16 / 04 / 2024

Egede en yaşanabilir kentler Uşak ve Balıkesir seçildi

Egede en yaşanabilir kentler Uşak ve Balıkesir seçildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ilk defa yaptığı 'illerde yaşam endeksi' çalışmasının sonucunu yayınladı. Uşak, 'en yaşanılabilir kentler' sıralamasında Türkiye altıncısı, Balıkesir ise yedinci oldu.

Türkiye'nin en genç şehri açıklandı! Peki, hangi şehir kaç yaşında?

Türkiye, 84 milyon 680 bin 273 kişilik nüfusu ile büyük bir genişliğe sahip bir ülkedir. Buna göre, arklı yaş grupları ise bu çeşitlilik içerisinde en çok dikkat çeken konulardan birisi oluyor. Elde edilen veriler kapsamında ise yaş ortalamasına göre en genç ve en yaşlı şehirler açıklandı. İşte habe

Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehri!

Avrupa Serbest Ticaret Birliği 71 bin 153 kişi ile yaptığı ankette Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehrini belirledi. İşte Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehri...

İnşaat sektörü temsilcileri 2024 yılından tedirgin! Arz sıkıntısı yaşanabilir!

Eflasyonist ortam, inşaat sektöründe kendini en çok konuta erişim zorluğu ve fahiş kira artışlarında gödterdi. İnşaat temsilcileri 2024'e karşı vatandaşları uyarıyor, uzmanlar 2023 yılının zorlu geçtiğini, 2024’e ise daha temkinli baktıklarını belirtti.

Forbes, Türkiye'nin en yaşanabilir şehirlerini açıkladı! Bakın ilk üçte hangi şehir var!

Finans, yatırım, endüstri ve pazarlama ağırlıklı konular içeren dünyaca ünlü Forbes dergisi, Türkiye'nin en yaşanabilir şehirlerini açıkladı. Bakın ilk üçte hangi şehir var...

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan altyapıya her alanda yatırımlarına son gaz devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Beldiyesi, Bursa'nın 17 ilçesi ile daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yatırımlarına devam ediyor.

JPMorgan'dan finans dünyasına uyarı geldi: 2008’deki kriz yaşanabilir!

JPMorgan’a göre Fed’in faiz artışlarının sonuna yaklaşılması, ABD’de iş gücü piyasasının gücü ve yumuşak iniş beklentileri nedeniyle yatırımcıların yaşadığı iyimserlik, küresel finansal kriz öncesinde 2007’deki tablo ile benzerlikler gösteriyor.

Kuşadası’ndaki 4,4 büyüklüğündeki sarsıntıdan sonra korkutan açıklama: Deprem fırtınası yaşanabilir!

Kuşadası Körfezi’nde bu sabah 4,4 şiddetinde deprem oldu. Depremin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremin meydana geldiği bölgeye dikkat çekerek deprem fırtınası şeklinde bir sürecin yaşanabileceğini söyledi.

Avrupa'nın en yaşanabilir şehirleri belli oldu: İstanbul'un sıralamadaki yeri şoke etti

Uluslararası bir dergi olan The Economist tarafından hazırlanan yaşanabilir şehirler sıralaması, Avrupa'nın en yaşanabilir şehirlerini belirledi. Economist Intelligence Unit tarafından oluşturulan bu endekste, şehirler kültür ve çevre, eğitim, sağlık hizmetleri, altyapı ve istikrar gibi beş kritere

O şehre dünyanın yaşanabilir üçüncü kenti ödülü!

Eskişehir, dünyanın yaşanabilir üçüncü kenti ödülü layık görüldü. İşte detaylar!

Uzman ekonomistten korkutan uyarı: ‘Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir’

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, Türkiye’deki ekonomik sorunlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Kelly, “Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir” dedi.

BİM'den Samsung Galaxy S22'ye akılalmaz indirim! Telefonunu yenilemek isteyen koşsun! Stoklar tükenmeden yetişen yaşadı!

Türkiye'nin en popüler süpermarket zincirlerinden biri olan BİM'den güzel haber. BİM, Samsung Galaxy S22'yi piyasaya sürdü. İşte 8 Nisan 2023 itibarıyla BİM Samsung Galaxy S22 fiyat listesi ve özellikleri...

Gündemde olmayan o bölge için önemli uyarı! 6,5’ten büyük deprem yaşanabilir!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından değişik bölgeler için gelen uyarılara bir yenisi daha eklendi. Bu kez farklı bir uzman, uzun süredir gündeme gelmeyen bölgede 6,5 büyüklüğünde bir deprem yaşanabileceğini söyledi.

Ayçiçeği bekleyen büyük tehlike! Rekolte kaybı yaşanabilir!

Yağışların azalması nedeniyle ayçiçek için ciddi bir rekolte kaybı beklentisi oluşan üreticinin ekimden vazgeçmesi durumunda piyasada sıkıntılar yaşanabileceği dile getiriliyor.

Egede en yaşanabilir kentler Uşak ve Balıkesir seçildi Haberi

Egede en yaşanabilir kentler Uşak ve Balıkesir seçildi

TÜİK'in karnesine göre 81 il arasında İzmir 21'inci, Çanakkale 24'üncü, Denizli 26'ncı, Manisa 31'inci, Muğla 45'inci, Aydın ise 46'ncı sıradan listeye girdi. Uşak, 'sosyal yaşam endeksi'nde ise İstanbul'un ardından ikinci sırada yer alarak büyük başarıya imza attı. Çalışmanın amacının, 'ildeki yaşamın tüm boyutlarıyla izlenmesine ve iyileştirilmesine altlık oluşturacak bir gösterge sistemi geliştirmek olduğunu' dile getiren TÜİK yetkilileri, "İllerde yaşam endeksi, konut, çalışma hayatı, gelir ve servet, sağlık, eğitim, çevre, güvenlik, sivil katılım, altyapı hizmetlerine erişim, sosyal yaşam ve yaşam memnuniyeti olmak üzere yaşamın 11 boyutunu kapsıyor ve 41 göstergeyle temsil edilen bu boyutları tek bir bileşik endeks yapısı içinde sunuyor. Endeks 0 ile 1 arasında değer alıyor ve 1'e yaklaştıkça daha iyi bir yaşam düzeyini ifade ediyor" dedi 


Denizli'nin durumu 


TÜİK...