17 / 04 / 2024

Düzce Tarihi Ceneviz Kalesi

Düzce Tarihi Ceneviz Kalesi

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan tarihi Ceneviz Kalesi'nin restorasyonuna gelecek yıl başlanacak.

Düzce'deki tarihi evler restore edilecek! 

Düzce Belediyesi, Konuralp’in tarihi canlandırmak için çalışmalarına devam ediyor. Belediye bölgede yer alan 8 kültür varlığını restore edecek. 

Düzce Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Düzce Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü 2019 yılı vergilerinin son ödeme tarihi ile ilgili bir açıklama yaptı.

TOKİ Düzce Camikebir son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Düzce Camikebir projesinde yer alan 134 adet konutun son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Düzce Camikebir son başvuru!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Düzce Camikebir'de 132 adet daire hayata geçirdi. TOKİ Düzce'de kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunuyor. İşte, TOKİ Düzce Camikebir son başvuru tarihi...

TOKİ Düzce Camikebir son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Düzce Camikebir Konutları son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projede 138 adet konut bulunuyor.

TOKİ Düzce Camikebir başvuruları başlıyor!

TOKİ Düzce Merkez Camikebir projesi için başvurular bugün başlıyor. Projedeki konutlar için son başvuru tarihi 14 Temmuz olarak belirlendi.

Düzce Konuralp Tarihi Kent Meydanı görücüye çıkıyor!

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) hibe almaya hak kazanan “Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi” için tanıtım toplantısı yapılacak.

Düzce Belediyesi'nin 2017 bütçesi 255 milyon TL!

Düzce Belediyesi'nin 2017 yılı bütçesi 255 milyon lira olarak belirlendi. Bütçe Belediye Meclisinin özel oturumunda onaylandı. Bütçe uygulamasına 1 Ocak 2017 tarihi itibarıyla başlanacak.

Düzce Konuralp’e arkeopark yapılıyor!

Düzce Belediyesi tarafından Konuralp’de tarihi 40 basamaklar önünde oturma ve dinlenme amaçlı park yapılıyor.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi 19 Eylül'de açılıyor!

Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklama ile Devlet Hastanesinin açılış tarihi kesinleşti. Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre Devlet Hastanesi 19 Eylül 2016 Pazartesi günü hizmet sunmaya başlayacak.

TOKİ Düzce Camikebir kura çekiliş tarihi!

TOKİ Düzce Camikebir kura çekiliş tarihi 23 Ağustos Salı günü olarak belirlendi. Projededeki daireler kentsel dönüşüm olarak dizayn edildi.

TOKİ Düzce Camikebir Konutları kura tarihi!

Düzce'nin kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yer alan Düzce Camikebir Konutları'nda kura tarihi belirlendi. İşte, TOKİ Düzce Camikebir Konutları kura tarihi...

Düzce Akçakoca'daki tarihi evler restore ediliyor!

Batı Karadeniz'in önemli turizm bölgelerinden biri olan Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki 150 yıllık evler, restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Düzce Tarihi Ceneviz Kalesi Haberi

Düzce Tarihi Ceneviz Kalesi

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 asır önce Cenevizliler tarafından yapılan kalenin eski görünümüne kavuşturulması için ilgili bakanlığın çalışma başlattığını söyledi.



Kalenin görünümünün düzeltilmesine yönelik restorasyonla ilgili ön hazırlıkların tamamlandığını bildiren Yemenici, "Restorasyon için 2016'nın ilk yarısına kadar ihaleye çıkılacak. Çalışmalarda kullanılacak malzemeler belirlendi" dedi.



Yemenici, UNESCO tarafından Dünya Miras Geçici Listesi'ne alınan tarihi Ceneviz Kalesi'nin restorasyonuna gelecek yıl başlanacağını kaydetti.Bu kapsamda 2017'nin yaz aylarına kadar kalenin turizme açılmasının planlandığını anlatan Yemenici, Kültür ve Turizm Bakanlığıyla temaslarının süreceğini...