19 / 04 / 2024

çok zamanlı elektrik tarifesi nasıl alınır

çok zamanlı elektrik tarifesi nasıl alınır

Elektrik tarifeleri tek zamanlı ve çok zamanlı tarife olarak iki şekilde kullanılabiliyor. Peki, çok zamanlı elektrik tarifesi nedir? Çok zamanlı tarifeden enerji almak için ne yapılması gerekir?

Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatları, özellikle kış döneminde daha çok gündemde yer alacak. Elektrik, doğalgaz fiyatlarına yüzde 20-30 arası iddiası gündeme bomba gibi düştü. Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

Elektrik faturanızı yüzde 100 düşürecek taktik. Yapmanız gereken şey çok basit

Elektrik faturası yüksek gelen vatandaşlar faturalarını nasıl düşüreceklerini araştırıyorlar. Özellikle yaz aylarında elektrik faturalarınızı doğrudan düşürecek bir taktik var.

Elektrik faturaları bu ay kabarık gelecek

Elektrik fiyatlarına zam geldi. Artan maliyetlere nedeniyle birçok ürün zamlanıyor. Bu çerçevede enerji fiyatlarına da zam geldi. 1 Temmuz itibarıyla elektriğe yüzde 50'ye yakın bir zam gelmişti. Böylece faturalar bu ay kabarık gelecek. İşte tüm detaylar...

Elektrik fatura ücreti yüksek gelenler bu yöntemleri mutlaka uygulayın!

Çağımız itibari ile hepimizin evinde kullandığı beyaz eşya, ışık, priz ve pek çok elektronik eşya, elektrik faturasına yüksek ücret olarak yansıyor. Aynı zamanda yükselen enflasyon ile beraber elektrik faturaları daha çok ücretler ile karşımıza çıktı. İşte, elektrik faturanızı yarıya indirecek tasar

Elektrik faturası yüksek gelenler dikkat! Faturası ile PTT'ye giden parayı kapacak!

Artan elektrik faturaları, birçok aboneyi ekonomik açıdan zor durumda bırakıyor. Devlet, bu soruna çözüm bulmak amacıyla faturalarını ödemekte zorlananlara yardımcı olmak için bir destek paketi hazırladı. 

Hyundai Kona Elektrik mart ayına özel cazip fiyatlarıyla satışa sunuldu! İşte detaylar!

Sürücülerin en çok tercih ettiği otomobil marka ve modellerinden Hyundai Kona Elektrik mart ayı fiyatı belli oldu. Peki, Hyundai Kona Elektrik özellikleri neler, fiyatı kaç TL?

Aman bunları sakın yapmayın! Faturalarınız çok yüksek gelebilir

Faturaların yüksek gelmesi bir çok ailenin belini bükerken  uzmanlar da insanları evde bazı tedbirleri alarak faturaların yüksek gelmesine mani olmanın yollarını söyledi  Bu hataları yapmak elektrik faturasının yüksek gelmesine sebep oluyor.

En çok ihtiyaç duyulduğu anda mağduriyet yaşandı! Elektrik şirketleri sınıfta kaldı

Depremin olduğu yerlerde can güvenliği açısından elektrik olmaması ve iletişim kesikliği olması gayet normal ama depremin ardından enerji ve  iletişimde hizmet kıtlığı normalin dışında değerlendirildi. şirketler yapılan değerlendirme sonrası verdikleri hizmette sınıfta kaldı yorumu yapıldı.

Elektrik faturası uçuşa geçenler dikkat! Bunu yaparsanız faturanız tak diye düşüyor

Elektrik faturası yüksek gelen vatandaşlar faturalarını nasıl düşüreceklerinin hesabını yapıyorlar. Elektrik faturası yüksek gelen vatandaşlara çok önemli bir öneri yapıldı.

Deprem bölgesindeki evlere elektrik verilecek mi? İşte çok merak edilen o sorunun yanıtı!

Büyük felaketin ardından, evlerinde yıkım meydana gelmeyen vatandaşlar da elektrik ve doğalgaz olmadığı için perişan. Üstelik depremin kışın en soğuk günlerinde gelmesi, hayatta kalanlar için de işleri çok zorlaştırdı. Peki deprem bölgesine elektrik verilecek mi? İşte bu sorunun yanıtını Bakan Dönme

Bakanlık duyurdu! Elektrik ve doğal gaz faturalarında şok karar!

Elektrik ve doğal gaz ödemelerine dair yeni bir karar alındı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı. İşte detaylar!

Fırsat bu fırsat! A101'de televizyon fiyatını duyanlar markete akın etti! Bu fırsatı kaçıran çok üzülür

A101 elektrik elektronik ürünler başta olmak üzere bir çok üründe vatandaşı tatmin edici indirimler yaptı. Bu indirimden faydalanmak isteyeneler internetten A101'in fiyat kataloğunu araştırıyor.

Elektrik yardımı başvurusu nereye yapılır? Elektrik yardımı almak için şartlar neler?

Devletin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla, zor durumdaki vatandaşlara yönelik hazırladığı pek çok destek paketinden biri de elektrik yardımı. Peki elektrik yardımından kimler faydalanabilir? Başvuru şartları neler? Başvuru nereye yapılır?

çok zamanlı elektrik tarifesi nasıl alınır Haberi

çok zamanlı elektrik tarifesi nasıl alınır

Çok zamanlı elektrik tarifesi nedir?

Elektrik tarifeleri tek zamanlı ve çok zamanlı tarife olarak iki şekilde kullanılabiliyor. Günün belirlenmiş olan farklı zaman dilimlerinde tüketilen elektrik enerjisine farklı fiyat olarak uygulanan tarife çok zamanlı tarife olarak ifade ediliyor.


Bu tarife kapsamındaki abonelerin faturaları, belirlenen zaman dilimlerindeki tüketimleri ile bu zaman dilimlerinin fiyatları dikkate alınarak düzenleniyor.


Çok zamanlı tarife uygulamasında zaman dilimleri saat 06:00-17:00 arası gündüz, saat 17:00-22:00 arası puant , saat 22:00-06:00 arası gece dönemi olarak belirleniyor.


Günlük tüketimin düşük tarife uygulanan saat dilimi olan 22:00 - 06:00 saatleri arasına kaydırılması halinde oranda faturalarınız düşük oluyor.


Çok zamanlı tarifeden enerji almak için ne yapılması gerekir?

Çok zamanlı tarifeden enerji almak için, farklı zamanlardaki tüketimleri ölçmeye uygun elektronik sayaç temin edilmesi ve bir dilekçe ile bağlı olduğunuz...