26 / 04 / 2024

Deprem riskine karşı yapı denetimi

Deprem riskine karşı yapı denetimi

Başkent Ankara'da korku ve paniğe sebep olan Kalecik’teki 4.5 büyüklüğündeki deprem, riskli yapı bölgelerini de yeniden akıllara getirdi.

İzmir, 21 fay kırığının üstünde: İş dünyasından kentsel dönüşüm çağrısı geldi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediye başkan adayları ile ‘İzmir İş Dünyası’ buluşmasındaydı. Oda başkanları, İzmir'in deprem riskine dikkat çekerek kentsel dönüşüme hız verilmesini ve projelerin önünün açılmasını talep etti. 

Prof. Dr. Naci Görür'den endişe yaratan araştırma! Bingöl-Karlıova hattı çok önemli!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün “Uykularımı kaçırıyor” dedi ve dikkat çekerek anlattı. Prof. Dr. Naci Görür 7,4 büyüklüğünde deprem tehlikesine karşı uyardığı Bingöl-Karlıova hattında önemli bir çalışma ile ilgili imzalar atıldığı kaydedildi. 

İstanbul'da 2030'a kadar büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 62!

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Cansız deprem gerçeğini bir kez daha hatırlatarak, İstanbul depremi ve Kıbrıs adasındaki deprem riskine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Buğra Gökce uyardı! Milyonlarca insanımız deprem tehlikesiyle karşı karşıya

Kent planlamacısı Buğra Gökce, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de deprem tehlikesi ile karşı karıya olan illerdeki yapı stoğunun durumuna göre uyarılar yaptı. 

Japon deprem uzmanından İzmir Karşıyaka uyarısı: Dikkat edilmeli, zemin çok kötü!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İzmir Karşıyaka'daki deprem riskine dikkat çekti ve uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

TCDD olası afetler için düğmeye bastı! Demiryollarına deprem sensörü sistemi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ray hatlarına sel ve deprem riskine karşı uyarı sistemleri yerleştirmeye başlandığını duyurdu.  

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Konut uzmanından ev almak isteyenlere kritik uyarı! Evin tapusu ve deprem riskine aman dikkat...

Yeni ev almak isteyeler bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki, yeni ev alırken dikkat edilmesi gereken konular neler? İşte detaylar...

Malatya 6 Şubat'ta ana depremini yaşamadı mı? Yer bilimci açıkladı: O fay parça parça kırılarak deprem üretebilir!

Yer bilimci Baturhan Öğüt, X sosyal medya hesabından Malatya'nın deprem riskine ilişkin konuştu ve bir bölgeye dikkat çekerek, parça parça kırılarak deprem üretebileceğinin altını çizdi. İşte o açıklamalar...

Bu ilçede yaşayanlar dikkat! Depreme en dayanıksız ilçe seçildi!

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın açıkladığı resmi verilere göre, Aydın Efeler'deki yapıların büyük bir kısmının deprem riskine karşı güvensiz olduğu belirtildi.

Eskişehir’de deprem riskine karşı 22 bin bina incelendi! Sıra 28 bin binada!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda üç belediye ile TMMOB İnşaat Mühendisleri arasında imzalanan protokol masaya geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesince verilen bilgilendirmede Eskişehir’de 22 bin binanın incelendiği ve incelemelerin sürdüğü aktarıldı.

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Deprem riskine karşı yapı denetimi Haberi

Deprem riskine karşı yapı denetimi

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı (YDDMD) ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyesi Nazmi Şahin, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Hürriyet'te yer alan habere göre, depremin sebep olabileceği yıkım ve can kayıplarını önlemek amacıyla yapı denetimin önemine değinen Şahin, “Risk altındaki binalar dediğimizde 1999’dan önce ve sonra diye ayırmamız lazım. İzmir’de, Elazığ’da, Malatya’da, Van’da yaşadığımız depremlere baktığımızda 1998’de çıkarılan deprem yönetmeliği sonrası yapılan binaların yıkılmadığını, daha öncesinde yapılanların yıkıldığını görüyoruz. O yüzden Ankara ve tüm Türkiye’de tüm binaların yapı denetimlerinin yapılması, mevzuata uygun olup olmadıklarının ivedilikle denetlenmesi gerek” dedi.

Ankara’nın deprem risk haritasını da masaya yatıran Şahin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

YIKIM ‘OLMAYACAK’ DEMEK DEĞİL

“Ankara fay hatlarına yakın bir yer ancak şimdiye kadar yıkıcı bir deprem olmadı....