisine zammı gelecek Haberi

Çevre Temizlik Vergisine zammı gelecek


Tartışmalı İmar Kanunu Tasarısı’na eklenen maddeyle, su faturalarına yansıtılan ve Çöp Vergisi olarak bilinen Çevre Temizlik Vergisi 2 katına çıkacak. Büyükşehirlerde 24 kuruş, diğer belediyelerde 19 kuruş olan Çevre Temizlik Vergisi, büyükşehirlerde 45 kuruş, diğer yerlerde 36 kuruşa çıkacak. Köy ve üniversite binalarının Çöp Vergisi muafiyeti de sona erecek.


İmar Kanunu Tasarısı’na göre metreküp başına büyükşehirlerde 24 kuruş, diğer yerlerde 19 kuruş olan çevre temizlik vergisi, büyükşehirlerde 45 kuruş, diğer yerlerde 36 kuruş olarak hesaplanacak. Su ihtiyacını belediye şebekesi dışında karşılayanlar için de vergi oranı artacak. Böylece, 1. grup 1. derece konutların vergi oranı yıllık 1400 liradan 4 bin 200 liraya çıkacak. Çevre temizlik vergisi su faturalarına ekleniyor. Konutlar için çöp vergisi, su tüketim metreküpü başına belirlenen fiyat tarifesiyle hesaplanıyor....