29 / 03 / 2024

depremde çatı önemi

depremde çatı önemi

ÇATIDER bir bildiri yayınlayarak olası depremlerde çatıların büyük önem taşıdığını ve en az binanı temeli kadar önem taşıdığına dikkat çekti

Çatıdan para kazanma dönemi!

Teknolojinin hızlı dönüşümü sayesinde artık çatıdan da para kazanabileceksiniz. Üstelik 25 bin lira yatıran ayda yaklaşık 12 bin TL kazanacak. Nasıl mı?..

Elazığ'da depremde yıkılan binalar yeniden yapılıyor!

Elazığ'da yaşanan depremde yıkılan 13 okulun yerine yenilerinin yapılması için başlatılan çalışma kapsamında 12 derslikli anaokulunun temeli atıldı.

Elazığ'da depremde hasarlanan 5 katlı binanın çatısı çöktü! 

Elazığ'da 5 katlı apartmanın çatısı çöktü, bina sakinleri tahliye edildi. Çatının, 24 Ocak'ta meydana gelen merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde hasar aldığı belirtildi...

Çökme ihbarına gittiği ev kendisinin çıktı!

Denizli'de Bozkurt ilçesinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde "çatı çökmesi" ihbarına giden itfaiye eri, depremde zarar gören evinden eşini ve iki çocuğunu kurtardı.

Knauf Insulation ile yeşil çatı dönemi!

Knauf Insulation Genel Müdürü Gürcan, "Bu kapsamda ‘yeşil çatı sistemleri’ günümüzde beton yapıların ortaya çıkardığı sorunları büyük oranda ortadan kaldırabilecek çözümlerden biridir" şeklinde konuştu...

Tekirdağ Alzheimer Bakım Evi'nin temeli atıldı!

Tekirdağ Süleymanpaşa Altınova Mahallesi’nde inşa edilecek kreş ve Alzheimer Gündüz Bakım Evi'nin temeli atıldı. Alzheimer Gündüz Bakım Evi’nin de 2018 yılı güz dönemi itibari ile hizmete girmesi planlanıyor.

GOP Plevne projesinin temeli atıldı!

GOP Plevne projesinin temeli Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla atıldı. Bölgedeki değişimin sembolü olarak konumlanacak projede ön talep dönemi başladı.

Vizyon Atölyesi, İstanbul için Yeşil Yol projesi tasarladı!

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 17. yıl dönümünde, kentlerin geleceğini kurgulamak için kurulan ‘Vizyon Atölyesi’ İstanbul’da aktif yeşil alan miktarını artırmak, olası bir depremde toplanma alanları açmak için ‘Yeşil Yol’ projesini tasarladı.

Nazım Yavuz: 7 milyon bina ve çatı depreme hazır değil!

M. Nazım Yavuz, Türkiye’de konut stoğunun yaklaşık yüzde 40’ının yenilenmesi veya güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, “7 milyon bina ve çatının güçlü bir depremde güvenli olmayacağı öngörülüyor. " dedi.

Çatıdaki enerji panelleri deprem anında tehlike oluşturuyor!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Türkiye’de standartlara uygun yapılmayan milyonlarca çatının olası bir depremde büyük bir tehlike yaratacağını belirtti.

Şanlıurfa'ya katı atığı enerjiye dönüştürecek yeni tesis!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kente çevresel açıdan önemi büyük olan bir tesis kazandırma yolunda bir adım atıp katı atık bölgesinde tesis kuracak.

Türkiye'de 7 milyon çatı riskli!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, çatıların standartlara uygun ve güvenli olmasının depremde hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

ÇATIDER: Yeterli sağlamlıkta inşa edilmemiş çatılar depremde risk unsuru!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği'nden (ÇATIDER), yeterli sağlamlıkta inşa edilmemiş binaların ve çatılarının da depremde risk unsuru olduğunu açıkladı, ÇATIDER depremde çok sayıda çatının ve bacanın zarar gördüğü belirtti...

depremde çatı önemi Haberi

depremde çatı önemi

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) 17 Ağustos depreminin yıldönümünde bir bildiri yayınlayarak deprem güvenliği için çatıların önemine dikkat çekti. Deprem karşısında güvenliğin sağlanabilmesi için yapıların temelden başlamak üzere çatıya kadar olan her bölümünün dikkat ve itina ile yapılması gerektiğine dikkat çekilen bildiride, bina yapımında çatıların ihmal edilen yerlerin başında geldiği belirtildi. Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) tarafından yayınlanan bildiride şu görüşlere yer verildi;

“Depremde çatıların davranışı ve oluşabilecek tehlikeler konu olunca sadece çatı kaplama malzemelerinin ağırlığı düşünülmektedir. Konu bu kadar basit olarak ele alınmamalı, depremde yerinde kalacak, hasar görmeyecek ve çevresinde tehlike yaratmayacak çatıların yapılması için şu önemli adımlara ve tavsiyelere dikkat edilmesi gerekmektedir. Güvenli çatı yapımında yapının tipine göre mimar veya mühendis tarafından hesaplanmış, tüm...