26 / 04 / 2024

Depreme karşı kentsel dönüşüm şart

Depreme karşı kentsel dönüşüm şart

İstanbul'da beklenen olası deprem gerçeğine değinen Başkan Dr. Hasan Akgün, "İstanbul'un en büyük gerçeği depremdir. Bu kaçınılmaz sondan en az kayıpla kurtulmak içinde kentsel dönüşüm şart." dedi.

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Türkiye'de her 10 binadan 8'i depreme dayanıksız, riskli grupta!

2018'de yürürlüğe giren Bakanlık yönetmeliğince zorunluluk halini alan su yalıtımı, kentsel dönüşüm hamlesinde depreme karşı dayanıklı ve uzun ömürlü binalar inşa edebilmek için hayati önem taşıyor. Bu yasal düzenleme sonrasında inşa edilen yapılar, toplam yapı stokunun yaklaşık yüzde 6’sını oluştur

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

Uzmanlar, depreme karşı güvenli bina inşa etmenin yöntemini açıkladı!

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat Depremi’nin üzerinden bir yıl geçti. Deprem yaraları sarılmaya devam ederken, çıkarılan en büyük ders ise 'depreme karşı güvenli binalar' oldu. Peki depreme karşı güvenli binalar nasıl inşa edilir,  hangi kriterleri taşımalı? İşte detaylar...

Tehlike çanlarının çaldığı Ankara Varlık Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm bekliyor!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin yankıları sürerken, başkent Ankara'nın bir mahallesi için de tehlike çanları çalıyor.  Varlık Mahallesi sakinleri olası bir depreme karşı kentsel dönüşüm istiyor...

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü oturduğu evin depreme karşı dayanıklılığına güvenmiyor. 

Mehmet Atmaca'dan kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Depreme karşı önlem olmayacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe alınan yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

 'İstanbul Depreme Karşı Güçleniyor' raporu 10 maddede tüm detaylarıyla!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi depreme karşı bugüne kadar gerçekleştirdiği projelere ve uygulanacak yol haritasına yönelik 10 maddelik rapor hazırladı.

9 bölgede kentsel dönüşüm başlatan Bursa, 10’uncu bölgeye hazırlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın depreme karşı dirençli kent haline getirilmesi için 7 ayrı bölgede kentsel dönüşüm projelerini kesintisiz devam ediyor. Başkan Aktaş, Bursa’nın birçok bölgesinde kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

Depreme karşı dirençli şehir hedefiyle Bursa’da adeta bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar kentsel dönüşümünde de 1. etap inşaatını başlattı.

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

Ülkemizde son dönemde meydana gelen depremlerin ardından İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan ürün, yapılara ekstra ağırlık da yüklemiyor. 

Depreme karşı dirençli şehirler için tek şart: Sürdürülebilir bir çevre politikası!

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23 bugün gerçekleştirildi. 41 uzmanın katılım sağladığı proğramda uzmanlara göre depreme karşı dirençli şehirler için tek şartın sürdürülebilir bir çevre politikası olduğu belirtildi.

Evini depreme karşı güçlendirmek isteyen İstanbullular dikkat! KİPTAŞ duyurdu: İstanbul Yenileniyor!  

KİPTAŞ "İstanbul Yenileniyor" projesi kapsamında bina güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Evini depreme karşı güçlendirmek isteyen İstanbullular dikkat! KİPTAŞ duyurdu: İstanbul Yenileniyor...

Depreme karşı kentsel dönüşüm şart Haberi

Depreme karşı kentsel dönüşüm şart

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece çarşı esnafıyla düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. 


Marka Simit Fırınında Büyükçekmece Çarşı esnafıyla bir araya gelen Başkan Akgün, "Bugünkü mesaime esnaf arkadaşlarımla kahvaltı yaparak başlamanın mutluluğunu yaşadım" dedi. 


Çarşı esnafıyla sohbet edip, talep ve önerilerini dinleyen Başkan Akgün, Büyükçekmece de yapılacak tüm yatırımları anlatarak şunları söyledi; "Bütün yatırımları ve hizmetleri esnaflarımız ve tüm halkımıza danışarak gerçekleştiriyoruz. Yerel demokrasi anlayışı bunu gerektirir. Belediyecilik hayatımda ki başarımı buna borçluyum. Bizler gösteriş olsun diye hizmet yapmıyoruz. Halkımızın istekleri ve talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz." 


İstanbul'da beklenen olası deprem gerçeğine de değinen Başkan Dr. Hasan Akgün, "İstanbul'un en büyük gerçeği depremdir. Bu kaçınılmaz sondan en az kayıpla kurtulmak içinde kentsel dönüşüm şart. Büyükçekmece Belediyesi olarak bu gerçeğin farkında olup...