27 / 04 / 2024

diyarbakırdaki petrol boru hattında yangın

diyarbakırdaki petrol boru hattında yangın

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde petrol boru hattında çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra inceleme yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı" dedi

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme! Yeniden açılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme müjdeyi duyurdu. Bakan Bayraktar Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın yeniden faaliyete geçeceğini açıkladı. İşte tüm detaylar...

8 il için acele kamulaştırma kararı!

Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

BTC'den 3,3 milyar varil petrol sevk edildi!

Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın son durağı Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Haydar Aliyev Deniz Terminali'nden 2006 yılından itibaren 4 bin 300'den fazla tanker ile 3 milyar 314 milyon 965 bin varil ham petrol sevk edildi.

Diyarbakır'da acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır'da yer alan bazı taşınmazlar için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Diyarbakır ve Bingöl'de 8 ilçede kamulaştırma yapılacak!

Diyarbakır ve Bingöl'de 8 ilçede Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

Diyarbakır Bismil ve Silvan'da acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır Silvan Doğalgaz Boru Hattı Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Bismil ve Silvan'da acele kamulaştırma yapılacak..

Diyarbakır Ergani'de acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde Ergani Doğalgaz Boru Hattı projesinin gerçekleştirilmesi amacı ile kamulaştırma kararı alındı..

Batman-Dörtyol Petrol Boru Hattı için acele kamulaştırma!

Batman-Dörtyol Petrol Boru Hattı Karayolu Deplase Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Diyarbakır İli Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Boru Hatları ile Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de şöyle yer aldı.

Kerkük-Ceyhan boru hattı hafta sonuna kadar onarılacak!

Geçtiğimiz haftalarda saldırılar nedeniyle petrol sevkıyatının durduğu Kerkük-Ceyhan boru hattının hafta sonuna kadar onarılmış olacağı belirtildi.

Şırnak Doğalgaz Boru Hattı ihalesine 5 teklif geldi!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) tahmini bedeli 25 milyon dolar olan Şırnak Doğalgaz Boru Hattı inşaat ihalesi için verilen 5 teklif arasında, en düşük rakamı 29 milyon 886 bin dolarla üçlü bir konsorsiyum önerdi.

Capex Boru Hatları Altyapı Su Petrol Gaz Elektrik İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Capex Boru Hatları Altyapı Su Petrol Gaz Elektrik İnşaat Ticaret Anonim Şirketi, Benjamin Schmill Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 500 bin TL sermaye ile 30 Aralık'ta Kağıthane'de kuruldu.

Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı ihalesi 9 Şubat'ta!

Irak gazını Türkiye'nin ulusal şebekesine bağlaması öngörülen Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı yapım işi, 9 Şubat 2016'da Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından ihale edilecek.

Tosyalı Holding gaz ve petrol taşıma borusunu yerli üretecek!

Türkiye’nin dev doğalgaz ve ham petrol taşıma projelerinde ithalat yoluyla karşıladığı çelik borular, artık yerli üretilecek. Holding Deniz altına da döşenebilecek nitelikli çelik boru yatırımı kararı aldı.

diyarbakırdaki petrol boru hattında yangın Haberi

diyarbakırdaki petrol boru hattında yangın


     Bölgede incelemelerde bulunun Vali Toprak, DSİ'ye ait sulama kanalında yapılan çalışma sırasında bir iş makinesinin boru hattını delmesi sonucu büyük bir yangının çıktığını söyledi. 

     Toprak, çıkan yangından sonra tüm güvenlik birimleri ve itfaiye ekiplerinin en kısa sürede olay yerine geldiğini belirterek şöyle konuştu: 

     "Şu anda yangın kontrol altına alındı. Teknik olarak kimyasallarla soğutma işlemi yapılması gerekiyor. Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı. Bir kaç saat içerisinde burada olacaklar. En geç sabaha kadar soğutma çalışması sona erecek. Borudaki onarım çalışması tamamlanmış olacak. Önemli ölçüde yanık olduğu tespit edilen dozer operatörünün tedavisi Dicle Üniversitesi yanık bölümünde devam ediyor. Gerekirse Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla tedavisi için başka bir kente gönderilecek." 

     Bölgedeki incelemelerinde Vali...