29 / 03 / 2024

e sicil uygulaması nedir

e sicil uygulaması nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “Tapu sicilindeki bilgi ve belgelere daha hızlı erişilecek. İşlemler daha kısa sürede tamamlanacak ve vatandaşlar tapu müdürlüklerine gelmeden işlemlerini yapabilecekler” dedi.

Kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Artık bu şekilde olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Peki kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? İşte Bakan Şimşek'in açıklaması ve merak edilen detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Kira kontratlarında yeni dönem başlıyor!

Milyonlarca vatandaşı etkileyecek yeni uygulamanın sinyalleri verildi. Hayata geçirilmesi planlanan e-kontrat uygulaması ile kira gelirlerinde kayıtdışılığın önlenmesi amaçlanıyor.

Taşıt takas sisteminde yeni dönem! e-Devlet kanalından ulaşılabilecek!

Takasbank, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği ortak çalışmasıyla uygulamaya alınan "Taşıt Takas" uygulamasına e-Devlet kapısı da eklendi. 

Hafta sonu ve 16:00'dan sonra EFT ve FAST işlemleri yapanlar dikkat! Yüzde 50 fazla azami ücret uygulaması kaldırıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bankaların hafta içi saat 16.00'dan sonra ve hafta sonları yapılan EFT/FAST işlemlerinde değişikliğe gitti buna göre; yüzde 50 fazla azami ücret uygulaması resmen kaldırıldı.

Arçelik'ten Oliz'e özel indirim fırsatı!

Arçelik, Oliz'e özel çok konuşulacak bir kampanya başlattı. Bu kapmaya kapsamında 6144 A Bulaşık Makinesi'nde indirim fırsatı sunuyor. Kampanya 16-31 Ekim 2023 tarihleri arasında geçerli olacak. Kampanya Oliz uygulamasına özel ve stoklarla sınırlıdır...

Fahiş konut aidatlarına yeni ayar! Çözüm için maddeler peş peşe sıralandı!

Son dönemde konut ve kira ile beraber yükselen konut aidatlarına yeni ayar. Bu kapsamda yöneticiler için  eğitim ve sınav şart olacak, sertifika zorunluluğu ve ‘adli sicil’ kuralı getirilecek. İşte detaylar...

Yüzde 200’e varan maliyet artışı müteahhitleri zorluyor! TMB, mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesi istiyor!

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yüzde 200’e dayanan fiyat artışları sektörü zorluyor. TMB Başkanı Erdal Eren, müteahhitlerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu savundu.

Gayrimenkul satışında yeni dönem başladı! Randevu e-devletten, satış noterden!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan, “Başvurular, e-Devlet sistemindeki Türkiye Noterler Birliğinin “e- randevu/başvuru” uygulamasından alınacak. 500-4000 TL arasında hizmet bedeli verilecek” dedi.

TikTok kullanıcıları müjde! E-ticaret dönemi başlıyor!

TikTok kullanıcılarının işini kolaylaştıracak yeni uygulamasını hayata geçiriyor. "Trendy Beat" ile e-ticaret dönemi başlayacak.

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

 Airfryer, kahve makinesi, ısıtıcı soba…  Bu aletler artık gözetim uygulamasıyla Türkiye’ye girecek!

Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı tebliğe göre, ücreti belli miktarın altındaki bazı ev aletlerinin ithalatında gözetim uygulaması başlatılıyor. Peki hangi cihazlar gözetime tabi olacak, neden gözetim getiriliyor?

Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor! Kiralar ne olacak? 

Hükümet tarafından, geçtiğimiz yıl Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira kontratlarına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor. Ev sahibi ve kiracılar, kiralar ne olacağını merak ediyor. 

Yeni deprem gelmeden önce hemen bunu öğrenin! e-Nabız Doğal Afet Bilgilendirme bölümüne flaş güncelleme!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından e-Nabız uygulamasına yeni eklenen Doğal Afet Bilgilendirme bölümü için fotoğraf ekleme özelliği eklendi.

e sicil uygulaması nedir Haberi

e sicil uygulaması nedir


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün en temel hedefinin e-sicile geçmek olduğunu açıkladı.


Bakan Güllüce, tüm tapu işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasını temin etmek amacıyla Elektronik Tapu Siciline Geçiş Projesi’nin başlatıldığını kaydetti.


E-sicil sayesinde tapuda vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlanacağını vurgulayan Bakan İdris Güllüce: “Tapu sicilindeki bilgi ve belgelere daha hızlı erişilecek. İşlemler daha kısa sürede tamamlanacak ve vatandaşlar tapu müdürlüklerine gelmeden işlemlerini yapabilecekler” dedi.


E-sicil uygulaması hayata geçtiğinde; haciz, onama ipotekleri, ipotek terkinleri, kamulaştırma gibi işlemler elektronik ortamda yapılarak bürokrasi en aza indirilecek. İşlem güvenirliliği en üst düzeye çıkarılacak ve dolayısıyla personelin iş yükü azalacak. Tapu arşivleri bir sistematik halinde modern bir hale getirilecek.


Elektronik arşiv çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Güllüce: “Tapu müdürlüklerimizin tamamında yapılan işlemler günlük...