29 / 03 / 2024

e vize uygulaması nedir

e vize uygulaması nedir

Uzun kuyrukları engellemek için hayata geçirilen e-Vize'den bir yılda 50 milyon $ harç toplandı.2.8 milyon kişi e-Vize ile geçti.Toplanan vize harcı ise yaklaşık 50 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Artık bu şekilde olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Peki kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? İşte Bakan Şimşek'in açıklaması ve merak edilen detaylar...

Depreme karşı dayanıklı binalar için son dakika uyarısı: Zemin kontrolü ve vize uygulaması yapılmalı! 

Doç. Dr. Çağlar Özer, yapılardaki statik projenin dışına çıkılmasının engellenmesi için belirli periyotlarda zemin kontrolü ve vize uygulanmasını tavsiye etti. İşte ayrıntılar...

Yurt dışından gayrimenkul almayı düşünenler dikkat! Portekiz, 'altın vize'  uygulamasında kuralları sıkılaştırdı!

Avrupa'nın en batı ülkesi olan Portekiz, pek çok kişinin gündeminde yer alan altın vize uygulamasında kuralları sıkılaştırdı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Kira kontratlarında yeni dönem başlıyor!

Milyonlarca vatandaşı etkileyecek yeni uygulamanın sinyalleri verildi. Hayata geçirilmesi planlanan e-kontrat uygulaması ile kira gelirlerinde kayıtdışılığın önlenmesi amaçlanıyor.

Macaristan’tan yabancıya konut satışı kararı! 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek!

Macaristan hükümeti, 6 yıl önce sonlandırdığı “altın vize” uygulamasını “misafir-yatırımcı vizesi” diye güncelleyerek, tekrar başlatma kararı aldı. Buna göre, 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek.

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

Almanya, 500’den fazla depremzedeye vize verdi! Peki, Almanya kimlere ‘hızlandırılmış vize’ veriyor? İşte vize şartları!

Almanya, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 500’den fazla depremzedeye hızlandırılmış vize uygulaması kapsamında vize verdi. Bu uygulama ile Almanya’da yakınları bulunanlar 3 ay boyunca ülkede kalabilecek.

TRT bandrol uygulaması genişletildi! O elektrik ürünler de artık listede! Hemen bakın!

TRT e-Bandrol uygulaması kapsamı genişletildi. Yeni eklenen cihazların seri numarası, IMEI numarası ve şasi numarası bulunmayanlar e-bandrol uygulamasından yararlanamayacak.

GİGDER'den Türk pasaportuna değer kazandıracak 'Gümüş' ve 'Altın' vize önerisi!

GİGDER Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe, 400 milyar dolarlık pazarın çok az bir kısmı vatandaşlık talebi ile oluştuğunu dile getirerek asıl talebin oturum ve çalışma gibi vize türleri almak ile oluştuğunu söyleyerek, "‘Altın’ ve ‘Gümüş’ vizelerimizle bu pazarda hakim rol oynayabiliriz." dedi.

Son dakika: Benzin ve motorindeki hareketlilik sonrası kritik adım: 5 Aralık'ta yürürlüğe girecek!

Benzin ve motorin fiyatları petroldeki hareketlilik ile değişmeye devam ederken, piyasayı yakından ilgilendiren karar 5 Aralık 2022’de yürürlüğe girecek. AB ülkeleri, 60 dolar tavan fiyatı uygulamasını devreye alacak. Buna ek olarak yeni bir fiyat sınırlama mekanizması kurulması da gündemde.

ŞOK market'ten 25 TL ve üzeri alışverişe büyük fırsat! Şok market 14 Ekim 2022 fiyat listesi..

ŞOK market kampanyalı ürünler kapsamında 15 Ekim 2022 haftasına özel 25 TL ve üzeri alışverişe özel indirimli ürünlerini paylaştı. Mağazalarda ve Cepte ŞOK uygulaması üzerinden yapılacak alışverişlerde pek çok üründe indirimle sizleri bekliyor.

Migros'ta Paşabahçe ve Borcam ürünlerinde yüzde 40 indirim! Migros 26 Eylül 2022 fiyat listesi

Paşabahçe ve Borcam markalı ürünlerde yüzde 40 indirim Migros mağazaları ve Migros Sanal Market uygulamasında sizleri bekliyor.

Boyner’den Hopililere özel 500 lira ve üzeri alışverişe 150 lira indirim! İşte 14 Eylül 2022 fiyat listesi

Türkiye’nin halka açık gıda ve elektronik dışı en büyük perakende grubu olan Boyner yeni bir kampanya ile rakiplerine gözdağı veriyor. Boyner,  Hopi uygulaması kullanan müşterilerine her 500 liralık alışverişe 150 lira indirim sağlıyor. İşte 14 Eylül 2022 fiyat listesi

e vize uygulaması nedir Haberi

e vize uygulaması nedir

Havaalanlarında ve sınır kapılarında oluşan uzun kuyrukları engellemek için hayata geçirilen e-Vize büyük ilgi gördü. Söz konusu hizmetten faydalanmak isteyenlerin sayısı ilk 6 ayda 3 milyona yaklaştı. Dışişleri Bakanlığı'ndan elde edindiği verilere göre, 1 Ocak 2014'ten 1 Temmuz 2014'e kadar geçen 6 aylık süre zarfında e-vizeye 2 milyon 875 bin 1 adet başvuru yapıldı. Bu yılın ilk 6 ayında alınan 2 milyon 875 bin 1 e-Vize başvurusundan 2 milyon 530 bin 431'i, yani yaklaşık yüzde 88'i e-Vize olarak düzenlendi. Uygulamanın hizmete girdiği Nisan 2013'te haftada 2 bine yakın e-Vize verilirken, artık günde ortalama 28 bin e-Vize verilebiliyor. 


3 DAKİKADA ALINABİLİYOR 


Toplanan vize harcı ise yaklaşık 50 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bireyler www.evisa.gov.tr üzerinden ortalama 3 dakika içinde e-vize...