26 / 04 / 2024

çin ve güney korenin ticaret hacmi arttı mı

çin ve güney korenin ticaret hacmi arttı mı

Çin ve Güney Kore arasındaki ticaret hacmi bu yıl ocak-mayıs arasındaki 5 aylık süreçte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 artarak 709,65 milyar yuan (yaklaşık 115,24 milyar ABD doları) olarak gerçekleşti...

Güney Kuzey Et Gıda Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Güney Kuzey Et Gıda Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Ayaz tarafından kuruldu.

Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları Nazım İmar Planı Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Gelişmekte olan ülkeler dolara alternatif arıyor! BRICS Amerikan Doları'nın egemenliğine meydan okuyor!

Gelişmekte olan ülkelerden oluşan BRICS grubu (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika), Amerikan dolarının küresel ekonomik sistemdeki üstünlüğüne karşı harekete geçerek alternatif arayışlarını hızlandırıyor.

El Nino etkisiyle Türkiye'nin Batı ve Güney bölgelerinde sıcaklıklar yükseliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, El Nino'nun etkisiyle Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşların tedbirli olması isteniyor. Üç büyük kentte ise yağış be

Güney Pen Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güney Pen Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Sait Çoku ve Sabahattin Çoku ortaklığında kuruldu.

Güney Riva Turizm Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Güney Riva Turizm Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Beşitaş'ta 60 milyon 540 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Nevzat Pisak, Mehmet Levent Selamoğlu ve Mep Gıda ve Kimya Sanayi ve Ticaret ortaklığında kuruldu.

Kuzey Güney İnşaat İthalat Ve İhracat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Güney İnşaat İthalat Ve İhracat Dış Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda Kübra Barut tarafından kuruldu.

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Silivri'de İsmail Güney ve Ramazan Kiraz ortaklığında kuruldu. 

Güney Egeli İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güney Egeli İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Dinler tarafından kuruldu.

Güney Egeli İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güney Egeli İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Dinler tarafından kuruldu.

Güney Batı Emlak İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güney Batı Emlak İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile İrfan Ergül tarafından kuruldu.

Güney Denim Tekstil İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güney Denim Tekstil İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan’da  500 bin TL sermaye bedeli ile Hikmet Karabulut tarafından kuruldu.

İş GYO 2021 yılı için Güney Bağımsız Denetim'le anlaştı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2021 yılı hesap dönemi için Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin bağımsız denetim şirketi olarak seçilmesi hususu onaylandı...

çin ve güney korenin ticaret hacmi arttı mı Haberi

çin ve güney korenin ticaret hacmi arttı mı


Çin ve Güney Kore arasındaki ticaret hacmi bu yıl ocak-mayıs arasındaki 5 aylık süreçte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 artarak 709,65 milyar yuan (yaklaşık 115,24 milyar ABD doları) olarak gerçekleşti.


Çin Gümrük İdaresi'nin verilerine göre, ocak-mayıs döneminde Çin'in Güney Kore'ye ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,6 artarak 250,99 milyar yuana yükseldi. Aynı dönemde Güney Kore'den Çin'e yapılan ithalatın ise yüzde 0,8 yükseldiği ve 458,66 milyar yuan olduğu kaydedildi. 


Güney Kore hali hazırda Çin'in altıncı büyük ticaret ortağı ve üçüncü büyük ithalat kaynağı konumunda bulunuyor. 


Çin ve Güney Kore arasındaki ticaret hacminin büyük bölümünü ticaret ve ham madde ithalatı oluşturuyor. Asya'nın en büyük ekonomilerinden Çin ve Güney Kore, 2012 yılında serbest ticaret anlaşması müzakerelerine başladı ve şu ana kadar...