29 / 03 / 2024

Depremin Etkileri ve Depreme Karşı Alınacak Önlemler

Depremin Etkileri ve Depreme Karşı Alınacak Önlemler

Türk Japon Dostluk Derneği organizasyonunda ve Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde “Depremin Etkileri ve Depreme Karşı Alınacak Önlemler” konulu konferans düzenlenecektir...

Yapay zekaya dikkat! Yapay zekanın etkileri dünya nüfusunun yüzde 40'ını işsiz bırakabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel istihdama yapay zekanın yapacağı etkilerin önümüzdeki yıllarda farklı ve değişik olacağını bizlere gösteriyor. IMF konu ile ilgili etkileri açıklayan bir rapor yayımladı. Söz konusu raporda küresel bazda artması beklenen işsizlik oranı ise dikkat çekti.

Deprem bölgesinde ekonomik toparlanma 2026 yılını bulacak!

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, depremin yıl dönümü dolayısı ile bir açıklamada bulundu. Deprem felaketinin bölgedeki üretim, ihracat ve istihdama etkileri hakkında bilgiler ileten Sönmez, ihtiyaçlara yönelik çözüm önerilerini açıkladı.

AFAD depremin birinci yıl raporunu açıkladı!

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin birinci senesinde AFAD’ın ‘Deprem Analiz Raporu’na göre, depremlerde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti ve 107 bin 204 kişi de yaralandı.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceği ve acilen bitirilmeli!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirterek, kentsel dönüşümdeki yetersizliklere dikkat çekti. Bayraktar Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceğidir ve acilen bitirilmelidir'' dedi.

TESK'ten deprem hasarlarına ilişkin rapor! Depremden en çok etkilenenler kimler?

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Depremin farklılaşan etkileri, destek paketlerinin hazırlanmasında, doğrudan ve dolaylı etkilerin dikkate alınarak çok boyutlu bir yaklaşımın gerekliliğini ortaya koymaktadır" diye konuştu. İşte haberin detayları...

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

SON DAKİKA! Malatya'da 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde deprem oldu

Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, Malatya'da 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Son dakika gelişmesi. AFAD, merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki depremin meydana geldiğini kaydetti. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışlarında son dönemlerde belirgin bir duraksama görüldü. Bu duraksamanın çeşitli nedenleri ve sektöre olan etkileri Özgür Cihad Özaydoğu tarafından açıklandı.

O ilde yaşayanlara müjde! 3 bin konut ve 10 bin iş yeri yapılacak!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da 3 bin konut ve 10 bin iş yerinin inşa edileceğini söyledi.  Başkan Gürkan, depremin ardından kentte modern bir yapı oluşturmak için incelemelerin yapılacağını açıkladı.

Kredi çekmek isteyenler dikkat! Ticari, ihtiyaç ve mevduat faizlerinde son dakika! O kredide faiz yüzde 50'in üzerinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizini beş defa peş peşe yükseltmesinin etkileri kredi faizlerini yükseltti ve o kredide faizler yüzde 50'in üzerine yükseldi. Peki ihtiyaç, ticari ve mevduat faizleri ne oldu? İşte güncel kredi faiz oranları...

İstanbul'da deprem riski en çok hangi ilçe ve mahallelerde? AFAD açıkladı: Fay hattı haritasına göre en riskli yerler! 

7 Kasım Salı günü Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından "İstanbul'daki en riskli, orta riskli ve depreme dayanıklı semtler hangileri?" sorusu gündem oldu. İşte ayrıntılar...

DASK nasıl yapılır ve ücreti nereye ödenir?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu olarak bilinen DASK, deprem teminat sistemini düzenleyen ve her ev sahibinin Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmayı zorunlu kılan bir kamu kurumudur. Zorunlu Deprem Sigortası, yaşadığınız binada depremin neden olduğu maddi zararları karşılar.

Goldman Sachs Avrupa’yı uyardı: Çatışmalar enflasyon ve büyümeyi etkileyecek!

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Orta Doğu gerilimi gölgesinde enerji fiyatları stabil kalmazsa bu durumun Euro Bölgesi enflasyonu ve ekonomik büyümesi üzerinde önemli etkileri olabileceği uyarısında bulundu.

Depremin Etkileri ve Depreme Karşı Alınacak Önlemler Haberi

Depremin Etkileri ve Depreme Karşı Alınacak Önlemler

Türk Japon Dostluk Derneği organizasyonunda ve Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde “Depremin Etkileri ve Depreme Karşı Alınacak Önlemler” konulu konferans düzenlenecektir.


Konferansta aynı zamanda, Türk Japon Dostluk Derneği ‘nin düzenlediği ve Türk Japon dostluğunun ölümsüzleşmesine vesile olan “Ertuğrul Fırkateyni ve Dr. Miyazaki” konulu kompozisyon yarışmasının kazananları da ödüllendirilecektir.


Bu anlamlı günde, Üsküdar Üniversitesi ve Türk Japon Dostluk Derneği olarak sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.


Saygılarımızla,


Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Doğan Sofracıoğlu

Üsküdar Üniversitesi: Türk Japon Dostluk Derneği 

Kurucu Rektörü: Genel Başkanı

Tarih: 14 Aralık 2012, Cuma

Yer: Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi

Adres: Altunizade mah. Haluk Türksoy cad. No:14 Üsküdar/İstanbul


PROGRAM

Karşılama: 13.30-14.00 

Takdim/Açılış Konuşmaları: 14.00-14.15 

Konferans: Depremin Etkileri ve Depreme Karşı Alınacak Önlemler (Yoshinori Moriwaki): 14.15-15.00

Kahve Arası: 15.00-15.15 

Ödül Töreni: 15.15-16.00 

LCV: İletişim Ofisi Halkla İlişkiler Ajansı

Nuray Artış - [email protected] / 0212 270 17...