25 / 04 / 2024

Demirköy Doğayı ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği

Demirköy Doğayı ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği

Demirköy Doğayı ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği (DEKAD) ve TEMA üyesi bir grup, İğneada'ya kurulması planlanan nükleer santrali protesto etti.

Doğru ve kaliteli bir inşaat için izlenmesi gereken 12 adım!

Doğru ve kaliteli bir inşaat için izlenmesi gereken 12 adım belli oldu. UMMAN Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağcı bu süreçteki en önemli adımların doğru planlama, izleme, kayıt ve denetim olduğuna vurgu yaparak kritik 12 maddeyi sıraladı...

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kiralık ev arayanlara yıkım öncesi kiralık daire şoku: Artık evler 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık kiraya veriliyor!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm seferberliği varken, bazı konut sahiplerinin kiralamada başvurduğu yeni yöntem dikkat çekti. Eşyalı hale getirilen konutlar 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık olacak şekilde, kentsel dönüşüm öncesinde kiraya veriliyor. İşte ayrıntılar...

Demirköy Turizm Tarım Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Demirköy Turizm Tarım Gayrimenkul Anonim Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Birol Kkocagöz ve Mehmet Kamil Atkın ortaklığında kuruldu.

Migros'tan 70’nci yıl indirimleri! Bebek bezlerinde yüzde 40 ve çamaşır deterjanlarında yüzde 25 indirim!

Migros, 70’nci yılını yeni indirim kampanyasıyla kutluyor. Bu doğrultuda, Bebek bezlerinde yüzde 40 ve çamaşır deterjanlarında yüzde 25 indirim fırsatı başladı. İşte 12 Ekim 2023 Migros fiyat listesi...

A101’de Bingo toz deterjanda yüzde 21, Yudum ayçiçek yağında yüzde 8 ve Pınar tam yağlı peynirde yüzde 29 indirim!

A101’de haftanın yıldızları belli oldu. Bu kapsamda, Bingo toz deterjanda yüzde 21, Yudum ayçiçek yağında yüzde 8 ve Pınar tam yağlı peynirde yüzde 29 indirim olduğu açıklandı. İşte A101 fiyat listesi 10 Ekim 2023 Salı...

Ahmet Çalık kimdir? Kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi şirkette görev alıyor?

Ahmet Çalık, kaç yılında ve nerede dünyaya geldi? Hangi alanlarda çalıştı? Hangi ülkelerden madalya aldı? İşte Ahmet Çalık, ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Otomobil satışlarında yeni düzenleme! 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı uzatıldı!

Ticaret Bakanlığı son zamanlarda sık sık gündeme gelen otomotiv sektörüne yönelik yeni kararlarını duyurdu. Buna göre 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesi uzatıldı ve kapsamı da genişletildi. Ticari faaliyet şeklinde değerlendirilen bireysel satışlar da 6 ay 6 bin kilometre sınırı kapsamına alındı.

Ocak ayı enflasyonu ne olacak? İşte ekonomistlerin ocak ayı ve 2023 yıl sonu enflasyon tahminleri!

TÜİK yarın ocak ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Anadolu Ajansı, TÜİK açıklaması öncesinde ekonomistlerin ocak ayı ve yıl sonu tahminlerini aldı. İşte detaylar…

Resmen kafayı yediler! 1 litre ayçiçek yağı çay ve kağıt havlu sadece 1 TL!

Ofis ve kırtasiye malzemelerine yönelik düzenlediği kampanyalara devam eden Avansas, yeni bir kampanyayla daha müşterilerini çekmeyi başardı. 1 litre ayçiçek yağı çay ve kağıt havlu sadece 1 TL oldu! Avansas akına uğradı.

Elektrik ve doğal gaz fiyatlarına yılbaşı şoku! 2023 yılı elektrik ve doğal gaz fiyatları belli oldu! İşte detaylar!

Elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair karar verildi. 2023 yılı elektrik ve doğal gaz fiyatları belli oldu. İşte detaylar!

Migros'ta kıyma, tavuk eti çay ve süt ürünlerinde yüzde 30'a varan indirim! Yetişen alıyor! 3 Kasım 2022 fiyat listesi..

Migros Market kampanyalı ürünlerinin fiyatlarını yayımladı. Migros'ta kıyma, tavuk eti çay ve süt ürünleri gibi bir çok ürün indirimli fiyatıyla satışa sunuldu.  Peki Migros'ta hangi ürünler ne kadar indirime girdi, fiyatları ne kadar oldu?

CarrefourSA’da çay ve kahve makinelerinde yüzde 35’e varan indirim! CarrefourSA 10 Ekim 2022 fiyat listesi

CarrefourSA marketleri mevcut kampanyalarına ek olarak çay ve kahve grubunda yüzde 35’e varan indirim yaptı. İşte indirimli çay ve kahve makineleri..

Demirköy Doğayı ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği Haberi

Demirköy Doğayı ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği

Demirköy Doğayı ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği (DEKAD) ve TEMA üyesi bir grup, İğneada'ya kurulması planlanan nükleer santrali protesto etti.


Santralin yapılacağı belirtilen alanda toplanan grup, "su yoksa hayat da yok", "nükleer pahalı, kirli ve tehlikeli" ve "nükleer santrale hayır" yazılı pankartlar taşıyıp, Longoz Ormanı, Beğendik ve Rezavo köyünde yürüyüş yaptı.


TEMA Kırklareli İl Temsilcisi Ali Korur, Rezavo köyünde yaptığı konuşmada, İğneada'ya yapılması planlanan nükleer santrali istemediklerini söyledi.


Türkiye'nin taraf olduğu Avrupa'nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi’ne göre, endemik bitki ve havyan türlerinin doğal yaşam alanlarıyla birlikte koruma altına alınması amacıyla gerekli idari ve yasal önlemleri almakla yükümlü olduğunu savunan Korur, İğneada beldesinin ulusal ölçekte değil, uluslararası ölçekte de korunması gereken bir bölge olduğunu belirtti.


Ali Korur, yapılması planlanan santralin, longoz...