24 / 04 / 2024

Dar mükellef kira geliri beyannamesi

Dar mükellef kira geliri beyannamesi

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar için vergi ödemek zorunda oluyor. İşte dar mükellef kira geliri beyanı 2016..

Dar mükellef kira geliri beyanı 2015!

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak tanımlanıyor. Peki, dar mükelleflerin elde ettiği kira geliri nasıl vergilendirilir? Dar mükellef kira geliri beyanı 2015 nasıl verilir?

Dar mükellef kira geliri beyanı 2014!

Türkiye'de yerleşmiş olmayan yabancı ülke vatandaşları ile yurt dışında yerleşik Türk vatandaşların ödemek ile yükümlü olduğu kira vergileri için öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. İşte dar mükellef kira geliri beyanı 2014...

Kiracılara müjde! Kira artış oranı yavaşlayacak!

Ev fiyatlarında yaşanan düşüşün kira fiyatlarındaki düşüşü de etkilediğini ifade eden Akçam, “Öngörümüz kira artış oranı gittikçe yavaşlayacaktır” dedi.

Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı'' analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

SON DAKİKA: Kasım ayı kira artış oranı (TEFE-TÜFE) belli oldu! İşte Kasım 2023 kira zammı hesaplama formülü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamlarından sonra Kasım ayı kira artış oranı belli oldu. 

İş yeri kasım ayı kira artış oranı açıklandı mı? Kira artış oranı yüzde kaç oldu?

Kira artış oranı, her sene için TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ve TEFE (Üretici Fiyat Endeksi) gibi ekonomik göstergelere göre belirleniyor. Peki, kasım ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? İşte detaylar...

Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak?

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kira zam oranları Kasım ayının gelmesiyle gündemde yerini aldı. Peki, Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Mükellef Yapı İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mükellef Yapı İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Özgür Keretli, Sabri Şenol ve Turan Ersin Çakmak ortaklığında kuruldu.

Kiracıya 3 bin TL, ev sahibine 5 bin TL! Depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

6 Şubat Kahramanmaraş depremi 10 ili etkiledi. Bu illerde yaşayan depremzedeler için devlet tarafından kiracılara 3 bin TL, ev sahiplerine ise 5 bin TL kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Ev sahibi olmak isteyenlerin kabusu olmuştu! Konutta fahiş fiyat uygulayan binlerce mükellef mercek altında!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın geliştirdiği RADAR sistemiyle fahiş fiyat uygulayan mükellefler tespit edilerek mercek altına alınıyor. Son yapılan inceleme neticesinde konutta fahiş fiyat artışı yapan 80 bin mükellef belirlendi ve inceleme başladı.

Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara ilişkin yapılan incelemelerin sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem olduğu belirlendi. Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Kasım ayı kira artış oranı 2022 belli oldu mu?

Kasım ayı kira artış oranı merak edilip araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere kira zammına sabit oran getirildi. 1 Temmuz 2023’e kadar geçerli olacak bu sözleşme ile kira oranları sabit tutuldu. İşte Kasım ayı kira artış oranı detayları!

Kasım 2021 kira artış oranı 3 maddede tüm detaylarıyla!

Kira sözleşmeleri Kasım 2021 içerisinde yenilenecek olan kiracılar Kasım 2021 kira artış oranlarını merak ediyor. Peki Kasım 2021 kira artış oranları ne oldu? İşte Kasım 2021 kira artış oranı 3 maddede tüm detaylarıyla...

TEFE TÜFE Kasım 2021 kira artış oranı!

TEFE TÜFE Kasım 2021 kira artış oranı haberimizde yer alıyor. Peki TEFE TÜFE Kasım 2021 kira artış oranı ne oldu? İşte milyonlarca kişi tarafından merak edilen TEFE TÜFE Kasım 2021 kira artış oranı...

2021 Kasım ayı kira artış oranları belli oldu!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı tarafından merak edilen 2021 Kasım ayı kira artış oranları bugün itibariyle açıklandı. İşte 2021 Kasım ayı kira artış oranları...

Dar mükellef kira geliri beyannamesi Haberi

Dar mükellef kira geliri beyannamesi

Dar mükellef kira geliri beyanı 2016!

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak tanımlanmakta ve bunların sadece Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar vergiye tabi olmaktadır. Bu anlamda dar mükelleften kasıt, ikametgâhı Türkiye’de bulunmayanlar veya bir takvim yılı içinde devamlı olarak Türkiye’de altı aydan fazla oturmayanlardır.


2015 yılında sahip oldukları mal ve hakları kiraya veren dar mükelleflere; kira gelirine konu mal ve haklar, vergiden istisna kira tutarı, beyan edilen kira gelirlerinden indirilecek giderler, kira ödemelerinde vergi kesintisi ve ödenmesi gereken verginin hesaplanması konularında genel bilgiler, kira beyan rehberinde açıklanıyor.


Kira gelir vergisi için 25 Mart'a kadar beyannamelerin verilmesi gerekiyor. Peki, dar mükellef kira geliri beyanı 2016 nasıl verilir?


Dar mükellef kira geliri beyanı 2016:

Dar mükellefler, tamamı Türkiye’de tevkif suretiyle vergilendirilmiş olan

gayrimenkul sermaye...