26 / 04 / 2024

ekonomik beklentiler 2020

ekonomik beklentiler 2020

Yüksek enflasyon ve döviz kurlarındaki artış inşaat maliyetlerini artırdı. Satışlar bu nedenle beklenenden az oldu.

Çin 2020'de konut satışlarıyla büyüdü!

Çin, 2020 yılında ekonomik anlamda son 40 yılın en zayıf büyümesini yaşadı. 2020'de 2.3 büyüme gerçekleştiren Çin'in büyümesine konut satışlarının katkısı oldu. 

2020'nin ilk 6 ayında 2 bin 957 inşaat şirketi kapandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ekonomik dalgalanmalara sebep olan yeni tip koronavirüs salgını inşaat şirketlerini de etkiledi. 2020’nin ilk 6 ayında Türkiye’de toplam 18 bin 140 şirket kapanırken, bu şirketlerden 2 bin 957’si inşaat şirketi olarak kaydedildi. 

Sigorta sektörü 2020'den umutlu!

TSB Başkanı Atilla Benli, "Türkiye'de ekonomik dengelenmenin yanı sıra büyüme başladı. Yabancı kaynaklar da büyüme tahminlerini pozitif yönde revize ediyor. Dolayısıyla 2020 yılının 2019 yılından çok daha iyi bir yıl olacağını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

İnşaat sektörü 2020’de hareketlenecek!

İnşaat sektörü son yıllarda yaşanan ekonomik dalgalanmalardan etkilendi fakat 2020 için sektörde hareket bekleniyor...

Akdeniz Sahil Yolu 2020'de tamamlanacak!

Akdeniz Sahil Yolu projesi etap etap tamamlanırken Mersin-Antalya arasını 5 saate indirecek. Akdeniz Sahil Yolu projesinin 2020 yılında tamamlanması planlanıyor.

Fitch Ratings, Türkiye için ılımlı ekonomik iyileşme bekliyor!

Fitch Ratings, "Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda, Türkiye ekonomisinde 2017 yılında “ılımlı ekonomik iyileşmenin” beklendiği belirtti.

Moody’s: Türkiye'nin ekonomik yavaşlaması endişelendiriyor!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye açıklaması yaptı. Moody’s, "Türk bankaları iyi sermayelendirilmiş durumunu koruduğunu ama Türk Lirası’ndaki değer kaybı ve ekonomik yavaşlama bankacılık sistemine ilişkin yeni endişeler oluşturduğunu belirtti.

ABD'de ekonomik belirsizlik arttı!

ABD'de ekonomik belirsizlik arttı. Yatırımcılar, vergi reformu ve altyapı harcamalarını kestirmeye çalışıyor. Fed, faiz artırımlarına yönelik belirsizliği yükseltti.

İnşaat yatırımları ekonomik büyümeye direkt etki ediyor!

(TÜİK), Aralık ayında milli gelirin hesaplanma yönteminde revizyona gitmişti. Bu revizyon ekonomik kamuoyunda ciddi tartışmalara yol açtı.

Nurettin Canikli: Varlık Fonu ekonomik saldırılara kalkan oluşturacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Türkiye Varlık Fonu ile ilgili açıklama yaptı. Canikli, açıklamasında Türkiye Varlık Fonu'ndan sonra ekonomik işleyişte hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi.

2020'lerin konutları özgür ve daha ferah tasarlanıyor!

Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci "2020'lerin konutlarını planlarken yaşam koşullarındaki değişikliğe paralel gelen istekler doğrultusunda özgür, daha ferah, mimari projeler tasarlamaya başladı" dedi.

Sabiha Gökçen-Kurtköy Metrosu 2020 sonunda açılacak!

Büyümeye devam eden İstanbul metrosunun yeni hattı Sabiha Gökçen Havaalanı ve Kurtköy arasında yapılacak. 2020'de hizmete açılacak metro sayesinde Kurtköy'den yola çıkan yolcular Kaynarca Aktarma Merkezi üzerinden İstanbul'un her yerine gidebilecek.

Ruslar ekonomik krizin devam ettiğini düşünüyor!

Rusya’da yapılan bir araştırmaya göre, halkın önemli bir kısmı ekonomik krizin devam ettiğini ve en az 2 yıl daha devam edeceğini düşünüyor.

ekonomik beklentiler 2020 Haberi

ekonomik beklentiler 2020

Aydınlık Gazetesi yazarı Mustafa Pamukoğlu, bugünkü yazısında 2019 yılı ekonomisi ve 2020 beklentilerini anlattı. 

2019 yılı ekonomisi ve 2020 yılı beklentileri incelemeye devam ediyoruz. 2019 yılında ekonomi krizde idi; bunu yumuşatmaya, ekonomik sıkıntılarımız vardı demeye gerek yok. Korkmadan diyelim ki önlemler ve beklentiler de gerçekçi olsun. Önemli sektörler 2019’u nasıl geçirdi öncelikle ona bakalım.

TURİZM SEKTÖRÜ

Turizm sektörü ağırladığı yabancı turist sayısını ilk 10 ayda 2018 yılına göre yüzde 14.4 artırarak 40 milyon 719 bine ulaştırdı. Bu sayı, bizi dünyada en fazla ziyaretçi ağırlayan ülkeler sıralamasında 6’ncılığa yükseltti. Bu artışa rağmen kişi başına yapılan harcama yaklaşık 649 dolara düştüğünden turizm gelirleri dokuz ayda 26.6 milyar dolarda kaldı. Bu rakamlara göre 2019 yılını 30 milyar dolardan fazla ile kapamak mümkün olmayacak gibi.

Turizmciler için...