23 / 04 / 2024

çin borç krizi

çin borç krizi

Çin’in emlak sektöründeki aşırı borçlanmaya ilişkin tedbirlerinin olumsuz etkileri ve China Evergrande Group’un içinde olduğu borç krizi, büyük emlak şirketlerine de sıçramaya başladı.

İnşaat işçisi krizi tam gaz: Günlük 3 bin liraya çalışacak işçi bulunamıyor!

İnşaat sektörünün yılın 12 ayı hareketli olduğu Antalya'da inşaat işçisi krizi de tam gaz devam ediyor. Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 5 bin işçiye ihtiyaç duyduklarını, günlüğü 3 bin TL yevmiyle işçi bulamadıklarını söyledi.

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

Kredi kartı borçları yüzde 40 arttı!

Alım gücü git gide dibe vuran vatandaş geçinmek için borçlanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre kredi kartı borçları Haziran ayından bu yana yüzde 40 oranında artış gösterdi.

450 AVM'den 70'i bankalara devredildi! AVM'lerde borç krizi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bütçe görüşmesi sırasında önemli açıklamalarda bulundu ve borçları yüzünden bankalara devredilen AVM sayısını açıkladı. İşte detaylar...

Çin, gayrimenkul sektöründe borç temerrütlerinin artmasını engelleme sözü verdi!

Çin, borç krizindeki gayrimenkul şirketi geliştiricilerinin borç temerrütlerinin artmasını önleme sözü verdi. Çin'in "Müteahhitlerin temerrüde düşmelerini güçlü bir şekilde engelleyeceğini" söyledi.

Çin, ekonomisini tehdit eden emlak krizine böyle çözüm buldu!

Çin, ekonomisini tehdit eden emlak krizini düzeltmek amacıyla şimdiye kadarki en büyük hamlesini yapmak için harekete geçiyor. Çin emlak krizi için bankaları finansmanı artırmaya çağırıyor.

Farklı bankalardan uygun faiz ve vade seçenekleriyle borç kapatma kredileri

Türk bankalarının sunduğu borç birleştirme kredileriyle mali özgürlüğünüzü kazanın. Uygun faiz oranları ve geniş vade seçenekleriyle tüm borçlarınızı tek bir çatı altında toplayarak finansal sıkıntılarınızdan kurtulmak için borç kapatma kredilerinden yararlanabilirsiniz.

Borç krizindeki gayrimenkul devi iflasa doğru ilerliyor!

Çin'in önde gelen emlak ve inşaat şirketi Evergrande’nin borç krizi derinleşiyor. Şirket iflasa doğru ilerliyor. İşte detaylar...

Çin'deki emlak krizi: Ev sahipleri ve uluslararası ekonomi ne durumda?

Çin'deki birçok insan, ülkenin en büyük inşaat şirketlerinden bazıları tarafından sunulan ön satış fırsatları aracılığıyla, hala inşa edilmemiş konutları satın almak için ipotekli borçlanma yolunu tercih etti. Ancak, bu şirketlerin karşılaştığı borç sorunları, uluslararası ekonomi için endişe kaynağ

Çin'de konut krizi: Konut fiyatlarındaki durgunluk sürüyor!

Çin'de gayrimenkul sektöründe süregelen borç problemleri ve yatırımlardakİ düşüşle birlikte konut fiyatlarındaki durgunluk devam ediyor.

Dikkat! Borç yapılandırmada ilk taksit için son bir hafta

Borç yapılandırmasının bozulmaması için ilk ödeme tarihi belli oldu. Bu kapsamda ödemelerin 31 Temmuz'a kadar yapılması gerekiyor. İşte detaylar...

GSS Prim Borcu Olanlar Dikkat! Borçlarınızın 3'te 1'i Silinecek mi? Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

GSS prim borcu olanları ilgilendiren sevindirici bir duyuru yapıldı. Duyuruya göre belirli tarihe kadar başvuru yapanların borçlarının 3'te 1'i silinecek. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar için borçlarının silinmesi için son başvuru tarihi... İşte GSS borç silinme detayları…

çin borç krizi Haberi

çin borç krizi

Çin’in emlak sektöründeki aşırı borçlanmaya ilişkin tedbirlerinin olumsuz etkileri ve Asya’nın en büyük yatırım gerçekleştirilebilir not altı tahvil ihraç eden şirketi China Evergrande Group’un içinde olduğu borç krizi, sektördeki olumsuzlukların ekonomi üzerinde de etkili olabileceğiyle ilgili tedirginliklerle beraber, en büyük gayrimenkul şirketlerine yayılıyor.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; yatırımcıların tedirginlikleri, gayrimenkul sektöründe dolar cinsi tahvillere gelen satış dalgasının yüksek kaliteli şirketlerin tahvillerine yönelmesiyle beraber, Çin’in daha güçlü emlak şirketlerine çevriliyor.

Çin’in satışlar bazında en büyük emlak şirketi Country Garden Holdings Co.’nun dolar cinsinden bir tahvili, geçtiğimiz hafta rekor 10,3 sentlik bir düşüş göstermesinden sonra Pazartesi sabahı 2 sent kayıpla 77,4 sent seviyesine düştü. 

Ülkenin ikinci en büyük emlak şirketi China Vanke Co. da değer kaybı yaşadı. Şirketin bir biriminin dolar...