19 / 04 / 2024

depremde çatı sağlamlığı

depremde çatı sağlamlığı

ÇATIDER bir bildiri yayınlayarak olası depremlerde çatıların büyük önem taşıdığını ve en az binanı temeli kadar önem taşıdığına dikkat çekti

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?

Esnafa kira müjdesi! O ilde esnaftan 3 yıl boyunca kira alınmayacak!

Depremin ardından iş yerlerinin neredeyse tümünün yıkıldığı Malatya’da ticari hayatın durmaması amacıyla harekete geçen büyükşehrin sağlamlığını ve kalitesini ispat etmiş tesislerini esnafa tahsis etti ve  esnaftan 3 yıl kira alınmayacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının Mimarı Tekeli: ‘Bina en az 500 yıl dayanır’

Mimar Doğan Tekeli, Hazine binasının inşaatının bilimsel veriler çerçevesinde tamamlandığını ve 500 yıl dayanabileceğini söyledi. Tekeli, sanat eseri olarak tanımladığı binanın sağlamlığı ile öğrencilere yıllar boyu gösterildiğini belirtti.

Sağlam Grup Kimya İnşaat Ve Elektrik Malzemeleri Peyzaj Otomotiv Nak.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Sağlam Grup Kimya İnşaat Ve Elektrik Malzemeleri Peyzaj Otomotiv Nak.Tic.Ltd.Şti. Ataşehir'de 850 bin TL sermaye bedeli ile Kürşat Sağlam tarafından kuruldu.

Böyle zam görülmedi! Skoda Karoq’a gelen zam 200 bin TL’ye dayandı!

Dünya çapında sağlamlığı ile bilinen ve dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan Skoda, Karoq modeline tamı tamına 190 bin 199 TL zam yaptı. Skoda’dan gelen dev zammın ardından Karoq modelinin yeni fiyatı merak konusu oldu.

ŞOK’ta Vestel saç kurutma makinesi 319 TL’ye, Bingo yumuşatıcı 49,50 TL’ye, pike yatak örtüsü 179 TL’ye düştü!

Vatandaşların en çok alışveriş yaptığı zincir marketlerden ŞOK, 7 Temmuz tarihli indirimli ürünler kataloğunu yayımladı. Bu çerçevede, Vestel saç kurutma makinesi 319 TL’ye, Bingo yumuşatıcı 49,50 TL’ye, pike yatak örtüsü 179 TL’ye düştü. İşte 7 Temmuz Cuma ŞOK fiyat listesi...

2023 çimento fiyatlarına zam geldi mi? 1 kg, 25 kg ve 50 kg çimento fiyatları ne kadar? 1 Temmuz çimento fiyat listesi

İnşaat projeleri için temel malzemelerden biri olan çimento, yapıların dayanıklılığı ve sağlamlığı açısından büyük önem taşıyor. Peki 2023 çimento fiyatlarına zam geldi mi? 1 kg,3 kg,5 kg, 25 kg ve 50 kg çimento fiyatları ne kadar? 1 Temmuz çimento fiyat listesi.

Alışılmışın dışında bir deneyim sunan Skoda Kamiq’e tam 110 bin TL zam geldi!

Sağlamlığı, yol tutuşu, teknolojisi ve tasarımıyla adından sıkça söz ettiren Skoda, Kamiq modeline tamı tamına 110 bin TL zam yaptı. Zam haberini alan kişiler Skoda Kamiq’in yeni fiyatını araştırmaya başladı.

Skoda Superb’ye tamı tamına 160 bin TL zam geldi! Skoda Superb’nin yeni fiyatını görenler resmen şoke oldu!

Tasarımı, teknolojisi, konforu ve sağlamlığıyla otomobil sürücülerinin adeta gönlünde taht kuran Skoda Superb’nin yeni fiyatı belli oldu. Skoda, Superb ile beraber tüm modellerinin güncel fiyat listesini paylaştı.

Modern ve çekici tarasarımıyla Kia X Ceed serisi uygun fiyatlarla bayilerde

Kia, güvenilir otomobilleriyle tanınan bir markadır. Kia Ceed de sağlamlığı ve dayanıklılığıyla bilinir. Ayrıca, Kia'nın genellikle rekabetçi bir garanti politikası vardır, bu da size uzun süreli koruma sağlar. Peki 12 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Volvo V60 Cross Country engel tanımıyor! Peki fiyatı ne kadar? Volvo V60 Cross Country'de indirim var mı?

Sağlamlığı ve güvenirliği ile otomobil severlerin her zaman gözdesi olan Volvo,  V60 Cross Country modeliyle de her türlü yol koşulunda üstün performans sunuyor. Peki Volvo V60 Cross Country kaç TL? İşte detaylar...

Bina risk analizi ne kadar? Hemen bakın, fazla para ödemeyin

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından vatandaşlar yapılarını sağlamlığını merak ediyor. Risk tespitinde büyük soru işaretleri insanların kafasını karıştırıyor. Binaların risk analizi için verilen fiyatlar arasında büyük farklar oluşuyor.

depremde çatı sağlamlığı Haberi

depremde çatı sağlamlığı

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) 17 Ağustos depreminin yıldönümünde bir bildiri yayınlayarak deprem güvenliği için çatıların önemine dikkat çekti. Deprem karşısında güvenliğin sağlanabilmesi için yapıların temelden başlamak üzere çatıya kadar olan her bölümünün dikkat ve itina ile yapılması gerektiğine dikkat çekilen bildiride, bina yapımında çatıların ihmal edilen yerlerin başında geldiği belirtildi. Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) tarafından yayınlanan bildiride şu görüşlere yer verildi;

“Depremde çatıların davranışı ve oluşabilecek tehlikeler konu olunca sadece çatı kaplama malzemelerinin ağırlığı düşünülmektedir. Konu bu kadar basit olarak ele alınmamalı, depremde yerinde kalacak, hasar görmeyecek ve çevresinde tehlike yaratmayacak çatıların yapılması için şu önemli adımlara ve tavsiyelere dikkat edilmesi gerekmektedir. Güvenli çatı yapımında yapının tipine göre mimar veya mühendis tarafından hesaplanmış, tüm...