19 / 04 / 2024

dolar faiz

dolar faiz

Dolar, Türkiye'de 15 lira sınırında geziyor. Türkiye'de geçtiğimiz yılın son günlerinde 18 liraya dayanan dolardaki yükseliş kur korumalı mevduat hesaplarıyla frenlendi. ABD Merkez Bankası ise dolara yüzde 0.5 faiz verecek. Dolar üzerinden borcu olanlar dikkat!

Ümit Leblebici: Faiz indiriminin trend olarak devam edebilir!

TEB Genel Müdürü Leblebici, "Avronun değer kaybettiği, doların kuvvetlendiği bir trend var. Bunun içeriye yansıması olacaktır" dedi.

Merkez Bankası az önce resmen açıkladı! Dolar kuru yıl sonunda işte tam bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini kapsayan ve merakla beklenen mart ayı anketini yayımladı. Peki dolar kuru yıl sonunda ne kadar olacak? 

Altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

Yatırımcılar hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığını merak ederken, kripto para fenomeni Murat Ali Calman'dan konu ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Peki altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

Faize para koymak için dolar bozdurulur mu? Ünlü ekonomist dolar -faiz sorusunu cevapladı

Ocak ayında 30 TL’yi geçerek tarihi zirvesini gören dolar, rekor tazelemeye devam ederken ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından dolarla ilgili ilginç bir paylaşım yaptı. Şatıroğlu hem dolarla ilgili rakam verdi hem de dolar bozdurup mevduata geçmek isteyenleri uyardı.

Faiz kararı sonrası dolar ve euroda yeni zirve! Dolar ne kadar oldu? Euro bugün kaç lira?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 250 baz puan faiz artışı ile dün yükselen dolar ve euro kuru bugün yeni rekoruna imza attı. Peki Dolar ne kadar oldu? Euro bugün kaç lira? 22 Aralık 2023 döviz kurları...

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon tahmini!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu dolar, enflasyon ve faiz beklentisini açıkladı.

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon açıklaması! Son dakika gelişmesi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Piyasa Katılımcıları Anketi yıl sonu dolar kuru tahmini, faiz ve enflasyon beklentisi açıklandı.

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında dolar ve yüksek faiz depremi! Hangi borsada fiyatlar kaç TL? Çiftçiler şimdi bakın!

Dolar endeksinin artış göstermesi, yüksek faiz ortamının devam edeceğine ilişkin endişeler ve üretim tahminlerinin artmasıyla buğday, mısır fiyatlarını etkiledi. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları bu haftaya nasıl başladı? İşte 30 Ekim 2023 fiyat listesi...

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalarda yeşil ve yukarı yönlü ibre! Altın, dolar ve Euro'da son dakika gelişmesi

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası gözler kura çevrildi. Peki, altın, dolar ve euro ne kadar oldu? İşte detaylar...

Gözler Merkez Bankası'nda! Faiz kararı sonrası altın ve dolar ne olur?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bugün faiz kararını açıklayacak. Bu kapsamda piyasaların gözü Merkez Bankası'na çevrildi. Peki, Faiz kararı sonrası altın ve dolar ne olur? İşte detaylar...

Dolar ve faiz yatırım enstrümanı değildir!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Dolar ve faiz yatırım enstrümanı değildir" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik o analizi...

Dolarda faiz hareketliliği! Dolar almak isteyenler dikkat! Dolar/TL bugün ne kadar? 23 Eylül Cuma dolar/TL kuru 

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolarda hareketlilik başladı. Piyasaların heyecanla beklediği faiz kararı beklentiler doğrultusunda açıklandı. Kararın hemen ardından dolar kuru yükselmeye başladı. Peki bugün dolar ne kadar oldu? 22 Eylül 2023 dolar/TL kuru...

Merkez Bankası faiz kararından sonra Selçuk Geçer'den bomba dolar açıklaması: Dolar 29 TL hayırlı olsun!

Merkez Bankası faiz kararı açıklanır açıklanmaz gözler dolar kuruna çevrildi. Milyonlarca kişi dolar kurunun yükselip yükselmediğini araştırırken, Ekonomist Selçuk Geçer'den bomba gibi '' Dolar 29 TL hayırlı olsun'' yorumu geldi. İşte son dakika Selçuk Geçer'in o açıklaması...

dolar faiz Haberi

dolar faiz

Amerikan Merkez Bankası FED, ülkede artan enflasyon nedeniyle küresel para birimi doların değerini katlamak için en güçlü silahı olan faizi masaının üzerine koydu. Fed Başkanı Jerome Powell, Mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artırımına gidebileceklerini söyleyerek piyasaların ateşini harladı. Powell'ın çıkışı sonrası tahvil piyasaları yıl sonuna kadar bankanın 200 baz puan faiz artışı yapacağı işaretlerini fiyatlamaya başladı. Fed'in 4 Mayıs'ta yapılacak ikinci toplantıda yüzde 70'in üzerinde bir ihtimalle 50 baz puan faiz artışı yapması bekleniyor. 

DOLAR YÜKSELDİ BORSA REKOR KIRDI

Dolara gelecek yüzde 0.5'lik faiz beklentisi Türkiye'de de etkisini şimdiden hissettirmeye başladı.

FED Başkanı Powell'ın açıklamaları sonrası Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yükseliş eğilimini üst üste dördüncü haftaya taşıdı.Borsa İstanbul haftalık bazda tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 1,46 artışla 2.175,51...