25 / 04 / 2024

Edirne Uzunköprüye nasıl gidilir

Edirne Uzunköprüye nasıl gidilir

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki 1444'te ( 15. yüzyılda) yapılan tarihî Uzunköprü 'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi 'ne alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı başvuru yapacak...

Devlet desteği ile prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Prefabrik ev yaptırmak için fiyat araştırması yapan vatandaşlar devlet desteklerini de merak edip araştırıyorlar. Buna göre, devlet desteği ile 89.900 TL’ye prefabrik ev nasıl yaptırılır?

'Kira 10 bin lira, maaş 11 bin lira nasıl geçinelim?'

Asgari ücret 2024 maaş zammı görüşmelerine katılan işçiler sıkıntılarını anlattı. 11 bin 402 TL’ye çalıştıklarını belirten işçiler; 'Kira 10 bin lira, maaş 11 bin lira nasıl geçinelim?' diye sordu...

65 bin TL'ye otomobil fırsatı! E-İhale platformunda çok sayıda araç satılacak!  E-İhale ile nasıl araç alınır? 

E-İhale platformunda 65 bin TL'ye otomobil fırsatı sunuluyor. Peki E-İhale ile nasıl araç alınır? İşte merak edilen o detaylar...

TOKİ'ye başvuranlar dikkat! TOKİ para iadesini kimler, nasıl alır? Bir bir açıklandı! Şimdi bakın! 

TOKİ'ye başvuru yapan ancak kurada ismi çıkmayan binlerce vatandaş, para iadesinin nasıl yapıldığını merakla araştırıyor. Peki TOKİ para iadesini kimler, nasıl alır?

İETT'ye 700 şoför alımı yapılıyor! İBB 700 şoför alımı başvurusu nasıl yapılır? Detaylar peş peşe açıklandı!

İBB tarafından 700 İETT şoförü alınacak. İETT'ye 700 şoför alımı yapılıyor! İBB 700 şoför alımı başvurusu nasıl yapılır? Detaylar peş peşe açıklandı!

TOKİ Mart ayı kuraları peş peşe çekiliyor! TOKİ kura sonucu nasıl öğrenilir? TOKİ'ye başvuranlar şimdi bakın!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle ara verilen "İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" projelerinin kuraları ertelenmişti. TOKİ Mart ayı kuraları peş peşe çekiliyor! TOKİ kura sonucu nasıl öğrenilir? TOKİ'ye başvuranlar şimdi bakın!

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Depremzedelere nasıl destek olabiliriz? İşte AFAD’ın depremzedelere yardım için SMS ve hesap bilgileri

Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilimizde birden hissedilen deprem felaketi bütün ülkeyi üzüntüye ve yasa boğdu. Hem bireyler hem kurumlar bölgede felaketten etkilenen vatandaşlarımız için seferber oldu. Peki, bölgeye nasıl destek olabiliriz? İşte, bağış noktaları…

Avantajlı konut kredileri sektörü nasıl etkiliyor? 

Gayrimenkul PR, avantajlı konut kredilerinin sektörü nasıl etkilediğini değerlendirdi. İşte ayrıntılar... 

100 TL'ye gram altın alabilirsiniz... Nasıl olduğunu uzman isim tek tek anlattı

Vatandaşlar enflasyonun artması ve değerli metallerin fiyatlarının yükselmesinin ardından en kolay nasıl yatırım yapacaklarını araştırıyor. Vatandaşların da işine yarayacak çok önemli bir yöntem, uzman isim tarafından anlatıldı.

TOKİ aylık taksitleri ne kadar 2023! TOKİ’de ödemeler nasıl olacak? TOKİ taksitleri ne zaman başlıyor?

TOKİ’ye başvuru yapıp ve kurada ismi çıkan vatandaşlar nasıl ödeme yapacaklarını araştırıyor. İşte TOKİ taksitlerine dair detaylar!

Vergi dilimi sorunu nedir? Maaşları nasıl etkiliyor? Nasıl çözülür?

Vergi dilimi sorunu işçi sendikaları tarafından sıklıkla dile getiriliyor ancak hükümet bu çağrıya henüz yeşil ışık yakmış değil. Asgari ücretin yükselmesiyle birlikte çalışanın ödediği vergi de artacak ve eline geçen para azalacak. Peki bu sorun nasıl çözülür? İşçilerin talebi ne olmalı?

TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında yapılan kura çekimi gündemde yer alırken, TOKİ’ye dair sorular da sorulmaya devam ediyor. İşte bu konu nezdinde “TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?” sorusunun yanıtı!

Edirne Uzunköprüye nasıl gidilir Haberi

Edirne Uzunköprüye nasıl gidilir

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığının, Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihî Uzun Köprünün UNESCO Dünya Kültür Mirası listesi'ne alınması için başvuru yapacağı bildirildi. Uzunköprü Belediye Başkanı Enis Işbilen, Osmanlı döneminde 1444'te yapılan tarihî taş köprünün 1392 metre uzunluğunda, 6,80 metre genişliğinde olduğunu ve 174 kemeri bulunduğunu söyledi. Köprünün fiziksel özellikleri açısından dikkat çekici olduğunu belirten Işbilen. şöyle konuştu: "'Köprü, dünyanın en uzun köprüsü. 15. yüzyılda yapılan ve tarihî öneme sahi]) bu eserden turizm açısından yararlanmamız gerekiyor. 


Kültür ve Turizm Bakanlığı. Uzun Köprü nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için başvuruda bulunacak. Yıllardır bunun için çalışıyoruz. Listenin bir geçici kısmı, bir ele kalıcı olan asil kısmı var. 

Bizim amacımız kalıcı olan kısımda yer almak ancak kalıcı olan kısımda yer almak için köprünün ilk giınkü...