25 / 04 / 2024

depreme uygun yapılsada fay hattındaki binalar risklimi

depreme uygun yapılsada fay hattındaki binalar risklimi

Antalya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ( AFAD ) Jeofizik Yüksek Mühendisi Perihan Akbaş Ayhan, fay hattına yapılan her binanın bir risk olduğunu söyledi...

İnşaat sektöründe yeni yöntem! Depreme karşı yapılar artık daha sağlam olacak!

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı olan ve 2-3 katı hızlı tamamlanan çelik yapıların, depremin yaralarını daha çabuk saracağını belirtti.

İhsan Çulhalık: Kentsel dönüşüm yalnızca depreme değil kasırga ve sellere de uygun yapılmalı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamada dönüşümün sadece depreme değil, kasırga ve sellere de dayanıklı yürütülmesi gerektiğini söyledi. 

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

10 adımda depreme uygun ev dekorasyonu!

Yaşanan depremler ve binlerce can kaybının ardından vatandaşlar, evlerini depreme uygun hale getirmek için araştırmalar yapıyor. İşte evinizi 10 adımda depreme uygun hale getirecek ev dekorasyon önerileri...

Altında fırın olan binalar büyük risk altında! İstanbul'da tam 4 bin binayı fırınlar eritiyor!

Mega kent İstanbul’da altında fırın olan binalar büyük risk altında. Bilim insanları fırınların ısısıyla beton ve demirin yapısının bozulduğunu belirtirken, İstanbul’da binaların altındaki toplamda 4 bin fırının yönetmeliğe uygun yapılmadığı belirtildi.

Kahramanmaraş depremleri dünya jeoloji uzmanlarının da radarında! Binalar depreme uygun değil...

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’de büyük tartışmaya neden olan inşaat kuralları ve zemine uygun imar prosedürleri, uluslararası bilim camiasını da hareketlendirdi. İşte ayrıntılar... 

Arnica'nın sil süpür serisi coştu! 28 Eylül 2022 fiyat listesi 

Arnica sil süpür serisi ile temizlik yapmayı eğlenceli hale gitiriyor. Kolaylaştırıcı aparatları ve astım hastaları ile alerjik bünyelere uygun yapısı ile Arnica müşteri gözünde üst sıralara çıkıyor. Peki Arnica marka elektrikli süpürgeler kaç lira? İşte Arnica güncel fiyat listesi. 

Depreme karşı yapılaşmada bunlara dikkat!

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zeki Boyraz, deprem kuşakları ve fay hatlarındaki yapılaşmada nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Doç. Dr. İnan Keskin'den Düzce depremi açıklaması!

Merkez üssü Düzce olan 5 büyüklüğündeki depremden sonra açıklama yapan Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnan Keskin "Zemin koşuluna uygun yapı inşa edilmeli" dedi.

Türkiye'de kentsel dönüşüm için adım atılmalı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Biz depreme uygun hareket etmeliyiz. Bu ülke deprem ülkesi, deprem kuşağı üzerinde. Evlerimizi en şiddetli deprem olacak şekilde hazırlamalıyız."

Olası bir depreme karşı yapılan hazırlık çalışmaları TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, olası bir depreme karşı yapılan hazırlık çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Konut alırken bunlara dikkat!

Pandemi ve depremin insanları müstakil konut arayışına yönlendirdiğini belirten FCTU Profesyonel Bina Tesis Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Hakan Akıncı, 2000'den sonra binaların deprem yönetmeliğine uygun yapılmaya başlandığını ve Türkiye’nin deprem kodunun 2007’de değiştiğini dile getirdi.

İstanbul'da binalar yenilenmeli ve yeni yapılar depreme uygun yapılmalı!

İstanbul depremi için hazırlanan uzman raporunda, 2 bin 500 ile 10 bin arasında çok ağır hasarlı bina olacağı belirtiliyor. En önemli önlemler, binaların yenilenmesi ve konutların depreme uygun yapılması.

depreme uygun yapılsada fay hattındaki binalar risklimi Haberi

depreme uygun yapılsada fay hattındaki binalar risklimi


Antalya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) Jeofizik Yüksek Mühendisi Perihan Akbaş Ayhan, fay hattına yapılan her binanın bir risk olduğunu söyledi. 


Kayhan, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Kaymakamlık toplantı salonunda 'Deprem Gerçeği' konulu bilgilendirme yaptı. Türkiye'nin dünyada Akdeniz-Himalaya deprem kuşağında yer aldığını belirten Kayhan, dünyada meydana gelen depremlerin yüzde 17'sinin bu kuşakta meydana geldiğini söyledi. 'Tarih tekkerrür eder' sözünün sadece tarihi gerçekler için değil, deprem için de geçerli olduğunu anlatan Kayhan, ne zaman olacağını ve kaç şiddetinde olacağını bilen teknoloji harikası icat olmadığını kaydetti.


Deprem gerçeği hakkında ülkede 7'de 77'ye bilinç gerektiğini belirten Kayhan, AFAD olarak bu bağlamda okullarda depremle ilgili talep doğrultusunda bilgilendirme yaptıklarını ifade etti. Dünyada depremlerin genelde tektonik olduğunu bunun dışında volkan, çöküntü ve...