25 / 04 / 2024

deprem toplanma alanlarına neler yapıldı

deprem toplanma alanlarına neler yapıldı

17 Ağustos depreminin üzerinden geçen 17 yıla rağmen depremden gerekli dersler çıkarılmış değil. Toplanma alanlarında yükselen inşaatlar olası bir depremde büyük can kayıpları yaşanacağına işaret ediyor

Dr. Ramazan Demirtaş'tan 'İlkbahar gelmeden deprem göreceğiz' açıklamasına tepki: Deprem bilimini ucuzlattınız!

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, X sosyal medya hesabından, Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın ilkbahara işaret ederek yaptığı deprem açıklamasına tepki gösterdi. İşte Demirtaş'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar... 

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

İstanbul Göktürk'teki 300 dönümlük deprem toplanma alanında inşaat tam gaz! 

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra toplanma alanları sık sık gündeme geldi. Kemer Country'de AFAD’ın acil durum toplanma alanı şeklinde belirlediği yerlerden. Bu alanda lüks konut inşaatı sürüyor. İşte ayrıntılar...

2023 fitre bedeli resmen açıklandı! Deprem mağdurlarına hemen verilebilecek! 2023 Ramazan fitre bedeli...

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2023 yılı fitre miktarı resmen açıklandı. 2023 fitre bedeli resmen açıklandı! Deprem mağdurlarına hemen verilebilecek! 2023 Ramazan fitre bedeli...

Evinize en yakın deprem toplanma alanını tek tıkla öğrenin!

Türkiye genelindeki deprem bölgeleri AFAD tarafından tespit edilerek e-devlet'te yayınlandı. İşte, 81 il için deprem toplanma alanı sorgulama ekranı...

Son dakika! Park alanlarına aile sağlığı merkezi yapılabilecek!

Park alanlarına "aile sağlığı merkezi" yapılmasına ilişkin düzenleme bugünkü 32060 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Deprem korkusu vatandaşların ev anlayışını değiştirdi!  Depremi yüzde 85 daha az hissettiren bu evlere talep arttı!

Dünya genelinde yaşanan felaketler insanların yaşam alanlarına büyük zarara veriyor. Felaketlerde hasar alma olasılığının daha yüksek olduğu klasik evler yavaş yavaş boşaltılmaya başlandı. Deprem korkusu insanların ev anlayışını değiştirdi.

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

Orman alanlarına yönelik düzenlemeler için önerge verildi!

Orman alanlarına yönelik düzenlemeler ve orman alanı dışına çıkarılan alanların durumunun incelenmesi amacıyla meclise önerge verildi.

Her binaya toplanma alanları afişi asılacak!

Deprem konusunun hafife alınmadan değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her binaya toplanma alanları afişi asılacağını söyledi.

Toplanma alanları AVM ve gökdelen oldu!

İstanbul’da olası Marmara depremine yönelik en çok tartışılan konuların başında, deprem toplanma alanları geliyor. Peki İstanbul'un toplanma alanları ne durumda?

İstanbul'da deprem araştırması: İstanbul halkının yarısı toplanma alanlarını bilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB)'nin yaptığı deprem araştırmasında çıkan sonuçlara göre; İstanbul halkının yarısı mahallelerindeki toplanma alanlarını bilmiyor.

deprem toplanma alanlarına neler yapıldı Haberi

deprem toplanma alanlarına neler yapıldı

Büyük Marmara Depremi’nin üzerinden tam 17 yıl geçti. Resmi rakamlara göre 17 bin 480 kişinin yaşamını yitirdiği 17 Ağustos 1999’daki depremin üzerinden onlarca yıl geçmesine rağmen depremden gerekli dersler çıkarılabilmiş değil. Sadece İstanbul’da toplanma alanı olarak belirlenen 470 yerden 300’ü imara açıldı ve üzerlerine alışveriş merkezleri, rezidanslar ve gökdelenler inşa edildi. Acil ulaşım yolları ise otoparka dönüşmüş durumda.


Tek toplanma merkezi mezarlıklar


İstanbul’da olası bir deprem için belirlenen toplanma yerlerinin imara açıldığına dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “Depremden sonra tek toplanma merkezi olarak mezarlıklar kaldı” dedi. Şeker, 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen büyük Marmara depreminin ardından toplanma alanları olarak belirlenen yerlerin bina ve AVM’lerle doldurulduğunu ve yalnızca mezarlıkların boş kaldığını belirtti.


Türkiye’de yapı stokunun yaşanan depremlere hazır olmadığını söyleyen...