26 / 04 / 2024

dask bedeli ne kadar

dask bedeli ne kadar

Mesken ve işyerleri için yapılması zorunlu olan sigorta DASK deprem sigortası olarak karşımıza çıkıyor. DASK sigortası senelik olarak yapılıyor. Peki, 2015 yılında DASK ne kadar?

2024’te DASK’ ta yapılan değişiklikler neler?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, 2024 başından itibaren DASK kapsamında zorunlu deprem sigortasında bir takım değişikler olduğunu belirtti. Peki 2024’te DASK’ ta ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte ayrıntılar...

2024 günlük yemek bedeline yüzde 54,54 zam yapıldı! 2024 günlük yemek ücretleri ne kadar oldu?

Şirketlerin gelir vergisinden istisna tutulacağı günlük yemek bedeli belli oldu. Yeni zamma göre 2024 yemek bedellerine yüzde 54,54 zam yapıldı. Peki 2024 günlük yemek bedeli ne kadar oldu?

Gaziantep Büyükşehir 208.3 milyon TL'ye sanayi alanı imarlı arsa satıyor! İhalesi 26 Nisan'da!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep ili, Şahitkamil ilçesi, K.Karadinek Mahallesi'nde yer alan küçük sanayi alanı imarlı arsayı satıyor. Peki Gaziantep'te yer alan arsanın büyüklüğü ve geçici teminat bedeli ne kadar? 

Antalya'nın Konyaaltı plajı 8 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye çıkarıldı! Tam 89.6 milyon TL'ye!

Antalya Büyükşehir, Türkiye’nin gözde sahil şeridi Konyaaltı’nı 8 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye çıkardı. Peki muhammen bedel ve geçici teminat bedeli ne kadar?

Deprem sonrası DASK toplam ne kadar ödeme yaptı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Meydana gelen deprem felaketinin hemen ertesinde AFAD’a 100 milyar TL tahsis ettik. Şu ana kadar da yaklaşık 40 milyar TL nakit aktarımı gerçekleştirdik ve DASK çerçevesinde bugüne kadar toplam 11,5 milyar TL hasar ödemesi yaptık" dedi.

100 metrekare evin DASK sigortası ne kadar? En ucuz DASK kaç para?

DASK konusuna dair şu sıralarda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlardan bazıları ve merak edilen o yanıtlar!

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

DASK ödemesi nereden yapılır? DASK ödemeleri ne zaman yapılacak? DASK ağır hasarlı binaya ne kadar ödeme yapar?

DASK ödemeleri gündemde yer alan konulardan biridir. Vatandaşlar, DASK ödemelerinin ne zaman yatacağını merakla sorguluyor. İşte detaylar!

Berfu ve Eser Yenenler’in “Çift Terapisi” gösterisini izlemek isteyenler ne kadar ödeyecek? İşte bilet fiyatları

Berfu Yenenler ve  Eser Yenenler, “Çift Terapisi” adlı gösterileri ile seyirci ile buluşmaya devam ediyor. Peki eğlence dolu bir sohbetin, kahkaha dolu anların, sinir krizlerinin gülme krizine döndüğü dakikaların yaşandığı bu gösteriyi izlemenin bedeli ne?  İşte  Çift Terapisi'nin bilet fiyatları...

İstanbul Gaziosmanpaşa'da 9 adet iş yeri kiraya veriliyor! İhalesi 27 Mart'ta! 

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, İstanbul Gaziosmanpaşa'da yer alan 7 adet iş yerini kiraya veriyor. Peki kiraya verilecek iş yerlerinin aylık kira bedeli ne kadar? 

Vakıf GYO İki Konak projesi için imzalar atıldı! Yeni proje! 

Vakıf GYO tarafından İzmir Konak'ta hayata geçirilecek olan İki Konak projesi için imzalar atıldı. Peki İki Konak projesinin sözleşme bedeli ne kadar? Projeyi hangi firma inşa edecek? İşte merak edilenler... 

Deprem bölgesindekiler kaç para tazminat alacak? İşte metrekare başına ödenecek paralar!

Yaşanan deprem felaketinin ardından bölgedeki vatandaşlar, hasar gören veya yıkılan evlerin tazminat ödeme sürecini merak etmekte. Peki bu durumdaki hangi vatandaş metrekare başına DASK’tan ne kadar tazminat alacak? İşte detaylar…

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?

dask bedeli ne kadar Haberi

dask bedeli ne kadar

2015 yılında DASK ne kadar?

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


Mesken ve işyerleri için yapılması zorunlu olan DASK sigortası, senelik olarak düzenleniyor. DASK için ödenmesi gereken bedel, taşınmazın türüne ve büyüklüğüne göre değişebiliyor. Peki 2015 yılında DASK ne kadar?


Deprem sigortası hesaplamasında kullanılan ve yapı tarzına göre tespit edilen metrekare birim maliyetleri ise, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren aşağıda yer aldığı gibidir: 


* Çelik / Betonarme Karkas Yapılar: 700 TL 

* Yığma Kagir Yapılar: 500 TL 

* Diğer Yapılar: 260 TL 


DASK yapı tarzına göre bölge bazında fiyatlar:

Çelik, betonarme ve karkas yapılar: I. Bölge 2.20; II. Bölge 1.55; III. Bölge 0.83; IV....