16 / 04 / 2024

Dövizli sözleşme yasak mı

Dövizli sözleşme yasak mı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Türkiye'deki yerleşiklerin dövizle sözleşme yasağı resmen başladı. Gayrimenkul alım satım ve kiralamalarda artık döviz cinsinden sözleşme yapılamayacak. 

TL sözleşme uygulamasına ince ayar!

Dövizli sözleşmelerin TL'ye çevrilmesine ilişkin olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı 6 Ekim'de yayınlanan bir tebliğle kapsama giren ve girmeyen sözleşmeleri belirlemişti. 16 Kasım'da bir tebliğ daha yayınlandı ve uygulamada bazı değişiklikler yapıldı.

Dövizle sözleşme yasağında depozito muafiyeti!

Dövizle sözleşme yasağında dolar veya euro üzerinden depozito ödeyen kiracıları sevindiren önemli bir değişiklik yapıldı. Mülk sahipleri, daha önce yapılmış kiralamada döviz üzerinden aldıkları depozitoları, sözleşmenin bitiminde aynı para üzerinden kiracıya iade edecekler.

Kırşehir Akpınar TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Akpınar projesindeki daireler için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Adana Buruk TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Buruk projesindeki daireler için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Adana Sarıçam TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Sarıçam projesinde yer alan daireler için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Niksar TOKİ alt gelir sözleşme dönemi bugün sona eriyor!

TOKİ Tokat Niksar alt gelir grubunda yer alan daireler için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Uşak Ulubey'de sözleşme dönemi başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Uşak Ulubey projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Niksar alt gelir grubunda sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Tokat Niksar alt gelir grubunda yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Denizli Çivril TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Denizli Çivril TOKİ projesinde yer alan 330 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Buruk TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Buruk projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Adana Sarıçam'da sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Sarıçam projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Erzurum Ilıca TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Erzurum Aziziye Ilıca projesinde yer alan 126 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Sinop Dikmen'de sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Sinop Dikmen projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Dövizli sözleşme yasak mı Haberi

Dövizli sözleşme yasak mı

Dünya Gazetesi yazarlarından Yeminli Mali Müşavir Dr. Numan Emre Ergün bugünkü köşesinde dövizli sözleşme yasağı üzerine yazısını kaleme aldı. İşte Dr. Numan Emre Ergün'ün yazısı... 

13.09.2018 tarih ve 30534 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 85 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 32 sayılı Karar'ın “Döviz” başlıklı 4. maddesine “Türkiye’de yerleşik kişilerin, bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamaz.” bendi eklenmiş; ayrıca 32 sayılı Karar'a eklenen geçici 8. madde ile bu düzenlemenin yürürlük tarihinden itibaren...