23 / 04 / 2024

Dövizle sözleşme kararı

Dövizle sözleşme kararı

Dövizle sözleşme yasağında dolar veya euro üzerinden depozito ödeyen kiracıları sevindiren önemli bir değişiklik yapıldı. Mülk sahipleri, daha önce yapılmış kiralamada döviz üzerinden aldıkları depozitoları, sözleşmenin bitiminde aynı para üzerinden kiracıya iade edecekler.

Özderici GYO esas sözleşme değişikliği için Genel Müdürlüğe yetki verdi!

Özderici GYO, esas sözleşmenin tadil edilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığına başvuru yapılmasına, ana sözleşme değişikliğine ilişkin Genel Müdürlüğe yetki verilmesine, katılanların oy birliği ile karar verildi...

Dövizle sözleşme yasağında depozito muafiyeti!

Dövizle sözleşme yasağında dolar veya euro üzerinden depozito ödeyen kiracıları sevindiren önemli bir değişiklik yapıldı. Mülk sahipleri, daha önce yapılmış kiralamada döviz üzerinden aldıkları depozitoları, sözleşmenin bitiminde aynı para üzerinden kiracıya iade edecekler.

Dövizle sözleşme yasağının kapsamı netleşti!

Bazı sözleşmelerin dövize endeksli düzenlenemeyeceği hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararı sonrası kafalar karışmıştı. Yayınlanan Tebliğ ile hem kararnamenin kapsamı daraltıldı hem de konuya açıklık getirildi...

TOKİ Uşak Ulubey'de sözleşme dönemi başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Uşak Ulubey projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Niksar alt gelir grubunda sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Tokat Niksar alt gelir grubunda yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Denizli Çivril TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Denizli Çivril TOKİ projesinde yer alan 330 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Buruk TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Buruk projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Adana Sarıçam'da sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Sarıçam projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Erzurum Ilıca TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Erzurum Aziziye Ilıca projesinde yer alan 126 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Sinop Dikmen'de sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Sinop Dikmen projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Kırşehir Kayabaşı TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Kayabaşı projesinde yer alan 338 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Dövizli sözleşme yasağı başladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Türkiye'deki yerleşiklerin dövizle sözleşme yasağı resmen başladı. Gayrimenkul alım satım ve kiralamalarda artık döviz cinsinden sözleşme yapılamayacak. 

Zonguldak Devrek TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

Zonguldak Devrek Çaydeğirmeni TOKİ projesinde yer alan 427 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Dövizle sözleşme kararı Haberi

Dövizle sözleşme kararı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dövizle sözleşme yasağına ilişkin olarak Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ’de değişiklik yaptı. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile konut ve işyerlerinin döviz ile kiralanmasını yasaklayan düzenlemede, önemli bir değişiklik yapıldı. 

Türk parası kıymetini koruma tebliğinde değişiklik 2018!

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre kiracıların konut ve işyeri kiralarken mülk sahibine dolar, euro gibi döviz üzerinden ödemiş oldukları depozitolar yasaktan muaf tutuldu. Kiracılar, vermiş oldukları depozitolarını, sözleşme süresinin bitiminde mülk sahibinden döviz olarak alabilecekler. Yeni kiralamalarda ise döviz üzerinden depozito ödemesi gerçekleştirilmeyecek. 

Tebliğde yer alan diğer değişiklikler ise şöyle:
1-) Yeni yapılan İstanbul Havalimanı başta olmak üzere havaalanları ve limanlarda gümrüksüz satış mağazaları döviz üzerinden kiralanabilecek. 

2-) Türkiye’de yaşayan yabancılar ve yabancı şirketlerin ofis ve temsilcilikleri...